Lighttpd - nem megy a magyar nyelv

Üdv,a szerveremen volt egy hardverhalál, ezáltal oprendszert, s ami még fontosabb, webszervert váltottunk. Az eddigi apache2 helyett jött a lighttpd, s vele egy érdekes probléma. Sok weblap wordpress alapú, gyönyörűen muzsikálnak, ámde! hiába figyel ott a magyar nyelvi fájl a helyén, hiába nem lett módosítva a wp-config.php, az oldalak egyöntetűen visszaváltottak angol nyelvre (menük, dátumok, az admin felület teljes egészében).

Keresgéltem, mi lehet ez, és látom, hogy a wordpress és a lighttpd valamiféle rewrite-bajban szenved, de nem igazán tudom ezt hova tenni. A linkek jók, vagyis MINDEN jó, kivéve azt az egy magyar nyelvet. Már próbálkoztam azzal is, hogy tisztán felteszem az egyik oldalt (azaz gyalu és újratelepítés, sql-export/import stb.). Az eredmény ugyanaz: az oldal megy, magyar nyelv nuku.

Találkozott már valaki ezzel a problémával? Van megoldás?

teszem azt, ha nagy naívan a magyar nyelvi fájl átnevezed angolra, akkor is angol marad?

Közben tanult kollégám rámutatott, hogy nem a lighttp-vel lesz a gond, hanem a php 5.2.3-mal, és így meg is mutatta a megoldást. Ha valakit érdekel, akkor ilyen setben meg kell machinálni a /wp-includes/gettext.php-t, a 118. sornál az alábbi módon (azaz cserélni kell erre az ott lévő ilyesmit)://Ez kell a php 5.2.3 -hoz

if ($magic ==$MAGIC1) {

$this->BYTEORDER = 0;

} elseif ($magic == $MAGIC2) {

$this->BYTEORDER = 1;

} else {

$this->error = 1; // not MO file

return false;

}és utána már megy is a magyar.

nos, nekem hasonlo problemaim vannak…

mielott irtam volna, termeszetesen leszedtem magyar nyelvi fajlokat, nosrmalis helyre tettem, egyebek. a jelenseg a kovetkezo:

az udvozlo kepernyo telepitesnel magyar, meg az sql beallitasoknal is, de amint kiirja (meg mindig magyarul), hogy minden stimm az sql adatokkal, akkor ugrik egyet, majd egy install >>> 1st step jelenik meg, ami persze gond nelkul fel is pakolja magat.

eddig -legnagyobb sajnalatomra- joomla-t hasznaltam, tegnap estem neki wp-nek, es tetszik is.

valaki tudna valami megoldast erre?

elore is koszontem :slight_smile:“imaginative blog”szerk.: a /wp-includes/gettext.php-t en is megbuherltam, semmi valtozas