Sziasztok!
Az oldalamat a mai napon költöztettem.
A képek megjelenítéséhez “wp lightbox 2”-t használok, így a kép bal alsó sarkában megjelenik egy letöltő link. Az eredeti oldalon erre a linkre kattintva a windows-os felugró ablak jelenik meg, amely megkérdezi, hogy mit szeretnék a letöltött fájllal csinálni. Megjelenítem a windows fényképmegjelenítőjével vagy mentem.
Az áttelepítés után sajnos ez, a jól megszokott és bevált funkció nem működik. A letöltés gombra kattintva automatikusan megnyitja a teljes méretű képet a böngészűn belül.
Órák óta keresgélem, hogy mi lehet a hiba oka, de nem találom. Az oldalt egy az egyben másoltam az adatbázissal együtt. Az adatbázisban csak siteurl-t és a home-t változtattam meg a domain változás miatt.
Tudna valaki segíteni?
Közben sikerült rábukkannom a problémára. Az új tárhelyre történő áthelyezés során a bejegyzésekben nem íródtak felül a képek letöltési linkjei, folyamatosan a régi tárhelyről (domain-ról) töltötte a képeket a letöltés gombra történő kattintáskor. Eddig nem tűnt fel, mert nagyon hasonló a két domain.
Úgy tűnik, hogy ebben az esetben másképp kezeli a rendszer a társításokat és nem rendeli hozzá a böngésző alapértelmezett lehetőségeit.