Magazin plugin

Az oldalam szépen alakul de uyg gondoltam a fő oldalon csunya lenne egy blog féle módszer igy kitaláltam,h egy magazin féle pluginra lenne szükségem ami ugy nézne ki hogy…Lenének a cimkék lásd pl A: és az ide tartozo bejegyzésekböl megjelenitené a legujabbakat(3-5)de a legujabbnak a képe is ott lenne vagy amit én bebigyeztek. LÉNYEG h nem oldalsávban akarom látni hanem a Föoldalon!ugyanugy a B: kategiria C,D stb (nem lenne sok) na most ez megvalositható e ha igen akor valaki segitene milyen pluginnal??:slight_smile:nem reklámképen de ilyen pl az sg.hu föoldala(tom h nem wordpreses) annyi különbség lenne h én más témában csiálnám persze ez mit sem számit :slight_smile:

Szerintem ezt plugin nélkül is szépen megoldható lenne.

Ezt úgy konkrétan nem pluginnal kell megoldani, hanem a sablonodat kell úgy kialakítani. Ezt multi columnnak hívják. Itt le van írva nagyjából a dolog, hogy hogyan kell kivitelezni ezt: http://perishablepress.com/press/2008/09/01/multiple-loops-and-multiple-columns-with-wordpress/

előbb írni tanulj meg, csak utána blogolj, mindenki jobban járna…

köszönöm a segitséget ezt átfogom bújni,mano fikázása meg nem érdekel 1. off 2.segitséget kértem nem prédikációt -.-

Nem fikázott, csak kért, hogy figyelj oda arra, amit leírsz, mert nagyon nehéz megfejteni, hogy mit szeretnél. :wink:

amúgy meg moderatornak amugy, hgy a te stílusodban írjak: 1. moderátornak NESZÓJJÁBE 2. Komolyan figyelj kicsit oda a megfogalmazásra. 3. Kissé többet kereshetnél mielőtt kérdezel. Kicsit kezdj el ismerkedni vele (pld leszedsz pár sablont, megnézed benne h mi/hogy működőik… rákeresel függvényekre stb) és csak utána várj csodát … azért az már nem állapot, h idejössz h “azt akarom h” és mi itt programozzuk le neked…

értem én,csak nem vagyok egy webprogramozó guru,és van egy sablonom amit tudok csinositani annyival h a nem oda tartozó elemek kiszedem +1-2 plugint telepitek amit hasznosnak vélek átolvasással,na már most kitaláltam ezt a dolgot amit nem tudok megvalositani és nézegetem utána(nem véletlen késö este irtam)mert rá utána hogy nem találtam semmit gondoltam kapok valami hasznos informáciot,eböl a fele fika,és nem fogom a bajt keverni itt csak hozzá teszem h egy lelkes amatör vagyok aki egykét apróságon kivül mást nem szeretne az oldalára és ezen kivül nem ohajt jobban belemélyedni a webprogramozás nagy csodáiba…Ezelőt 5évig fogalkoztam electronikus zenéléssel és tudom milyen az mikor full kezdö az ember és a nagyok fikázák és tudom milyen mikor hozzá értő az ember és mindenki nyaggatja…ezzel az offal azt akartam kifejezni h mindenki kezdte valahol és valamilyen módon hozzá jutott a mai tudásához,és amikor más nyagatja öket annak megvan a helye,és ha jól tudom az én témám helye pont itt van,és ha már van itt sok normális és segitőkész ember akkor gondolná az ember h választ kap,de érdekes?!a moderátor pont épp az aki fikázodik és a lelkes felhasználók azok akik seggitenek,Moderátor védelmébe szóljon az h senki nem szereti a “hjaj nem tudom segits már” embereket,mert én se?!de én nem fogalkozom velük :slight_smile:

Kedves melodyboy!Az odáig nagyon is rendben van, hogy segítünk, ha megakadsz valahol. Az is nagyon rendben van, hogy lelkes amatőr vagy; én is az vagyok.

Az ellen sincs semmi ellenvetés, hogy egyszerű, vagy nagyon bonyolult oldalt építesz; ha tudunk, egész biztosan segítünk!Ami nagyon nem tetszik:


 • Az írásod olyan, mintha a betűlevesből kiszedett maradékot dobtad volna egymásra. Mi nem csak a számítástechnikát, hanem szép anyanyelvünket is szeretjük, és a szabályzatunkban is kinyilvánítottuk, hogy barátságos emberek, mosolygós, szép beszéde érdekel bennünket (persze, a “Wordpress-ezés” mellett…)


 • Itt kevés webguru van, de azok egytől-egyig nagyon segítőkészek. De helyetted nem fogják megcsinálni, főleg azt nem amit még Te sem tudsz elmondani. Nagyon otthon vannak a számítástechnika világában, nagyon feszítjük őket, de a gondolatolvasás nagyon a gyenge oldaluk…


 • Ha egy moderátor felhívja a figyelmedet valahol, akkor annyi azért kellene, hogy legyen, hogy “bocsi”…


 • Ha a Fórumozók szólnak, akkor meg “depláne”…  Ha segítséget szeretnél, akkor nagyon szívesen adja át tudását bárki, vagy néz utána valaminek, de ez az egész: NEM LEOKTATÁS és NEM FIKÁZÁS és NEM SZOLGÁLTATÁS! EZ KÖZÖS MUNKA! Legalábbis, csak úgy van értelme, hogy lélekben elégedetten hátradölve szemléljük egész éjszakás munkánkat; igen ez az, amit a Közösség segítségével, de én alkottam!  Még, ha olyanra is sikerül, mint az enyém; kicsi is, savanyú is, de mégis az én narancsom… :slight_smile: :slight_smile:

Persze tudom és igazad van,még egyszer bocsi mindenki (picit feszült vagyok mostanság).Én is szeretem h amit én csinálok az csak az enyém maximum közösségi segitséget kaptam,de nem más csinálta meg,inkább csak kiindulási alapot akartam mert nem tudtam hogy keressek rá a nagy G-nél :slight_smile:na és most idegesitő leszek de rátaláltam mire van szükségem…http://www.bestwpthemez.com/wordpress/wp-theme-magazine-right-sidebar-2-columns-white-layout-wordpress-theme-1742/enek a témának a főlapja jön be,az elképzelés teljes mármint h felül lenen a legfrisebb vagy fő téma,alatta meg egyre régebiek,de ez csak főlapra szeretném…

Na már most nézegetem a code-ot és nem találtam meg sehogy se azt ami ezt csinálná,igy szeretném segitségeteket kérni,remélem tudtok segiteni!

Nem tudom meik fájlban találom és azt se hova ileszemelőre is köszönöm

nos az általad emlegetett “fő lap” töbféleképp beállítható. alapértelmezett megjelenítő az index.php ha létezik az adott spéci típusú dolgoknak a külön megjelenítője felel érte(singe, page,archive,category,category-xx, sajatoldalsablon) stb. ezt légy oly kedves olvasd el a codexben (itt)

akor nem tudom átépiteni egy másik témába??am ez angol sajnos ennyire még nem tudok angolul!

természetesen mindent lehet. De ha webprogramozni akarsz akkor sürgősen kedzj el angolt tanulni… amúgy szerintem ha fogsz egy firefoxot meg valami normális szótároldalt akkor elég gyorsan lehet vele haladni.

épp ezaz h nem akarok webporgramozni csak az oldalam főoldalára szeretnék 4 tömböt amelyek kategoriák szerint jelenitenék meg a hozá tartozo első 5 cikkeket,a kategoriák leguljabb cikeihez meg képet is tesz hozzá,semmi több :frowning: sok helyen olvastam h ez csak egykis kód…de semmit nem tudok,valkai elmondaná mit hova másoljak és persze mit nagyon megköszöném akár ingyen reklámot teszek ki az oldalra az övéről!de ténleg csak ennyire van szükségem! :frowning:

ez azért nem így megy, hogy csinálja meg valaki, te nem akarod megtanulni, stb…

Egy kis Off!

Tisztelt „melodyboy” én úgy látom, amit szeretnél az egy sablon. Persze akkor fel kell adnod a jelenlegit. A -Magazine Basic- elnevezésűt javasolom, azzal hasonló ügyeket meg lehet oldani, mind amilyet szeretnél. Azért ne add fel, egy kis kioktatás mindenkinek kell. Ehhez a sablonhoz találsz magyarítást is, valaki az itt lévő Urak közül készítette. Néztem van olyan oldal, ahol receptek vannak és látom Te is ilyet szeretnél.

Egy gondolat, a vitáról, ez nem egy Messenger típusú tiniknek szóló beszélgetés. A szűk körödben megszokott rövidítéseket, az idősebbek nem értik, még az is lehet, hogy sértőnek találják. Próbálj teljes mondatokat és szavakat írni.

Én úgy gondolom, azért szeretnéd Te ezt megtanulni az sem szégyen, bevallani, meg nem erény, ezt letagadni, meg erre felé nem menő.

Szerintem kérj, kérdezz bátran, igyekezz röviden magyarul írni, és tanuld meg.

melodyboy.

a lehetséges két út:
 1. elfogadsz készen kapott dolgokat: widgetrenszer-kész sablonok, letölt és használ
 2. “deénaztisakaromhogy” > kódturkál, plugint ír stb és ennek különböző fokozatai

  első verzihoz semmit nem kell programozni. azon túl egyre többet. én sem vagyok szakember. ismerkedek vele, játszadozom és amit akarok arra általában rá tudom venni a wp-t :slight_smile: Hogyan? érdekel és tudni akarom hogy kell.

  a döntés a tied smile.gif sok sikert hozzá

köszönöm a válaszokat,szerintem akkor egy magazin basic sablon átalakitás lesz ,tanulni meg szeretnék csak nem hiszem h képes vagyok rá,meg most ilyen “apróságért”… de ha belegondolok mindig lesz egy dolog amit szeretnék az oldalamba és nem nyagathatom mindig a másikat,ha magam nem jövök rá akkor forulok mostmár csak a forumhoz ezzel is segitve titeket az idegbajtól :slight_smile: A röviditésekért bocsi,nem vagyok tini csak kellemes kevesebbet irni :smiley:még1x köszi mindenki!

nos csak egyetérteni tudok az általad leírtakkal smile.gif. Elsőéves műegyetemista vagyok én is szóval… smile.gif

Ok. Ha röviden akarsz írni, írj röviden, tömören, lényegretörően - nincs azzal semmi baj, főleg, ha még érthető is… :slight_smile: :wink:De…miért jó neked ha három karakterrel kevesebbet írsz a hogy helyett (h)?miért jó a még1x a még egyszer helyett?Ez nem sms, hogy bele kellene férned a 140 karakterbe, vagy 160 karakterbe, vagy mennyibe… :wink:A magyar nyelv iránti tiszteletnek venném, ha a rendelkezésedre álló baromi nagy helyen nem használnál zavaró rövidítéseket, ha nem távirati stílusban írnál, ha megtisztelnéd azokat, akiről Apu is írt.hgrg-hez képest én öreg egyetemista vagyok a magam kis három diplomájával, de mégsem gördül le a kezemről az aranygyűrű (vagy a fogamból az aranytömés ha lenne), ha anyanyelvünket szépen, szabatosan igyekszem használni.Tudjátok jól, milyen szép nyelvünk van; aki nem hiszi fordítsa le értelmesen, és ilyen játékos hatással: “Nyelvében él a nemzet, de nyelvével még senki sem nemzett…” :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: