Magyar de mégsem

Letöltöttem a 2.5-ös wordpress-t. A telepítés közben magyar nyelvről angolra vált és egyszerűen nem tudom átállítani magyarra. Mi ilyenkor a teendő???

olvas dokumentáciot, és keres…

Ott repül a sültcsirke, ott repül! :smiley: :wink:

KM20 wrote:

Letöltöttem a 2.5-ös wordpress-t. A telepítés közben magyar nyelvről angolra vált és egyszerűen nem tudom átállítani magyarra. Mi ilyenkor a teendő???

Ember a fórumon is sokszor le van olvasva és kül a google a legjobb barátod... ha mégsem akkor egy rendkívül kevés angoltudással rendelkező számára is felfogható sztem ha a "LANGUAGE"-ről beszélnek....

Sry ha megint kijött belőlem a bunkó de könyörgöm ne írj olyasmiről ami értelmetlen/már megválaszolt dolog..

Uraim !!

A leba…s mellé segítséget is ! Én pl. a localhostra 4x feltettem, mire rájöttem, hogy a magyar mitől nem magyarszik. Igaz, hogy ÉN A TELEPÍTÕ LEÍRÁSÁT KEZDTEM EL BÖNGÉSZNI ÁM !!!

Szóval, Kedves KM20 !

Wazze ! Tényleg olvassál egy kicsit ! Ne légy lusta !

Amúgy meg: A telepítés előtt a wp-config.php-d hogy nézett ki?

volt benne ilyen sor?

Code:

define ('WPLANG', 'hu_HU');

Ha nem, akkor legyen ! :)

Hamár, akkor engem a szleng legalább annyira, mint a felesleges kérdezősködés! :wink:

mano ! Yess ! (bár ez nem szleng - azt hiszem…) :slight_smile: :slight_smile:

Jó éjt !

Elnézést, de sajna velem is megesik, hogy nem figyelek a szóhasználatra… A továbbiakban igyekszem :wink:

NoPara. Mostanában igencsak megszaporodtak a frissen regisztráltak, és mindegyik egyből mindent akar… Ez van! :smiley:

Heh.

Azt jelenti növexünk!

Amíg újdonság, többnyire olyanok kezdenek vele foglalkozni, akiknek vagy megvan hozzá némi alapvető (html, css, php) tudásuk - vagy őszintén hajlanak arra, hogy megtanulják az alapokat, ha kellő útbaigazítást kapnak.

Ahogy aztán a szkript (program) egyre népszerűbbé válik, egyre több gyakorlatlan felhasználó bukkan fel, mert azt hallotta, hogy “WP-vel könnyű bloggolni…”

És persze, belesik az 5-perc csapdába is: mivel 5 perc alatt installálható, azt hiszi, a testreszabás is ilyen “kattints-kettőt” művelet, és rögvest a legbonyolultabb marhaságokat akarja - DE MOST RÖGTÖN!

(angol aszongya: instant gratification… ez a vágyuk)

Na, várd meg, amíg lesz itt több ezer, tízezer felhasználó, és olyan kérdéseket fogsz látni, hogy a hajad az égnek mered :wink:

Én is olvasom az angol fórumot :wink:

Viszont kezdünk átmenni offtopic-ba… nem is folytatom :slight_smile:

define (‘WPLANG’, ‘hu_HU’);

Igen így néz ki. Előtte át olvastam mindent, a fórumot (csak 3 óra hossza ment el vele nem sok ugye?), az oldalt is átnéztem, de én kérek elnézést, hogy nem írtam le.

Igen, igen és még mindig nem magyar, nem akar magyar lenni nekem nem baj, de másoknak igen, mivel nem tudnak angolul. És igen, csak az extra.hu-nál csinálja (és igen azt a topicot is elolvastam és nem akarja magát magyarul)…

KM20 !

Most mi nem beszél magyarul ?

Ha nem az alaptémát választod, akkor ne várd, hogy minden magyarul beszél, mert a theme-k általában nem beszélnek magyarul, azt szerkesztgetni és fordítgatni kell az admin oldalról a theme-szerkesztővel (sablonszerkesztőnek van fordítva), vagy, ha többnyelvű, akkor a pot, vagy po fájlt kell fordítani.

Üdvözlettel:

Amit írtál mail-en, az mind úgy van, direkt leellenőriztem mégegyszer. Alap sablon, semmi sem magyar. Mint írtam nekem nem probléma, csak a társszerkesztőknek. Töröltem, most másik ftp klienssel, egyenként másolom fel a fájlokat és megnézem, hogy akkor is jelentkezik-e a probléma.

Szia! Melyik oldalról is beszélünk? mi a címe? Muti.

Sziasztok!

Nekem is ugyanez a problémám, KM. Egy extrás tárhylere próbáltam telepíteni, segédlettel és legalább 4szer letöröltem mindent és kezdtem előlről, de mégis angol lett. Mutatni nem tudom, mert már letöröltem.

Persze, vannak dolgok amiket meg lehet érteni angolul is, de mégis jobb lenne a magyar, mert elég sokminden van ott és már kicsit túlzás lenne, hogy többet nézzem a szótárt mint amit valójában akarok.

Kerestem valami magyarázatot és úgy kerültem erre a fórumra.

Kedves Szeszterke és Mások !

Ugyan Moshu valamilyen okból ritkábban szól most ide, de hadd idézzem - ha nem is szó szerint, de a lényegét tekintve:

(A telepítésről beszélünk) Saját, hasonló tapasztalataim alapján azt mondom, hogyha a WordPress telepítőt DjZoNe-tól letöltöd, most, és 12x telepíted és az sikertelen, akármennyire is kezedben tartod az útmutatót; valahol Te cseszerintetted el, az tutti. Egy kis-, egy nagybetűnek, egy alulhúzásnak, vagy egy kötőjelnek, egy szóköznek olyan hihetetlen jelentősége van, hogy el sem hiszed.

Szerintem a WP 2.5.1 alapot öreganyám hátára is fel lehet telepíteni, van annyira kezesbárány (legfeljebb utána se öreganyám, se WP egy lépést se sehova… :))

Azt mondanám, hogy törölj le mindent ( a rejtett fájlt is !), csinálj új adatbázist, tök más előtaggal, szakaszosan told fel a fájlokat, ne egyszerre (átviteli hibát nem biztos hogy észleled egy nagy tömegben), és annak mennie kell !

Persze, nagyon sok zizis, ingyenes tárhelyszolgáltatás van, ahol ötletszerűen egy csomó dolog tiltott, vagy korlátozott. Havi 1.800,- Ft/hó összegért (kb egy rekesz sör áránál kevesebbért) kiváló fizetős tárhelyeket találsz, ahol hagynak dolgozni, saját domained lehet.

Üdvözlettel:

Most került fel egy új csomag, amiben már a wp-config-sample.php is ki van töltve normálisan. Szerintem NEM lehet gond. MA biztosan telepítettem 10 WP-t, nem volt gondom. Szedjétek le ismét és próbáljátok újra. Remélem menni fog :slight_smile: Sok sikert!

Nos, gondoltam, hogy ne csak a szám járjon. Telepítettem egyet: http://teszt_wp.extra.hu/ A telepítés sikeres, magyar, minden rendben van. Elsőre! Aztán amikor be akarok lépni az adminba, akkor meghal az oldal. Holnap írok az extra.hu-nak, megkérdezem. Bár a fejlesztők szokták az oldalunkat olvasgatni. :slight_smile:

Próbáljátok ki:

A WordPress blogod sikeresen beállítva:

http://teszt_wp.extra.hu

Mint adminisztrátor, akár be is léphetsz:

Felhasználó: admin

Jelszó: 3zyKY0yPuLAa

Reméljük örömmel használod majd. Sok sikert!

–A WordPress Csapat

http://word-press.hu/

Valóban én hibáztam egyébként és a WPLANG nem volt kitöltve neutral.gif