legújabb post megjelenítése egy oldalon

Sziasztok!A gondom a következő: adott egy főoldal ami statikus oldal és azon szeretnék megjeleníteni 1 bejegyzést, mondjuk a legújabbat.

Néztem a codex-et de, nem jövök rá a logikára hogy miként lehet ezt megoldani. A loop módosítása kell vagy máshogy oldható meg ez a feladat?Ha véletlen lenne már ilyen bejegyzés akkor sorry!Köszönöm, a segítséget előre is!

Kacifántos megoldás: RSS olvasót tegyél be, amivel a saját feed-ed olvasod és csak a legelsőt jelenítse meg. WP-RSS-Import erre alkalmas. :slight_smile:(Mondom kacifántos, de nem kell php programozónak lenned hozzá. A programozós rész valahogy úgy nézne ki, hogy wp_content(if=first vagy micsoda… :slight_smile: )


'syska' wrote on '2010-06-21:
Kacifántos megoldás: RSS olvasót tegyél be, amivel a saját feed-ed olvasod és csak a legelsőt jelenítse meg. WP-RSS-Import erre alkalmas. :)

(Mondom kacifántos, de nem kell php programozónak lenned hozzá. A programozós rész valahogy úgy nézne ki, hogy wp_content(if=first vagy micsoda... :) )

Hali!


Köszi a gyors választ de, ezzel egy kicsit megleptél! Azt gondoltam hogy ezt az egyszerűenk tűnő dolgot simán meg lehet oldani, itt viszont megint a trükközések látszanak. Kezdek megréműlni a wp-től, hizsen egy minimál oldalon kívűl ha bármit is akarok csinálni hát bizony jól bele kell mászni a php-ba stb. Ennyi erővel kezdhetném a drupált is az is elég kacifántos!


No, mindegy! Még egyszer köszi, majd próbálok valamit kezdeni vele! Köszönöm! :(

Nem, ennyire nem bonyolult, csak te bonyolítottad el kicsit a kérdésedet, amúgy a wp alapból tudja, csak a beállításoknál kell beállítani. Persze azt a csodát ne várd, hogy egymásnak ellentmondó utasításokból normális válasz jöjjön ki.


'Farkas wrote on '2010-06-22:
Nem, ennyire nem bonyolult, csak te bonyolítottad el kicsit a kérdésedet, amúgy a wp alapból tudja, csak a beállításoknál kell beállítani. Persze azt a csodát ne várd, hogy egymásnak ellentmondó utasításokból normális válasz jöjjön ki.

Hali!

Azt látom a wp admin felületén hogy beállítható hány post jelenjen meg ill. azt hogy melyik oldalon. Az én gondom az hogy van egy oldal ami ki van jelölve a postoknak illetve egy főoldal ami ugye egy fix tartalmú lap. Ám szeretnék a főoldalon is megjeleníteni egy (a legutolsó) bejegyzést.


Azt mondod ezt is meg tudom adni az admin oldalon? Én ilyen lehetőséget nem láttam


Köszi a segítséget előre is!

Hát, ha statikus a főoldalad, akkor vagy olyan a sablon, vagy egyedileg van készítve (mondjuk akkor is olyan :slight_smile: ).

Szóval vagy választasz egy olyan sablont, ami megfelel a kívánalmaidnak, vagy bele kell nyúlnod a mostaniba. Erre bizony nincs más mód.

Ezt pedig nem szép dolog a wordpress-re fogni, ha egyszer statikus az a főlap, akkor nem várhatod el egyetlen tartalomkezelőtöl sem, hogy ott neked dinamikus tartalmat jelenítsen meg. Mert akkor ugyebár már nem statikus. :slight_smile: Szóval érted…Egyébként itt egy link arról, hogy hogy működik a loop. Nem kell hozzá túl sok logikázás: elindul egy ciklus, addig fut amíg van a feltételnek megfelelő megjelítendő tartalom, befejeződik… ennyi. Az, hogy a futás közben hány bejegyzést jelenít meg, melyik kategóriából, vagy melyikből nem, és milyen formában, már csak a paraméterezés kérdése. Ennél többet már csak konkrétumok ismeretében lehet mondani.

Ok, azt értem hogy a loop felelős a tartalom megjelenítéséért, néztem is a loop leírását. Az nem tiszta nekem hogy a “statikus” oldal tatalmát is ugyan az a loop fogja generálni mint ami a bejegyzéseket is generálja majd. Tehát a fő oldalnak kell csinálnom egy külön thémát mondjuk az index.php -ból amiben megváltoztatom a loop-ot? Ha a loopnak megadom a feltételeket mondjuk a query segítségével akkor nem csak a query-ben megfogalmazott bejegyzést fogja megjeleníteni? A statikus oldal tartalmát hogyan tudom neki megadni a generáláshoz? Vagy ehhez kell a multi-loop?

Nem jó irányba gondolkodom? (nem lenne meglepő tőlem:-))

Megpróbálok akkor sorban menni.

Az oldal tartalmát nem kell, hogy a loop generálja. Sőt, nem is szabad, mivel az egy ciklus, és ebből adódóan (szinte biztosan) többször lefut, abból meg gondolom sejted mi jönne ki. :slight_smile: Elég azt az egy bizonyos részt, ahol a bejegyzés megejelink. (mondjuk egy div, de ezt te tudod, én nem láttam az oldalt).

Ezután kicsit elvesztettem a fonalat. Most akkor már wordpress-t használsz, vagy csak szeretnél? De amúgy jó irányban gondolkodsz, kell neki készíteni egy sablont (ha még nincs), és abban már mehet minden wordpress funkció. Elég lehet egy page template is, de mivel az előbbi részt nem értettem pontosan, ezért ebben sem tudok konkrétumot írni.

A wordpress-ben futhat több loop is egy oldalon (ennek is megvannak a szabályai).

“Ha a loopnak megadom a feltételeket mondjuk a query segítségével akkor nem csak a query-ben megfogalmazott bejegyzést fogja megjeleníteni?” -> De. Ez lenne a cél. A statikus részek, mint írtam maradhatnak nyugodtan statikusak.Remélem ez így segít valamit.

Szia!Ez a kód csak az legutóbbi postot jeleníti meg:

Code:  • <a href="" id="post-">


Csak be kell tenni a kívánt helyre.

Köszönöm a segítséget! Azt nem értettem hogy ezt hova kell beilleszteni, de időközben addig nyomoztam amíg rájöttem, hogy ha egy adott oldalra akarom ezt csak beilleszteni akkor a page.php oldalra kell elhelyezni de úgy hogy az eredeti page.php fájlból létrehozok egy új sablon oldalt és ezt rendelem hozzá az adott oldalhoz!

Köszönöm a segítséget! :slight_smile: