Lehet, hogy ez nem bővítmény, hanem rejtetmény?

Sziasztok!

Új vagyok, nem értek még hozzá, igazából rendesen fel sem tudom tenni a kérdésem. Bocs! Ezért is lenne szükségem a segítségetekre, hogy egyáltalán mire keressek rá a gugliban, merre induljak utána olvasni!?

Feltettem egy WP-t. Vettem hozzá egy WC-re épülő sablont. Nagyjából minden úgy működik, ahogy ígérték, de…

Egyrészt magyarítani szeretném, de ehhez nem adnak eszközt, nem igazán multilang a sablon.

Másrészt kicsit szeretnék rajta faragni.

Azzal vagyok gondban, hogy vannak olyan widgetek, de lehet, hogy formok, amiket módosítanom kéne, de nem látszanak sem a widgetek között, sem a formok között. (Sem sehol a backenden. Kivezetve sincs a paraméterezhetőségük.)

Elementort is telepített alapból a sablon. Abban ha megnyitom pl. a My Account oldalt, akkor azt látom, hogy be van illesztve az oldalba egy [rtcl_my_account] nevű shortcode. De csak összvisz ennyit látok, szerkeszteni nem tudom.

Aztán van olyan elem, aminek a shortcodeja form-ra végződik: [rtcl_listing_form]. Az elementorban az elemek között látom is, mint nem gyári elemet, be is tudom húzni az oldalra, de akkor is csak a shortcode-ját látom, szerkeszteni nem tudom.

Hogy lehet ezekhez hozzáférni? Melyik fájlt, mit bogarásszak át, hogy megértsem, mi történik, mit kéne módosítanom? Mik ezek egyáltalán? :slight_smile:

Köszönöm!

Általában a LocoTranslate-el le tudod fordítani (ha a sablont ezt támogatja).
Form-ok hogy lettek beillesztve? Fizetős sablonokhoz jár support, őket érdemes megkérdezni.
A Woo fiókom oldalát kezdőként inkább ne akard módosítani. Azt a Woo saját template fájlainak felülírásával vagy hook-ok kezelésével tudod módosítani. (Vagy kis CSS-el)

Az mondjuk segítség lenne, hogy egyáltalán melyik sablonról beszélünk, hol vetted, kerested-e az Ő supportjukat.

Köszönöm szépen a válaszokat!! A privit is!

A Loco Translate-t feltettem, a deepl apit sikerült beállítanom, de valamit elronthattam, mert az admin felületet is lefordította. A front end fordítása sem jó, vagy inkább iszonyat rossz minőség és még magázó is, de a back end az tényleg egy vicc :slight_smile: De nem gond, ez már csak rabszolga munka, végig kell menni a 10 ezer soron, átnézni és javítani, amit kell. Mondjuk, hogy megoldva.

A form kérdést is megfejtettem. Aminek a paraméterezhetősége nincs kivezetve, annál megkerestem a php fájlt, ami kiírja. Törölni már nagyon jól tudok, simán kitöröltem azokat a sorokat, amit nem akarom, hogy kérjen az űrlapon. Át tudtam tenni sorokat az egyik fájlból a másikba és működik, az adatot, amit be akarok kérni, de nem ott, hanem máshol, már ok. Sőt, még azt is sikerült átírnom a kódban, hogy a telefonszámot ne legyen kötelező megadni, ne dobjon hibát, ha nincs megadva. Vaúú :smiley:

A profilokkal szenvedtem inkább nagyon. Kicsit még mindig. Az a gondom, hogy az alap WP profilon kívül van a Classified Listingnek is saját rendszere. Plusz még van egy hirdetői profil is. Ezekben külön lehet megadni a profilképet. A hirdetőin még profil hátteret/bannert is. És mivel akarok egy fórumot is, ott megint csak lesz profil. Én viszont azt akarom, hogy egy usernek mindenhol ugyan az legyen a bannere.

Mivel nem sikerült megoldanom a két profil kombinálását, mert hiába jöttem rá, hogy melyik fájlban melyik rész a vonatkozó, a végén nem működött, (gondolom, mert valahol nem definiáltam, vagy ilyesmi), most ott tartok, hogy ahol a „sima” profilra mutat a link a felhasználó nevén, azt át akarom írni a hirdetői profil linkjére. A fórumban pedig majd a logó helyét, a hirdetői profil logójának a helyére.

A gyártói supportból annyi értelmeset sikerült kikönyörögnöm, hogy ez elvileg a ‘_rtcl_pp_id’.

Szerintem ez már az én láma tudásommal sem lehetetlen küldetés.

De ha abban tudnátok segíteni, hogy hol találok jó anyagot megérteni a WordPress felépítését, mi mivel függ össze, hogy épül fel egy oldal, stb… - azt hálásan megköszönném!!

És szeretnék megtanulni php kódot is írni, ehhez is keresek jó tananyagot, lehetőleg nagyon olcsón!

Köszönöm! Köszönöm!