Sziasztok !
Először is elnézést mindenért, de tegnap iszonyúan benne voltam egy dologban amire segítséget kértem, és ahelyett, hogy segítség jött volna, először is arra kellett válaszolnom, hogy egyáltalán minek fogtam bele, majd jött, hogy rosszul kezelem a dolgokat. Mindenképpen szerettem volna megoldani a problémámat de sehogy sem sikerült.
A probléma nem a kioktatással volt és nem is sértődtem meg, csak nem értettem a problémákat. Én teljesen új vagyok itt és még nem tudom az itteni rendszert. Igaz a szabályzatot idő hiányában nem olvastam el, ezért elnézést is kérek ígérem elolvasom és betartom.
Az előttem lévő hozzászólót már nem emlékszem, hogy idéztem, talán azért nem értettem, mert törölve lett. Ãgérem figyelek rá. Csak azért bátorkodtam megtenni mert előttem is kiemelték, hogy mire válaszolnak.
A tag-et is értem csak másoltam és szúrtam, ígérem a jövőben erre is figyelek.
De a lényeg az az, hogy egy ideje weboldal szerkesztésre adtam a fejemet, hogy létrehozhassak egy saját weboldalt. A folyamat hosszú és nem is mennék bele, de megismerkedtem a CMS rendszer szépségeivel és azon belül is a wordpress-el. Ezt használom az oldalamra én is. Számtalan bővítmény és sablon van, mely közül választani lehet, de felfigyeltem arra is, hogy vannak olyanok, melyeket eleve úgy írnak meg, hogy más nyelvre lefordítható legyen. Ezekkel nincs is problémám. Úgy gondoltam belefogok a különböző fordításokba, hogy ezzel segíthessek ennek az igen időigényes és nem egyszerű feladat népszerűsítésébe. Először azokkal kezdtem, melyeket én is használok majd ha időm is engedi fojtatom olyanokkal is, melyeket csak lefordítanék.
A problémám a lightbox plus nevezetű bővítménnyel volt, melyben nem létezett fordítás csak egy lightbox-plus.pot fájl. Arra gondoltam semmi más dolgom nincs, csak létrehozni egy pl.: language könyvtárat, melybe beleteszem az adott (.po) és .mo fájlot(-okat). Ezek után próbáltam megadni a lightboxplus.php-ban, hogy hol keresse, az adott fordítást.
A fent már elküldött kód valamiért nem jött be. Egyszerűen nem vette figyelembe vagy szerver hibára hivatkozva nem töltötte be. Végül a következő kóddal sikerült :
// other languages
load_plugin_textdomain(‘lightboxplus’, false, “lightbox-plus/languages”);
Az érdekessége, hogy a lightbox-plus.pot fájlban van a (-)-jelet ki kellett vennem és így lett lightboxplus.po és lightboxplus.mo fájl. Csak így működik.
Ugyanezt próbálom most az ag-custom-admin nevű bővítménnyel de az még nem működik.
Lehet, hogy most sok számítástechnikus fogja a hasát a röhögéstől, de én ezt indirekt módon tanulom, tehát nem a szakmám és ezért nagyon sok alapdolgot nem ismerek vagy nem értek.
A fordításokkal még nagyon az elején tartok de már olvastam az erről szóló alap szabályokról. Természetesen szívesen veszem az építő jellegű kritikákat, hiszen tudom, hogy azokból lehet tanulni. Ma is sokat tanultam. Úgy gondolom most minden szabályra odafigyeltem és remélem nem rontottam el semmit.
Még egyszer elnézést a kellemetlenségért és még csak annyit kérnék, hogy abban segítsetek, hogy ha le szeretném teszteltetni a fordításaimat akkor azokat kinek küldhetném el?
Köszönettel.
// other languages
load_plugin_textdomain(‘lightboxplus’, false, “lightbox-plus/languages”);
Az érdekessége, hogy a lightbox-plus.pot fájlban van a (-)-jelet ki kellett vennem és így lett lightboxplus.po és lightboxplus.mo fájl. Csak így működik.
Ugyanezt próbálom most az ag-custom-admin nevű bővítménnyel de az még nem működik.
Lehet, hogy most sok számítástechnikus fogja a hasát a röhögéstől, de én ezt indirekt módon tanulom, tehát nem a szakmám és ezért nagyon sok alapdolgot nem ismerek vagy nem értek.
A fordításokkal még nagyon az elején tartok de már olvastam az erről szóló alap szabályokról. Természetesen szívesen veszem az építő jellegű kritikákat, hiszen tudom, hogy azokból lehet tanulni. Ma is sokat tanultam. Úgy gondolom most minden szabályra odafigyeltem és remélem nem rontottam el semmit.
Még egyszer elnézést a kellemetlenségért és még csak annyit kérnék, hogy abban segítsetek, hogy ha le szeretném teszteltetni a fordításaimat akkor azokat kinek küldhetném el?
Köszönettel.