localhost/wp-admin/install.php?step=2 elakadás

Sziasztok!Otthoni gépre szerettem volna WP-t telepíteni, hogy kicsit ismerkedjek a rendszerrel, viszont lassan kezd a maradék hajam is elfogyni… :smiley:Leírok szépen mindent.Korábban már jópárszor telepítettem Apache+PHP+MySQL 3-ast, viszont most eszembe jutott, hogy nem egyesével csinálom meg, hanem pakkot használok, így ezt tettem fel:WampServer 2.1e (32 bits)
 • Apache 2.2.17
 • Php 5.3.3
 • Mysql 5.5.8
 • PhpMyadmin 3.2.0.1
 • SQLBuddy 1.3.2

  http://www.wampserver.com/

  Hozzá emberbarátabb adatbáziskezelőnek pedig a már nálam bevált következő progit:

  SQLyog 8.4

  http://www.webyog.com/  Szépen fel is települt a WAMP majd az SQLyog is, eddig minden rendben volt. Az Apache konfigurációban “C:/Program Files/wamp/www/”-ről “angry.gif/phpweb/”-re átállítottam a dokumentumok helyét, működik szépen. Jelenlegi weblapom adatbázisát lementettem, beimportáltam, de “Error Code : 2006 MySQL server has gone away” üzenettel kipurcant, sebaj, a “max_allowed_packet=16M” beállítás visszahozta, sikerült beimportálni, így minden készen állt a WP telepítésére, máshoz nem is nyúltam. (Az eddigi weblap nem WP-s, saját fejlesztés, az adatbázis csak a mostani adatok átmentéséhez kell, semmilyen ütközés nincs a WP által létrehozott táblákkal.)  Letöltöttem a “wordpress-3.0-hu_HU.zip”-et, kicsomagoltam a phpweb könyvtárba úgy, hogy nem külön wordpress vagy blog stb. mappában van, hanem közvetlenül benne. “wp-config.php”-t létrehoztam ahogy kell, elindítottam az install-t (Google Chrome), az első lépés szépen meg is jelent, megadtam a szükséges dolgokat (név, jelszó, email, stb.), majd mikor továbblépne, akkor csak egy WP logót kapok kis keretben, amúgy minden fehér.

  Gondolom biztos így kell lennie, bár kicsit fura volt, mengézem a localhost-ot, bejön a blog, belépnék, de nem enged be. Hmm, biztos elírtam a jelszót 2szer is mikor meg kellett adni, sebaj, majd kinézem az adatbázisból. Keresem-kutatom, de bár van “wp1_users” táblám (előtagnak “wp1_”-et adtam meg), nincs benne semmi, nézem a “wp1_options”-t hátha ott van az admin jelszó, de ott sincs. Megnéztem az összes többi táblát, sehol semmi az options-t kivéve. Na jó, akkor megnézzük hátha egy fájlba “égetné bele” a jelszót az installálás közben, dátum szerint rendezve végignéztem az összes mappában lévő fájlokat, ott sincs mai módosítás, kivétel a config fájl ugyebár.

  OK, hát akkor újratelepítem. Letöröltem a wp1-es táblákat újra install, megint ugyanez történik. Hát nem igaz…

  “DROP TABLE IF EXISTS wp1_commentmeta, wp1_users, wp1_usermeta, wp1_terms, wp1_term_taxonomy, wp1_term_relationships, wp1_postmeta, wp1_posts, wp1_options, wp1_links, wp1_comments;” segítségével gyorsan tudtam törölgetni a táblákat, így újratettem párszor, de a végén már csak asd-zve a leírást, admin-ozva a felhasználót, 2szer asd-zve a jelszót, de saját email-t megadva. Hosszas Google keresgélés után kiopróbáltam a config-ot ANSI és UTF8 BOM nélkül is menteni, lezárva a hiányzó tag-et, meg nem is, kopipésztelve a cnofig-ban kért dolgokat, meg rendesen beírva is, wp1-el, meg wp-vel is a táblákat, mindezt eljátszva új telepítéseken is, amikor újra kicsomagoltam a fájlokat mind, de semmi nem segített.

  Ekkor már jártam itt a fórumon is, láttam okosságokat, gondoltam felteszem az angolt és majd utána magyarítom. Leszedtem a “wordpress-3.0.4.zip”-et az org-ról, feltettem, de bárhogy próbálkoztam mindig ugyanúgy elakadt a “step=2”-nél. Akkor utána a debug-ot true-ra állítottam, úgy megint játszadoztam, de nem hozott eredményt. Csak az változott, hogy a login részen és a blog elején is ilyet kapok:  [font=“Georgia,”]<span style=“color: “#FCE94F”]<span style=“font-size:“2”]( ! )[/size][/color] Warning”>function.fopen[/url%;”>/smileys/angry.gif[/img]phpwebwp-includesclass-http.php on line 1045Call Stack#TimeMemoryFunctionLocation10.0009363912{main}( )…index.php:020.0012367584require( <span style=“color: “#00bb00”]‘angry.gifphpwebwp-blog-header.php’[/color] )…index.php”>‘angry.gifphpwebwp-load.php’[/color] )…wp-blog-header.php:1240.0023397320require_once( <span style=“color: “#00bb00”]‘angry.gifphpwebwp-config.php’[/color] )…wp-load.php”>‘angry.gifphpwebwp-settings.php’[/color] )…wp-config.php:9060.740316380176do_action( )…wp-settings.php:19770.740316381160call_user_func_array ( )…plugin.php:39580.740316381176wp_cron( )…plugin.php:090.740616383296spawn_cron( )…cron.php:264100.871316384152wp_remote_post( )…cron.php:234110.871516385592WP_Http->post( )…http.php:92120.871616386160WP_Http->request( )…class-http.php:343130.872216390784WP_Http_Streams->request( )…class-http.php:317140.872316396368fopen ( )…class-http.php:1045[/font]  Jó, kikapcsoltam a debug-ot, végülis ez a telepítéskor nem jött elő, most nem érdekel, így megint végignézem a táblákat, és arra jöttem rá, hogy
 • a PHP futtatással gond nincs, hiszen megy az oldal
 • a MySQL-el gond nincs, hiszen létrejönnek a táblák, ebből eredően
 • a config fájllal sincs gond (host, adatbázis, mysql felhasználó, jelszó is jó), mert ugye azok alapján hozza létre a cuccokat az adatbázisban  Innentől ami nekem a gond, hogy a telepítéskor nem teszi bele a users táblába az admin adatait, így nem tudok belépni és szerkeszteni az oldalt (mert tuti ott kellene lennie, neten láttam, hogy ott kell kicserélni az admin jelszót ha valami gond van), mi okozza, hogy nem kerül bele a létező táblába.  Így tehát kérdem, van valami ötletetek, hogy mit rontok el, vagy mi nem tetszik a WP-nek de úgy, hogy erről viszont nekem nem szól üzenetben.

  Végignéztem itt egy csomó telepítési fórumot, meg használtam a keresőt is, de nem jutottam előrébb.  Ez olyan valami, mint a kontakthiba az elektronikában, az a legőrjítőbb… -.-"  Próbáltam minden körülményt leírni, hogy tisztán lássatok, ha van tanácsotok, mindent szívesen veszek, az ötperces telepítés egésznaposra húzódásába pár ötlet kipróbálása még simán belefér :wink: :smiley: Pedig azt hittem sétagalopp lesz…  Nagy köszi előre is annak, aki rájön :slight_smile:

Ja és Firefox-ban/IE-ben is próbáltam természetesen… :wink:

Egy mysql logot lehet, hogy megnéznék :slight_smile:Egyébként próbáld ki a 3.1-RC3-at. A setupban volt némi bugfix.

Plusz próbálj úgy telepíteni, hogy NEM NYÚLSZ wp-confighoz, és létre sem hozod a wp-config fájlt.

Szia!Most délelőtt úgy döntöttem , hogy nem szórakozok a meglévő sallangokkal, inkább csinálok egy teljesen clean install-t, így most letöröltem a WAMP-ot, feltettem a külön-külön letöltött Apache+PHP+MySQL egységet, és tiszta adatbázist hoztam létre a WP-nek, továbbá tanácsod alapján hagytam, hogy ő csinálja meg a config-ot.

ELSŐRE MŰKÖDÖTT a telepítés :smiley: Hát behalok… :smiley:

Tegnap egész nap noob-oskodtam, tiszta gáz, nemhogy a megszokott és bejáratott módot használtam volna, kellett nekem gyorsítani a tempón a WAMP-pal, aztán meg próbálni megoldani azzal, csak bajt okozott, tuti ott ment el valami…

Szóval ha valaki ilyen hibába akad bele, mint én, ne sajnálja feltenni külön-külön a 3 cuccot, mert megéri!

Köszi szépen a segítséget, ki kellett magamat aludnom hozzá, hogy tisztán lássak :slight_smile:Üdv, Immi

tudom ajánlani a wamp windowsra portolt változatát amúgy az xampp-ot… portable is van belőle…

Aha, köszi, de az a helyzet, hogy most már ugye jó lett, meg eddig is mindig jó volt ha a 3-at külön tettem fel, csak most akartam először spórolni az idővel, erre meg sokkal több idő ment el, mintha az elején rászántam volna… :S

De legalább most már pöpec smile.gif