magazine-style tutorial?

Sziasztok. Szeretnék ilyen magazin-stílusú főoldalt, felül teaser nagy képpel, alatta kisebb teaserek thumbnaillel, stb. A post oldalon a másodlagos sidebar eltűnne. Vannak ilyen templatek, de igazából megérteni szeretném, hogy működik a dolog, úgyhogy ha vki tud ilyen leírást, tutorialt, főleg WP3-hoz, azt megköszönném.Itt van, amilyet szeretnék csinálni: http://www.awpcp.com/Ez is letölthető, de sajátot szeretnék, ami az én elképzeléseim szerint épül fel, és egyedül nem tudok rájönni, hogyan kell.

Szia! Talán ez segíthet: magazin theme.

Köszi, de sajnos nem igazán. Van több ilyen letölthető templatem is, ennél jobbak, de én egy sajátot szeretnék csinálni és ehhez keresek segítséget. Valami leírást, hogy hogy kell nekiállni, melyik fájlokat kell szerkeszteni. Egy hagyományos templatet elég jól össze tudok már rakni, csak azt nem vágom, hogy lehetne saját sidebarokat beiktatni, tartalomtípusonként váltogatni őket (pl single postnál más legyen, mint a főoldalon vagy egyáltalán ne legyen), egy nagy featured blokkot csinálni a home page-re stb. Ilyen tutorialt egyáltalán nem találok a neten, a a pénzes pdf-ekben sincs benne.A letölthető templatekkel az a baj, hogy hülyebiztosra vannak csinálva, mindent az adminból lehet állítgatni, olyan júzereket feltételezve, akik síkhülyék a weboldalak szerkesztéséhez általában. Én viszont a kettő között vagyok, elég nagy gyakorlatom van frontend téren (pl drupalban prímán meg tudnám csinálni, amit akarok, a views/cck/panels modulokkal), de nem vagyok egy php guru és a wordpress kódjának mélységei még nagyrészt ismeretlenek előttem. A loopot felfogtam, meg az egyes php fileok szerepét a templateben, de nem sikerül megoldanom jól ezt a magazinos layoutot. Ami nekem tetszik (előző hsz-ben linkelve) az pl úgy van megoldva, hogy még a stílusok is egy php fájlban vannak beállítva az adminból, változókon keresztül, a style.css szinte üres. És az ilyeneket én mindenképp el szeretném kerülni. css editorban akarom szerkeszteni az oldal megjelenését, nem a WP adminban.

Word Press téma készítése http://www.google.hu/#hl=hu&q=Word+Press+téma+készítése+&fp=d457c9a54985f4c2

pl: http://www.kulcsart.hu/sajat-word-press-tema-keszitese-1-resz-elokeszuletek/


'hitetlen' wrote on '2010-07-04:
Word Press téma készítése http://www.google.hu/#hl=hu&q=Word+Press+t%C3%A9ma+k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9se+&fp=d457c9a54985f4c2


pl: http://www.kulcsart.hu/sajat-word-press-tema-keszitese-1-resz-elokeszuletek/
Köszi, de gondolhatod, hogy ezen már túl vagyok, hogy rákeresek. Ennyire láma azért nem vagyok. Egyébként magyarul eszembe se jutott keresni, nem mintha bajom lenne vele, csak sokkal gazdagabb az angol nyelvű szakirodalom.

Ööö… nos, akkor:

Egyedi oldal sablon.

Dinamikus sidebar.

Dinamikus sidebar mégegyszer.

Featured slider készítése.Ezek szerint kicsit mégis lámább vagy, mint gondoltad. Mindenre van kb kétszáz tutorial, amit leírtál. Nekem 3 másodpercig tartott rákeresni a megfelelő kulcsszavakkal. :smiley:

Ha ezekből nem megy, akkor maradj inkább a kész sablnoknál, vagy tanulj.A layout-nak meg tulajdonképpen semmi köze a wordpress-hez. Az HTML/XHTML/CSS tudást igényel. A kész layoutba integrálni a wordpress funkcióit, és sablont varázsolni belőle, már a munka favágó része. Ha ez a része okoz gondot, akkor ne wordpress tutorialokat keress, hanem a weblapépítés területén nézelődj.

Nálad biztos nem vagyok lámább, jancsikám, legfeljebb nem értek még a wordpress templatekészítéséhez nagyon. De ez is hamar el fog múlni. 12 éve foglalkozom webbel és eggyel (na jó, 10x) nagyobb projekteken dolgoztam, mint amik a te portfoliódban vannak, köztük multiknak a nemzetközi oldalain is, amik nem holmi gány templatek, hanem komplex alkalmazások. Senior dizájner vagyok egy német cégnél, és hidd el, nem a bivalybasznádi kemping oldala a legkomolyabb cucc, amit csináltam. Úgyhogy legfeljebb messziről köszönhetsz.Egyébként hülyeséget mondtál, mert a html/css része nem okoz problémát, a wordpress része okoz, de már sikerült a problémák legnagyobb részét egyedül megoldanom. De tényleg jobb, ha maradok a külföldi fórumoknál. Életed legnagyobb sikerélménye, hogy összeraktál egy wordpress templatet előbb, mint én, hát erre ne legyél ennyire büszke. Legszívesebben mást mondanék, ami nem nagyon közösségépítő jellegű.Azért ha akarod, adok neked órákat sitebuildingből meg hasonlókból, bár nem vagyok olcsó. Értem én, hogy szerény vizuális képességeidet arroganciával akarod pótolni, és valami tekintély látszatát megszerezni, de az igazi tekintély nem így működik.

Kedves Waffen!Amiket irsz, abból kiviláglik, hogy Te régen csinálod a prodzsekteket meg szájtbildinget, tehát nagyon sok mindenhez értesz. Itt valszeg kevés olyan ember van, aki annyit tud, mint Te, még az is lehet, hogy senki. Nagyon sok kezdő is van. Hozzád nem mérhető tudással.De egy kicsit barátságosabb stilussal.Nem lehetne, hogy esetleg ötvözd Te is a kettőt? Mert akkor biztos sok hasznos dolgot tanulhatnánk Tőled. :slight_smile:

Kedves Varnyu, én is elsősorban tanulni jöttem ide, mert a WP szűz terület a számomra, de izgalmas. Szerintem nem szolgáltam rá erre a kioktató hangnemre, amit a fórumtársunk gyakorolt velem szemben. Ha haverok lennénk, vagy ha ő valami WP-isten lenne, megérteném, de most regeltem, és szerintem semmi olyat nem mondtam, ami kirívóan közösségellenes lenne. Mindössze megjegyeztem, hogy nem találtam megfelelő leírásokat a guglin, és szerintem természetes, hogy először ott keresem és nem írom be egy főrumba puszta lustaságból.Itt vannak komoly guruk is, fejlesztők, akiktől szívesen tanulok, és megtisztelő, ha az idejüjet rám pazarolják és segítenek, mint ahogy volt is már rá példa. Én is megteszem, ha tudom. Bugoztam ki már jópár oldalt másoknak más fórumon.De ez meg a másik véglet volt. Nagyon feldühítettem magam, de már megnyugodtam:) Elnézést.

Oh, hát erre nem számítottam. De akkor bocsánatot kérek tőled utólagosan.

A következőkért pedig előzetesen:

Nem állt szándékomban arrogánsnak hangzani, de be kell vallanom számomra meg a te hitetlen válaszára adott reakciód tűnt annak. Pont ezért írtam, amit írtam. 12 éves tapasztalattal a hátad mögöt bizonyára nem nekem kéne tanácsod adnom a google helyes használatáról neked. Csupán csak arra próbáltam rávilágítani, hogy bizony meg lehet találni azokat a tutorialokat, amikről te azt állítottad, hogy nem lehet. Nem is nehezen. Én nem állítottam, hogy holmi wp guru lennék. De gondolom ez abból is látszik, hogy mikor regisztráltam ide. Remélem nem haragszol, hogy én elmulasztottam utánajárani kiemelkedő munkásságodnak.A személyes sértegetés részére nem reagálnék. Nem is értem, hogy mi szükség volt ezt belekeverni. Semmi köze a kommentemhez.

Nekem ennyi jutott eddig. Én mindent, amit eddig megtanultam teljesen autodidakta módon tanultam és ha hiszed, ha nem, én büszke vagyok a szánalmas kis munkáimra. Én is tudom, hogy van mit tanulnom még. De hát kinek nincs?