Ez mindig egy nagy kérdés nekem frissítéskor, hogy az új verzióban ugyanúgy fog-e kinézni az oldal, mint a mostaniban. Az adott pluginek működnek-e, a téma ugyanúgy működni fog-e stb.
Azért ezt végigböngészni pluginenként, esetleg megnézni egy módosított témánál elég sok idő lenne.
Létezik valami progi/oldal/plugin/egyéb, ami validálja a jelenlegi oldalam WP3-ra?
(egyébként egy subdomainre szoktam telepíteni…)
Köszi előre is!
Én inkább ezt ajánlanám:
http://wordpress.org/extend
Itt minden plugin leírásánál és sablonnál jelzi, hogy kompatibilis-e a WP3-mal.
A kinézettel elég ritkán szokott gond lenni. Hacsak nem valami nagyon elavult funkciót/funkciókat használ a sablon.
Az utóbbi hetekben 5 olyan plugint próbáltam, amire az volt irva, hogy kompatibilis a 3-assal, és nálam mégse működödött
És ha az ember ezt-azt belepakol szöveges widgetbe ( épp ma próbáltam ki egy youtube videóval), rögtön kaptam az oldalra 7 errort. Leszedtem azt a szöveges widgetet, rögtön passed lett a validálás
Nekem általában van egy teszt aldomainem, amire átrakom a teljes aktív blog tartalmát export/import, és a sablont.
Aztán upgradelem, és ha minden funky, akkor megteszem az élessel is.
Ennyi
[off]amugy engem nem szokott érdekelni, hogy valid-e az oldalam ha 4 böngészőben egyformának látszik, és működik, az nekem elég “valid”
[/off]
[OFF]@varnyu: a validitás elméletileg a cross-browser megjelenítést hivatott biztosítani. De amíg a webkit, a gecko, a presto és a trident (az utóbbi ugye mindannyiunk kedvence, hiszen ez a motor hajtja a csodálatos és méltán népszerű Internet Explorert ) is a saját feje után renderel (különösen a trident), addig a w3c pass gyakorlatilag halottnak a csók…
Mondjuk azt azért hozzátenném, hogy egy validra kódolt oldal nagyobb eséllyel lesz cross-browser, mint a nem valid.[/OFF]
[off] a CSS nagyobb issue, mint maga a HTML markup.[/off]