LIGHTBOX2

Üdv,

Ha valaki használ képmegjelenítőnek LIGHTBOX2 plugint, elárulná nekem a titkot, hogy

hogyan lehet kivenni a jobb klikkre megjelenő Save image as opciót?Vagyis nem szeretném, ha a képek ilyen módon letölthetők lennének.Esetleg van valami jó alternatívátok képmegjelenítésre ?

Köszi előre is,Tier

ez nem függ össze a képmegjelenítőtől, a böngésző jeleníti meg. JS-el lehet próbálkozni a helyi menü letiltásával, de modern böngészőkben ez már nem megy.

nincs megoldás a kikapcsolására, ne is keress.

esetleg vízjelezd a képeidet, vagy szerezz flashbe ágyazható galériát, bár printscreennel onnan is ki lehet vadászni mindent! :wink:


mano wrote:

nincs megoldás a kikapcsolására, ne is keress.


esetleg vízjelezd a képeidet, vagy szerezz flashbe ágyazható galériát, bár printscreennel onnan is ki lehet vadászni mindent! ;)
Köszi a választ!


Flash-ben gondolkodtam, de nincs jó.


Vízjel van persze, és a printscreent is ismerem, de mindazonáltal a userek 80 % át meggátolja a letöltésbe ha nincs ott a save image as...

Sziasztok!Amennyiben PHPbenLehet hogy Js, ahogy most nézem… de a lényeg ugyan az html kódot kell csak előállítani a mostani megjelenés helyett. szerk: a csillagok között. egy kicsit is jártas vagy meg tudod úgy oldani, hogy aképet egy táblázat háttereként tegye kis és egy 1pxx1px átlátszó gifet kinagyítasz amivel megadod az eredeti kép méretét így a user csak az üres gifet tudja letölteni.

Hah, ez a hátteres megoldást én is ismerem, nem volt 1 perc sem mire rájöttem mégis hogyan töltsem le a képet onnan! :smiley:Ennél szemetebb módszer, ha magát a képet rakod ki több darabból! :wink:


mano wrote:

Hah, ez a hátteres megoldást én is ismerem, nem volt 1 perc sem mire rájöttem mégis hogyan töltsem le a képet onnan! :D

Ennél szemetebb módszer, ha magát a képet rakod ki több darabból! ;)
Az mondjuk igaz, hogy némely böngészőben van olyan, hogy háttér kép mentése...


ez mellé még ha berakod azt a pici javascript-et ami átdefiniálja a jobbklikk menüt akkor már azért elég sok embert megakadályozhatsz, hogy leszedhesse az oldalról közvetlenül. viszont a forrást megnézve a képet közvetlen eléréssel bármikor le tudja szedni egy hozzáértő... Akár darabokban is :)


esetleg azt teheted még meg, hogy beszerzel/írsz egy php kódot amelyjel képet álítasz elő és "rárajzolsz a kódban" a képre magára majd ezt rakod ki... így ha lementi akkor az összefirkált képet kapja... Pl középpen egy hatalmas áttetsző minta felírat... vagy sok kicsi a te neveddel..stb... lehet elég sok példát látni rá.


de tényleg 100%-os módszer nincs, hiszen mindent amit valaki leprogramozott valaki fel tud törni.

Köszi a választ! És a többieknek is!

“rárajzolsz a kódban” -ezt picit kifejted???Köszi előre is.Egyébként a js módszer is szerintem okés, mert nagyon sok mindenkit már az kiszűr. Azt mondjuk most még nem látom, hogy hogyan tudom ezt alkalmazni wp-ben, de folyamatban…

WP- Js:

ahol az előállított HTML head része van oda beilleszted vagy meghívod a nc.js-t (noclick): a theme-ben a header.php-ben

http://www.terezia.atw.hu/nc.js (használd egészséggel. még az első lapok között volt amiket készítettem a script nem saját egy freeware alapból alakítottam át.

A lap már nem használja, de fent maradt a tárhelyen. Arra figyelj, hogy némely böngészővel nem működik… szóval ott feljön a helyi menü mindenkép.)Átrajzolni: ezt úgy értem ahogy pl a captcha működik:

összeállít egy képet PL: php imagecreate($width,$height) fügvénnyel,

és egyéb fügvényekkel módosítja azt.

Nagy KÖSZÖNET !