Magyar hosszú magánhangzók és egyes szerb karakterek megjelenitési hibája.

WP ben új vagyok. Röviden: a szajkoistvan.com oldalt készitem. Egyes magyar ékezetes magánhangzók helyett kérdöjeleket ir ki a böngészö. Az oldal 3 nyelvü. Egyes szerb betük is felcseréltek kérdöjelre. Az oldal UTF-8 as kodolású. Sima html ben müXik rendesen. Választ köszönöm. üdv mindenkinek.

Nem látok kérdést.De tudod, ez sok mindentől függ.

Például attól, hogy milyen verziós a mysql-ed, abban milyen kódolással használod a karaktereket (ugyanis az, hogy az oldal UTF-8 kódolású nem jelenti azt, hogy az adatbázisod is).Sőt, önmagában ha az adatbázisod támogatja is az utf-8-at lehetséges,

hogy a wp-configodban van rossz charset/collation beállítva.

Köszönö a gyors válszt a kérdésre: Mi lehet az oka annak h. egyes karakterek kérdöjelként jelennek meg az oldal futtatása alkalmával?Kielemzem válaszod és jelentkezem késöbb konkrét adatokkal. Köszönöm még egyszer.


'karvak' wrote on '2010-01-18:
Köszönö a gyors válszt a kérdésre: Mi lehet az oka annak h. egyes karakterek kérdöjelként jelennek meg az oldal futtatása alkalmával?

Kielemzem válaszod és jelentkezem késöbb konkrét adatokkal. Köszönöm még egyszer.
Szerintem, így látatlanul az, hogy a karaktereid latin-1 (ISO 8859-1) kódolásban vannak az adatbázisban, míg az oldalad UTF-8, és így lerombolja az ebbe a karakter kódolásba nem illő (közép-európai ékezetes karaktereket)

http://forum.word-press.hu/topic/1777-karakterkeszlet/(ha az) :slight_smile:

pontosabban:

http://forum.word-press.hu/topic/1777-karakterkeszlet/page__view__findpost__p__24250

A phpMyAdmin-ban kijavitottam “utf8_general_ci”-re a weboldalam adatbázisának karakterkódolását. Alaphelyzetben “swedish” beállitva. Az oldal amerikai szerveren van. A Fantastico nem a nekem megfelelö karaktertáblázat kódolást állitotta be alapnak az adatbázisban a WP telepitése alkalmával. Az oldal szövegtartalmát újból fel kellett töltenem (felülirnom), csak akkor oldodott meg teljes mértékben a probléma és jelentek meg hibátlanul a magyar és szerb ékezetes karakterek. Köszönöm segitségeteket.

Örülök, hogy sikerült :slight_smile: