MacolinisMagazine téma finomhangolása

Hosszas próbálkozás után végre eljutottam arra a pontra, hogy megvan a domain, megvan a tárhely, megvan a téma, ez már fel is van töltve, működik is minden, csak formázáskor bármit is csinálnék, eltűnnek alapbeállítások, amik egyébként nagyon tetszenek.

Ajánlottátok, hogy a Magazine témák jók alapnak és ebből ki lehet vágni ami nem kell, illetve könnyen lehet módosítani. Ezért egy ilyen témát választottam, viszont szükségem lenne egy kis segítségre a finomhangolásához:

A téma a Macolinis Magazine.

Oldalam címe: http://tihany.co.cc

Igazából a problémák:

1. Szeretnék a fehér háttér helyére valami szebbet rakni. A téma images mappájába fel is tettem már a háttér képet (images/hatter.jpg) de nem tudom, hogy hova kell beírni, hogy működjön. Szeretnék egy olyan hátteret, ami a képernyő nagyságához igazodik, nem kockás, hanem nyúlik. Erre láttam már megoldási lehetőségeket, de sajnos próbálkozásaim sikertelenek lettek, valószínűleg nem jó fájlba vagy a jó fájlba, de nem jó helyre illesztettem be a sorokat…

2. Bármit változtatok a sablon szerkesztésénél (SWT Theme Options) ha rámegyek a save changes gombra, a bejegyzések lapozása eltűnik a főoldalon. Akkor is, ha semmit se változtatok, csak mentek.

Szeretnék oldalreklámokat beállítani. Ez menne is, már meg is csináltam, volt kép és link, de ha ezt megcsinálom, eltűnik a bejegyzés lapozás, amit visszaállítani nem tudok. Ezt visszaállítani csak a reset gombbal sikerült, de így minden formázás visszaállt alaphelyzetbe.

Mit tegyek, hogy a lapozás megmaradjon és a reklámokat is be tudjam állítani?

3. Nem működik az oldalsávban a NextGenGallery. Más témánál műdödik…

4. Apróság, de a fölösleges dolgokat szerkeszteném, vagy kivágnám az oldalról, ezeket hol lehet?

Pl.: Popular Articles, Our Sponsors részt leraknám legalulra az oldalsávba

5. Az alsó részben a Flickr Stream mire jó?

Előre is köszi a válaszokat!

Még egy problémám lenne:

A hosszú ékezetes karaktereket hibásan jelenítik meg a bejegyzéscímek. Itt hogy lehetne másik betűtípust beállítani?

1.) style.css-ben tudod a hátteret módosítani. (Példa a “gyári” twentyten témából):

Code:

body

{

background: #f1f1f1;

}

Vagy ha képet akarsz akkor pedig:

Code:

body

{

background: url("images/hatter.jpg");

}

4.) "Popular Articles, Our Sponsors részt leraknám legalulra az oldalsávba" - gondolom ezek widgetek, amiket át tudsz rakni másik sávba. (Pl.: oda ahol a Flickr stream van).
  1. köszi, mindjárt kipróbálom.

2. Sajnos nem widgetek. Úgy két húzással megoldottam volna… Ezek fixen be vannak építve a témába.

De ezek nem is akkora problémák, majd valahogy kiradírozom a helyükről őket. Fontosabb lenne azt tudni, hogy hogyan lehetne normálisan módosítani a témát.

Aki szeretne bütykölni vele, kipróbálná, tölse le innen:

http://hotfile.com/dl/99640906/ec0c5fc/MacolinisMagazine.zip.html

vagy innen:

http://www.roosle.com/files/get/vVYlAXnO3s/macolinismagazine.zip

1.) A sidebar.php-ból vedd ki ezeket:

Code:

3.) NextGEN Media RSS és a NextGEN Slideshow widget is működik nálam (Wordpress 3.1, NextGEN Gallery 1.7.3) a "Sidebar Right"-ban és a "Footer Widget 1, 2, 3, 4"-ben is működik, úgyhogy nálad lehet a hiba!

4.) Ha pedig a footerbe szeretnél widgeteket beletenni (ahol a Flickr stream is van) akkor azt ott meg tudod tenni. Amint pl. a Footer Widget 1/2/3/4-be beleteszel egy widgetet (pl: naptár), azonnal eltűnik az adott widgetrészben lévő számodra nem kívánatos szöveg/plugin/widget.
  1. Kivettem, a ccs-be beraktam, amit írtál, de sajnos még mindig nem jó a háttérkép. Fehér minden… :frowning:

2. Valamit biztos elállítottam a Galéria beállításainál. Megpróbálom kiküszöbölni a hibát.

3. Jó ötlet!

Megoldottam a 2. és 4-es problémát. A 2-es megoldása a téma szerkesztő részében volt. Rábukkantam. Most már szépen tudom szerkeszteni az alapbeállítások pedig maradnak. A 4-esre pedig azt a megoldást találtam, hogy szintén a szerkesztőben átírtam őket. Mivel a sorrendet módosítani nem tudtam, átírtam és a kinézete így már tetszik. :slight_smile:

Az a nyújtható háttérkép kéne már csak, no meg a betűtípus…

http://tihany.co.cc