Sziasztok!
Remélem, tudtok itt segíteni nekem hasznos tippekkel, információkkal!
Iskolában dolgozom, könyvtárosként. Felhasználói szintű ismeretekkel rendelkezem, tehát nem vagyok informatikus, programozó. A blog alapú honlap az iskola számára tökéletesen megfelelőnek tűnt. Egy wp.com-os oldalt csináltam tehát májusban-nyáron. (Az kevésbé zavar, hogy a kezelőfelület angol nyelvű;abban azért elevickélek.)
A probléma ott jelentkezik, hogy szeretnénk intézményileg finanszírozni azt, hogy a honlap címből kerüljön ki a szolgáltató neve, a wordpress. Szeretnénk mindezt forintátutalással elintézni, cégnévre - tehát iskola teljes neve és címe - kapva az ÁFÁs számlát!
Viszont az oldalt alapvetően a saját email-címemmel és adataimmal hoztam létre, valamint a 18$-os éves díjat tudja csak felajánlani - természetesen ez nekünk kevésbé megfelelő!
Mit és hogyan lehetne itt tenni?
(Remélem, nem az a megoldás, hogy akkor mindent újra, elölről, a nulláról kezdeni!..)
Magánszemélyként hoztam létre egy oldalt, intézményként szeretném reklámmentesíteni, fizetőssé tenni
Üdvözlet!
- lépésként regisztrálni kell egy domain nevet: iskolaneve.hu
- vásárolni kell egy tárhelyet amelyen rendesen fut a wordpress. (Itt célszerű válogatni: http://wphu.org/wordpress-tarhely)
- lépésként telepíteni kell az új tárhelyre egy tiszta wordpress-t. (ezen belül wordpress importer nevű bővítményt)
- lépésként le kell tölteni a wordpress.com-on a teljes honlap tartalmat Eszközök -> Exportálás menüpontban (bejegyzések, oldalak, kategóriák, beállítások)
- lépésként importálni kell az új wordpress honlapba ezt az xml fájlt az Eszközök -> Importálás menüpontban
- lépésként személyre szabható a honlap kódilag és tartalmilag is
Ajánlom figyelembe, hogy a tárhely és domain név vásárlásakor az intézmény adataival legyen ez megoldva a késöbbi komplikációk elkerülése végett.