Lassú wordpress admin felület működés okai

Sziasztok,

Az lenne a kérdésem hogy miért van az hogy a WP admin felülete lassan működik, az oldal publikus oldalai rendben és gyorsan működnek de az admin felület valami rettentően lassú főleg amikor belépek rá. Ez mitől fordulhat elő?Semmilyen az admin felületet érintő plugin sincs telepítve.A WP legfrisebb verzióját használom, rendes azaz nem ingyenes tárhelyen.A választ előre is köszönöm.

Attól, hogy nem külön admin felületes egy bővítmény, még munkálkodhat a háttérben vagy maga a WP magja is.

Frissítéseket kereshet, kezdőlapon pl. rss-ből töltheti be a híreket és így tovább. :slight_smile:

Az admin több menüpontja is lassúcska?


Eléggé lassúak az admin panel almenüpontjai is, amikor egy publikus oldalnál rákattintok a szerkesztésre majdnem 1,5 percbe telt mire hajlandóságot mutat arra hogy behozzon valami szerkesztő oldalt, addig pedig csak a Firefox Kapcsolódás... üzenetét lehetett látni az oldal fülén..
Az admin főoldalon történő RSS panelt teszt képpen már kikapcsoltam, de a helyzet így sem változott.

Nálam is volt anno ilyen. Összes bővítmény kikapcsol, böngésződ cache-ének ürítése -teljesen- és ellenőrzés :slight_smile:

Lehet még szerver gond is, ilyennel is találkoztam, de általában egy bővítmény okozza.


Köszönöm a segitséged, tanácsodra deaktiváltam egyenként a pluginokat és eddig úgytűnik hogy az "All In One WP Security" nevű plugin okozta a problémát így is picit lassú az admin panel de mérföldekkel gyorsabb lett az admin felület működése mint elötte.

De most hogy letiltottam a plugint akkor milegyen a bövítmény adta lehetőségekkel mert a plugin modosított és hozzáadott pár dolgot(Tűzfal, Adatbázis védelem és IP Cím alapú látogató tiltás) az oldalamnak nem lesz komolyabb baja a plugin kikapcsolásából?

Köszönöm a választ előre is!

Hát, nem tudom. Én szinte minden honlapon használom ezt a bővítményt. Sehol nem okozott még hasonló gondot.


Köszönöm a segitséged, tanácsodra deaktiváltam egyenként a pluginokat és eddig úgytűnik hogy az "All In One WP Security" nevű plugin okozta a ...

Van több biztonsági bővítmény. Pl. iThemes security-t használom szinte minden fontosabb oldalon.Hát, nem tudom. Én szinte minden honlapon használom ezt a bővítményt. Sehol nem okozott még hasonló gondot.

Szerver beállítás függő valószínűleg a dolog. Valamire érzékeny a bővítmény.

Üdv, lehet, hogy hasonló a problémám: premium szolgáltatást előfizetve van egy három éve egy blogom, ami néhány napja a következőt csinálja: az asztali gépemen semmiylen admin felületre (stat, szerkesztés stb.) nem tudok belépni, elkezdi a betöltést és nem jut sehova, sőt, most már a wordpress oldalakra sem tudok loginnal belépni. De maga a blog bejön, látni ezeket a lehetőságeket. Azért érthetetlen, mert a notebookomról, ugyanarról a hálózatról gond nélkül működik.

Előre is köszönöm!

@fgy: Jól kapisgálom, hogy ez egy wordpress.net-es blog és nem saját telepítés?

igen, ez egy blog (saját domain-névvel ugyan, de az). – és közben magától meg is oldódott, fogalmam nincs, hogyan.

Amúgy érdemes volna telpítenem inkább? (amit teljes amatőrként biztos nem tudnék megcsinálni, de úgyis kereske szakmebert egy jobb szavazás modul telepítésére) És ha már kérdések: ha vásároltam náluk saját somaint, amit folyamatosan előfizetek, ehhez hogy tudnék emailcímet csinálni? Ez is biztos nagyon amatőr kérdés, de sehol se találtam erről érthető utasítást, a Googlera küldött át.

Köszönöm előre is!

Ezt tőlük kell megérdeklődnöd, én ennyit találtam: https://en.support.wordpress.com/add-email/Egy infó:

  • Van a telepíthető wordpress, ez annak a közössége, fóruma, kevesen használnak itt a regisztrálhatósból
  • Van a wordpress.com-on regisztrálhatós.    A kettő nagyon hasonló, de még is különböző. :slight_smile:

Nagyon köszönöm, eszerint és ott próbálom.