Gondolom sokak számára kézenfekvő dolog, de részemről tanácsra van szükségem.
Van egy domain, ami alatt jelenleg statikus website működik. Szándékomban áll WP-re váltani.
Mielőtt elkezdem, az alábbi a dillemám:
feltelepíteném a WP-t, a témát, elekzdeném feltölteni a tartalmat, ez még OK.
amíg a WP alapokon futó tartalommal dolgozom hogyan tudom megoldani, hogy a látogatók az eredeti statikus tartalmat lássák, de én tudjak előlük rejtve dolgozni az új tartalommal?
ezen túl: ha készen lenne a WP-s tartalom, utána nagyon gagyi lenne úgy megoldani, hogy törlöm az eredeti statikus tartalmat, így a látogató a megszokott webcímen csak a szolgáltató 404-es hibaoldalát “látná”, de onnan automatikusan át lenne irányítva az új WP-s tartalom kezdő oldalára? Vagy hogyan ildomos ezt megoldani?
Előre is nagyon köszönöm, ha valaki tudna segíteni!
Csináld meg a sablont és a tartalmat localhoston, vagy egy aldomain alatt. Utána letörölöd a régit felteszed a wp-t és átírod az adatbázisban amit át kell ilyen költözésnél. Az, hogy arra az X időre ami mondjuk 5 perc nem lesz elérhető az oldal. Na bumm, máshogy szerintem nem fogod megoldani. Egyszer le kell törölni a régi oldalt és helyére az újat tenni.
Miután töröltem az eredeti statikus tartalmat, a látogató a megszokott webcímen csak a szolgáltató 404-es hibaoldalát “látná”, de onnan automatikusan át lenne irányítva az új WP-s tartalom kezdő oldalára.
Ãgy megoldani OK, vagy nem túl elegánys? Vagy hogyan ildomos ezt megoldani? (A WP-s tartalom saját 404-es oldallal rendelekzik, így az megoldva, csak a régi tartalom már nem létező oldalaira szeretnék most rákérdezni)
Hogyan férne meg egymás mellett a létező statikus tartalom és a wp-s tartalom? A wp-s tartalom keresők elől le lenne tiltva a szerkesztés ideje alatt, nyilván a statikus oldalról semmi hivatkozás nem mutatna rá, de mi lenne a helyzet a kezdő oldallal? Mi lenne a megoldás arra, hogy a statikus oldal jelenjen meg a domain név beírásakor? Ãgy kapásból telepíthetném és szerkeszthetném a wp-s tartalmat a gyökérbe…
Lehet, hogy túl naiv a fenti felvetés, de mint laikus megmenekülnék némi költöztetéstől és néhány apró-cseprő dologtól, amitől tartok, hogy belevágjak.