Lehetséges a menüben target="_blank? [Megoldva]

A http://pedikurspacczer.hu/ felső menüjébe beletettem egy Fb-logót, Ravaszul úgy, hogy csináltam egy üres oldalt kóddal cím helyett, és ezt tettem a menübe. Ez működik is, de nem hajlandó másik ablakban megnyílni, hiába van benne target="_blank.
A másik kérdésem a Képek menüpontra vonatkozik. Ha erre kattintunk, megjelennek a képek, de eltünik a menü.
Ha statikus oldallá teszem, akkor eltünik a baloldali vonal, megszünik a “liftezés”, pedig ebben ez tetszik a legjobban. Lehet, hogy ezért nem működik a top-menü, ahogy kéne.
Van erre megoldás?

Benne van a target blank, csak nem ott ahol kellene. Ne a kép linkjébe tedd, hanem magába a hivatkozásba

Valahogy igy:

< a href=“https: //www.facebook.com/ aniped/” target="_blank" >

:slight_smile:

1 kedvelés

Köszönöm MsVarnyu! Tényleg!
Mindjárt jövök még egy kérdéssel. Remélem, nem lesz több…

Még van itt egy kérdés, a Képek menüponttal kapcsolatban. Ha rákattintunk, nincs visszaút, a menü eltünik. Ott lehet tartani a menüt a helyén?

A Képeknél ott van fenn a Home link. Ha arra kattintasz, újra bejön a föoldal. Azon meg ott van a menü.

Erről minden látogatót fel kellene világosítani. Megoldható, hogy a Home helyett vagy mellett maga a menü jelenjen meg?
Legrosszabb esetben a Képekbe is beteheték egy menüt shortcode-dal vagy valami más bővítménnyel, de akkor talán furcsán ugrál. Legjobb lenne, ha a menü ott maradna, ahol van, mnt minden honlapon.

Egyáltanán nem ismerem a sablonodat, de most már feltelepitettem. Az a bal oldali menü, ahogy én látom, csak a front page-en jelenik meg. Én most beállitottam a gyakorlómon, hogy fenn jobbra is megjelenjen egy menü. És ha odatennéd be a Te menüpontjaidat? Mintha duplikálnád a főoldali bal menüt.

A bal oldali menü kizárólag akkor jelenik meg, ha az Beállításokban, az Olvasási beállításoknál Legutóbbi saját bejegyzéseket állítok be. Különben eltünik ez a gyönyörű liftezés. Arra is rájöttem, hogy ha új oldalt csinálok, akkor az az oldal jelenik meg először, akkor vissza kell menni, először statikus oldalt megjelölni, kezdőoldalnak meg kell jelölni a “Mi a gyógyító pedikűrt”, menteni, aztán megint a saját bejegyzéseket állítani be satikus helyett és menteni azt. Nem találom a baloldali menüt sehol.
Most shortcode-ban betettem a Képekhez a menüt, de elég ronda így, majd keresek valami bővítményt, amivel shortkóddal vagy widgetben oda teszek egy visszintes menüt, ahová akarok.
A Képekre kattintva a logó magasságában megjelenik egy üres fehér vonal, Az Inspect ezt mondja erről:

  <div class="logo-container text-left">
            <a href="http://pedikurspacczer.hu/"> <img src="http://pedikurspacczer.hu/wp-content/uploads/2019/03/logo3.png" class="site-logo" alt="Anikó Gyógyító Pedikűr"> </a>
          </div>
  <nav class="site-nav main-menu" id="navbar-collapse" role="navigation">
          </nav>

Valahogy ebbe kellene beletenni a menüt, nem? Csak nem tudom, hogyan.

A bal oldali 4 pont nem igazán menü, hanem a start page 4 szekciója. Én arra gondoltam, hogy ami linkek vannak abban a szekcióban, abból csinálsz egy menüt… Meg egy másikat, amibe a képek vannak. A szekciómenüt a primaryba rakod, a képek menüt meg a home page top menübe.

Nálam kb. igy néz ki. (Biztos van ennél egyszerűbb mód is, de én nem nagyon értek hozzá)

Heuréka! Egyszerűen megint csináltam egy üres oldalt, aminek a címe a kezdőoldalhoz vezető link, ugyanúgy, ahogy a Facebook-menüpontot megcsináltam.
Találtam egy bővítményt, Shortcode Menu-nek hívják, ezt rátettem a képek oldalra.
Még mindig van egy csúnya üres sáv ott a logóval egy vonalban, ahová egy menü bekivánközna, de azzal most már nem törődök, megyek levegőzni… :grinning:
Kösz, hogy foglalkozol velem.

1 kedvelés

Szivesen :slight_smile:
De lenne egy kérdésem. A Kapcsolat szekció direkt néz ki úgy, ahogy? Mert én ezt látom:

Nem direkt. Jó, hogy szólsz. Ezen változtatok.holnap. Majd más háttereket kell választani, a küllemet még el kell intéznem.
Most néztem a header php-t.
Nem ebbe lehet beilleszteni ezt a shortkódot::

[shortmenu menu=“felső” class=“felso” display=“inline” enhance=“true” submenu_color="#eaeaea" submenu_anchor_color="#e0e0e0" submenu_anchor_hover_color="#ffffff" submenu_transparency=“0.2” arrow=“true” is_responsive=“true” ]
]? Persze < div > és < / div > között?
Vagy ezt kell beírni a divek közé: class=“felso”, De mit írjak a class elé?
Hogyan? Hová?

Sajnos ehhez már nem értek, nem ismerem azt a plugint.

Már működött, de most megint nem működik. Sablont váltok, ezzel nem megy.

Remélem, h egy másikkal sikerrel jársz.

Azóta mégiscsak ezzel jártam sikerrel! Rájöttem, hogy a Testreszabásban is lehet szabályozni a menüt és a topmenühöz hozzá lehetett adni a kezdőoldalt. De elég labilis az egész, mert egy blogot használok úgy, mintha statikus lenne, szóval minden módosítás után oda-vissza kell kapcsolgatnom az olvasási beállításokat. Most már csak az Árak accordionját kell megoldanom, amiről van egy külön kérdésem, meg angolul is megkérdeztem, de még sehonnan se kaptam választ.