Sziasztok! Abszolút kezdő vagyok wordpressben, sőt úgy általában html és css és egyéb dolgokban is. 2 kérdésem lenne, a második lehet hogy nem feltétlenül vág ide, de nem akartam másik témát nyitni. Szóval az egyik dolog az az, hogy van egy wp téma amit használnék, és a header-jén vannak linkek. De sajnos csak 2, nekem viszont több kellene, valamint át is szeretném nevezni az eddig meglévő linkeket. Egyrészt ebben kérnék egy kis segítséget. Másrészt, a blog, az a kezdőlapja lenne egy sitenak. Csakhogy az átláthatóság érdekében így vannak a dolgok felpakolva a szerverre:
/ ez a gyökér, ide menne majd maga az oldal
/blog/ itt van a wp
/forum/ itt meg egy fórum
Amit szeretnék elérni, az az, hogy ha valaki megnyitja az oldalt a www.dflkdfhdf.com címen, a www.dflkdfhdf.com/blog/index.php ugorjon be kezdőlapnak. Tudom nem feltétlenül ide illő a kérdés, de örülnék ha valaki tudna segíteni
Előre is köszönöm!
Szervusz TooKool!
Van egy jó, meg egy rossz hírem:
A jó az, hogy meg lehet tenni, amit felsoroltál, a rossz az, hogy incifincikét kellene mégiscsak olvasgatnod HTML-t, CSS-t legalább, de a PHP sem árt meg túlságosan.
A sablonban lévő linkek a sablon fájljaiban laknak, az általad említett esetben leginkább a header.php-ban várható a felbukkanásuk.
Egy alkalmas szövegszerkesztővel (nem a word-del!) megnyitod, és kedvedre szerkesztgetheted. Szerintem hamar meg tudod találni.
(Alkalmas szerkesztőnek mondjuk pl. a pspad, a notepad++ szerkesztőket.)
Többet segítene, ha pl. a sablon nevét megadnád, mert akkor tudnánk, hogy miről kérdezel, hol keressünk.
További linkek: többféle módon is lehetséges az elhelyezésük. Ha éppen az előzőek szerint turkálsz, akkor legegyszerűbb, ha másolsz. Vagyis az ottani linket formailag lemásolod, a kívánt adatokkal, aztán megnézed az eredményt.
Ãm, ha éppen a WP-t használod, és létrehozol egy új oldalt, akkor lesz egy új menüpontod, aminek linkje éppen az oldaladra mutat.
A kérdésed második fele is tulajdonképpen akár egy kis HTML is lehet. A Google-ba írva a honlap átirányítása kifejezést, a legelső cikk pl. ez: http://www.tutorial.hu/honlap-atiranyitasa/
Header téma 1001-szer kivesézve itt a fórumon, nézz utána.
Igaz is, a téma neve widgetlike: http://www.freewpthemes.net/themes/previews/widgetlike/?theme=widgetlike
Azt tudom hogy a kódban kell turkálni, bele is néztem, csak azt nem tudom hogy melyik rész vonatkozik a linkekre. Angolul tudok, tehát megértem ami oda van írva, csak lehet hogy vak vagyok és azért nem áll össze a kép
A második kérdésemmel kapcsolatban: köszönöm a linket Erre egyébként azért kérdeztem rá mert nem tudom hogy kell e valami extra hogy ilyen oldalra irányítsak át. De akkor úgy tűnik ez is olyan mint minden oldal.
A header.php-ban van egy ilyen rész:
<li class="page_item"><a href="/">Home
Ha pl. azt akarod, hogy a "Home" felirat helyett "Kezdőlap" feliratod legyen, akkor értelemszerűen, átírod, elmented.
Az a ..list_pages.. csinálja azt, amit az előbb már említettem: amikor a wp-ben létrehozol egy oldalt, akkor az oldal címe megjelenik a menüben. A menüben rákattintva a feliratra, az oldal tartalmára keveredik az olvasó.
Ha másik helyre mutató linket szeretnél, akkor úgy is megteheted, hogy létrehozol egy oldalt, és az oldal tartalmába HTML-nézetben elhelyezed a honlap átirányítása kódsorokat, vagy az Easyredirect bővítményt használva az ott leírt kódsort, vagy a HTML szerinti Valami sort beszúrod ide a sorok közé.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Ha elkadnék valahol akkor majd kérdezek még
Szívesen. A fenyegetésedet vettük.
Előbb keresgélj a Fórumon, a Googleban, próbálkozz, izzadj meg egy kicsit a sikerért, aztán kérdezz.
Szeretném kérni a segítségeteket. A főoldalon egy külső URL-re mutató linket szeretnék elhelyezni közvetlen a Kezdőlap link mellé, a fejléc felső sorában. Egy másik címen működő fórumot szeretnék, mint “oldal” felvenni a fő linkek közé. Próbálkoztam egy WP fórum telepítésével, de nem vált, be,mert le kéne még fordítanom, de nem nagyon értek hozzá, ezért feladtam. Ãgy inkább egy phpbb fórumot kötnék az oldalhoz. Nézegettem a header php-t, talán ott kéne valamit beszúrni? Tudtok segíteni? Biztosan egyszerű, de nem jövök rá.
(http:// babavilag.web-szerkesztes.hu)
Igen, ezt én is így gondoltam, hogy majd beszúrom valahová a hivatkozást. De hogyan lesz belőle oldalfül a lap tetején. Nem kell hozzá valami php-s parancs?
mutasd az oldalad
Az oldalam címét leírtam az előző hozzászólásomban és köszi előre is ha próbáltok segíteni.
upsz, nem láttam, hogy már írtad, bocs.
a header.php-ban keresd meg ezt:
rögtön utána (a
[/list] elé!) írd be ezt, persze a megfelelő részeket cseréld ki:
köszi mano, ez lesz az…amit kerestem. Most előbb elköltöztetem az oldalamat és az új blognál kipróbálom.