Láblécben új page-ek felvétele úgy, hogy az ne jelenjen meg az oldalon a page-ek között

Örülnék, ha valaki el tudná mondani, hogy miként készíthetek a láblécben új menüket, mint adatvédelem, jogi nyilatkozat stb. Sajnos, ha létrehozok egy page-et (Adatvédelem) publikálom, és a láblécben arra hivatkozom, akkor az megjelenik a főoldalon is, nem csak a láblécben. Ha draft-ként hivatkozom rá nem jelenik meg a főoldalon, de csak a bejelentkezett user-ek tudják elérni. Plugin-t nem találtam hozzá. Egy olyan static page kellene, ami létrehozva sem jelenik meg a főoldalon és tudok rá hivatkozni. Valaki tud esetleg rá egy megoldást?

Ezzel ki tudsz zárni oldalakat a lapról: http://wordpress.org/extend/plugins/advanced-category-excluder/

Már ami a linket illeti…, próbáld ki, és megérted… (a problémádra ez a plugin a válasz)

De lehet, hogy ezzel jobban jár: link, mert amit te megadtál, az sztem kategóriákat zár ki. De javíts ki nyugodtan, ha tévedek, mert én nem használtam még. (én mindig inkább a kódban buherálok plugin-ek helyett, az abiztos :rolleyes: )

Kóddal meg valahogy így kell lekérni az oldalak listázását a menühöz, hogy kizárjon bizonyos kategóriákat:Code:


Ha midnen igaz, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Meg persze sablontól is függ.


(mondjuk ahogy nézem ez elég régi kód-részlet, szóval valszeg az új verziókkal nem fog menni)

És ha a főoldalon az oldalak megjelenitésénél ID alapján kizárná, és a láblécbe meg betenné az oldal linkjét? Mert én már csináltam igy oldal buherálást plugin nélkül is … Bár az is lehet, hogy ez is sablon-függő …

hát a pluginozás megeszi a hardvert a kódturkászást meg nem szeretik… :smiley:


'varnyu' wrote on '2010-04-14:
És ha a főoldalon az oldalak megjelenitésénél ID alapján kizárná, és a láblécbe meg betenné az oldal linkjét? Mert én már csináltam igy oldal buherálást plugin nélkül is ... Bár az is lehet, hogy ez is sablon-függő ....

Ja, én is valami ilyesmire gondoltam, csak néha nem tudom értelmesen megfogalmazni, amit akarok :)

Amúgy én imádok a kódban turkálni, csak akkor használok plugint, ha nagyon nincs más választás :D

Én inkább kicsit turkálok a kódban. Hátha sikerül és ragad rám valami hasznos, új okosság. Aztán ha mégse, akkor jöhet a plugin :smiley:

Én is plugin nélkül szokom megoldani.


  1. az Oldalak (Page) általában a wp_list_pages nevezetű template tag-val vannak kilistázva, és ennek van include és exclude parametérje is…

    Az “include”-nak az az előnye, hogy ha van 3-4 oldalad, amit biztos meg akarsz jelentetni, akkor azokat beveszed, és azon túl alkothatsz millió oldalt, egyet sem fog kilistázni.
  2. A láblécben (footer.php) meg manualice belinkeled azokat, amiket ott akarsz mutogatni. Csak ügyelj, hogy helyes elérési útvonalat adjál meg - a relatív nem fog működni.

Alapszinten inkább ötvözzük SneakySnail és Moshu megoldását: az exclude-pages bővítmény az oldalak szerkesztőrészén ad egy jelölőnégyzetet, hogy az adott oldalt a menüben megjelenítsük, vagy sem.gergely.kovacs kérdése éppen erre irányult: létrehozunk egy oldalt (pl. Adatvédelmi szabályzat), amit jól teleírkálunk. Bejelöljük, hogy ez soha ne jelenjen meg a menüben, tehát, az olvassa, aki tudja, hogy a http:/oldalunkcíme.hu/adatvedelmi-nyilatkozat oldalunk létezik, van tartalma.Következő lépésben fogjuk a footer.php-t, és abba bejegyezzük, hogy: Adatvédelmi nyilatkozat, és már készen is vagyunk. Erre mondja Moshu, hogy manualice bevisszük.Egy sablon frissítésnél / váltásnál csak a fele adatunk fog elszállni, az, ami a footer-ben, azaz a lábrészben van, de soha nem jelenik meg olyan oldalunk amit nem akartunk, hogy megjelenjen.A bővítmények általában valóban több-kevesebb memóriát fogyasztanak - ezt aláírom. Az ilyen jellegű bővítmények fogyasztása azonban a valóságban nagyon csekély, 20-30 is simán ellakik egy oldalon. (Mondjuk egy statisztika program képes mindent felzabálni, különösen, ha nincs jól megírva.)Egyik WP tanítómesterem, éppen Moshu, arra okított, hogy a core fájlokban csak a legvégső esetben piszkáljunk, ha nagyon muszáj, és én ezt kiterjesztettem a sablon (theme) fájlokra is. :slight_smile:

Köszönöm a gyors hozzászólásokat, neki is állok… :slight_smile:


'SneakySnail' wrote on '2010-04-14:
De javíts ki nyugodtan, ha tévedek, mert én nem használtam még.
Kijavítlak.


Oldalakat is kizár, meg más egyebet is tud..., gondolom a kezdet kezdetén csak kategória kizárásra írták a plugint, ám időközben sok minden mással is kiegészítették.


Amúgy magyar fejlesztés. ;)

Annyira magyar fejlesztés, hogy kedves Admintársunk - DjZoNe - munkáját dicséri. :slight_smile: :stuck_out_tongue:

Viszont a 3.0ß1-el nem igazán működik :frowning: