Legújabb/legnézettebb bejegyzés stb.

Sziasztok!Hogy tudom azt megoldani, hogy a főoldalamon megtudjam jeleníteni a legújabb bejegyzéseket valamint alá pl. amiket én akarok, csatoltam egy képet róla. Most a legújabb bejegyzések a hírek kategóriába jelennek meg.A tippek/trükkökhöz csak pár bejegyzést szeretnék felvinni.Ha valaki tudna segíteni benne megköszönném. :slight_smile:Ez a Liberation sablon.Kérlek segítsetek. :slight_smile:

Lehet. Kell bele egy kategória specifikus (pl. Tanácsok kategóriában lévő bejegyzések csak a felső részbe) lekérést. Míg alatta minden más kategória bejegyzéseit.Html ismeret feltétlen kell, érdemes picit beletanulni. :slight_smile:

A WordPress oldalra akárhány ún. loopot be tudsz illeszteni. Neked aránylag egyszerű loopokra van szükséged, hiszen egy-egy kategóriából kell x bejegyzést behúznod. Ehhez csak a kategória keresőbarát nevére (slug) és a bejegyzés főbb elemeire (pl. cím és kivonat) van szükséged. Itt egy minta:

<br />
<br />
<h2 class="title"><a href=""></a></h2><br />
<div class="excerpt"></div><br />

```<br />
Ez annyit csinál, hogy a kiválasztott kategóriából (kategorianeve) a legutóbbi X bejegyzést behúzza (query) és megjeleníti a bejegyzés címét (the_title) és kivonatát (the_excerpt). Természetesen a "kategorianeve"-t át kell írnod valós slugra (pl. Hírek esetén "hirek"), az X-et pedig a kívánt számra (pl. 3).<br />
<br />
A loopról bővebben <a href="http://codex.wordpress.org/The_Loop">itt találsz</a>. Szinte mindennek ez az alapja, szóval nem árt összebarátkozni vele... :)

Ez jól hangzik! Kipróbáltam, és végül sikerült beillesztenem olyan helyre az indexbe, hogy megjelenjenek az újak, meg amit én akarok.Ezt meg tudom csinálni úgy is, hogy ne a “kezdőlapon”, hanem olyan oldalon, ami nem a blog, jelenjen meg?

@kave: persze. Létre kell hoznod egy egyedi oldalsablont (itt van a leírás) és abba kell beillesztened a fenti kódot (vagy amit szeretnél). Ha elkészült, akkor az új oldal lértehozásakor (ill. a régi szerkesztésekor) a saját oldalsablonodat kell kiválasztanod a legördülőből.

Persze. Először is létre kell hoznod egy új oldalsablont, amibe beilleszted a fenti kódot (vagy amit akarsz). Idevágó rész a Codexből: http://codex.wordpress.org/Pages#Creating_Your_Own_Page_TemplatesEzután új oldal létrehozásakor (vagy régi szerkesztésekor) a Page Template legördülőből kiválasztod a létrehozott oldalsablont: http://digwp.com/wp-content/blog-images/articles-only-template.gif