Hosszas próbálkozás után végre eljutottam arra a pontra, hogy megvan a domain, megvan a tárhely, megvan a téma, ez már fel is van töltve, működik is minden, csak formázáskor bármit is csinálnék, eltűnnek alapbeállítások, amik egyébként nagyon tetszenek.
Ajánlottátok, hogy a Magazine témák jók alapnak és ebből ki lehet vágni ami nem kell, illetve könnyen lehet módosítani. Ezért egy ilyen témát választottam, viszont szükségem lenne egy kis segítségre a finomhangolásához:
A téma a Macolinis Magazine.
Oldalam címe: http://tihany.co.cc
Igazából a problémák:
- Szeretnék a fehér háttér helyére valami szebbet rakni. A téma images mappájába fel is tettem már a háttér képet (images/hatter.jpg) de nem tudom, hogy hova kell beírni, hogy működjön. Szeretnék egy olyan hátteret, ami a képernyő nagyságához igazodik, nem kockás, hanem nyúlik. Erre láttam már megoldási lehetőségeket, de sajnos próbálkozásaim sikertelenek lettek, valószínűleg nem jó fájlba vagy a jó fájlba, de nem jó helyre illesztettem be a sorokat…
- Bármit változtatok a sablon szerkesztésénél (SWT Theme Options) ha rámegyek a save changes gombra, a bejegyzések lapozása eltűnik a főoldalon. Akkor is, ha semmit se változtatok, csak mentek.
Szeretnék oldalreklámokat beállítani. Ez menne is, már meg is csináltam, volt kép és link, de ha ezt megcsinálom, eltűnik a bejegyzés lapozás, amit visszaállítani nem tudok. Ezt visszaállítani csak a reset gombbal sikerült, de így minden formázás visszaállt alaphelyzetbe.
Mit tegyek, hogy a lapozás megmaradjon és a reklámokat is be tudjam állítani?
- Nem működik az oldalsávban a NextGenGallery. Más témánál műdödik…
- Apróság, de a fölösleges dolgokat szerkeszteném, vagy kivágnám az oldalról, ezeket hol lehet?
Pl.: Popular Articles, Our Sponsors részt leraknám legalulra az oldalsávba
- Az alsó részben a Flickr Stream mire jó?
Előre is köszi a válaszokat!
Még egy problémám lenne:
A hosszú ékezetes karaktereket hibásan jelenítik meg a bejegyzéscímek. Itt hogy lehetne másik betűtípust beállítani?