Külső user adatbázis használata

Szép napot!Azt szeretném megkérdezni, lehetőség van e rákapcsolni egy másik user adatbázisra a WP-t.A migrálót megtaláltam, habár le nem futott, valószínű verzió probléma lesz, de az ha jól értettem csak egyszeri alkalommal importálja be az adatokat. Nekem állandó kapcsolat kellene, ha valaki regisztrál a főoldalon, akkor azzal betudjon jelentezni a WP ben is.Köszönöm előre is!

Persze, megoldható, megfelelően módosítani kell a felhasználó jelszavára, nevére vonatkozó lekérdezést, hogy a másik cms adatbázisából vegye, plusz a fő cms regisztrációjakor létrehozni a wp tábláiban a felhasználóra vonatkozó dolgokat (adatok tárolásához)Megcsinálni nem fogja senki helyetted, itt, ingyen.(mellesleg még azt se mondtad meg, hogy mi hajtja a másik oldalt)

E107.Azért nem mondtam meg, mert pl IPB-nél van egy sima external könyvtár, ahol beírod az adatbázis elérési útját és az sql oszlopok nevét és ezáltal univerzális módszert értél el.Reméltem a WP is elérte már ezt (habár a fájlok között és a “googleban” nem találtam semmi hasznosat erre vonatkozóan :slight_smile: ). Az egyéni átalakítások nem túl szerencsések, mert update-kor dobhatom a levesbe az egészet, vagy írhatom/írathatom át újra.A hivatalos (angol) fórumot nem néztem, van esetleg ilyen irányú fejlesztésről szó ott?(Azoktól kérdem, aki napi rendszerességgel nézi, nem azoktól akik nem és esetleg annyit válaszolnának olvasd el magad :slight_smile: )

Hmm… :wink:Ez csak úgy, próbaképpen, mert ez volt az első Gogle találat, ami pluginra utalt:E107-ről WP-re egy lehetséges bővítmény (plugin)ésE107 to WP találatok a Google-banAz utóbbiból, nyilvánvalóan válogatni kell. :slight_smile: :slight_smile:Amúgy pedig egy migrálás soha sem kis feladat, és tényleg jó lenne, ha oda-vissza csak egy-egy bővítmény lenne rá, ahol csak pár kattintás, és csont nélkül, teljes a siker.És a CMS-ek is olyanok, mint az életben a nők; szeszélyesek, makrancosak, szépek és csúnyák, kis mellűek és nagy seggűek, vagy fordítva. Szőkék és feketék, alacsonyak, magasak, és még sorolhatnánk. Kacingatunk ide, megnézzük azt, de azért mégis a miénk a legszebb, nem? És kinek a pap, kinek a papné… Nekünk pl. a WordPress! :slight_smile: :slight_smile:

Az első linket már megtaláltam és ki is próbáltam. Erre utaltam az első postban:“A migrálót megtaláltam, habár le nem futott, valószínű verzió probléma lesz, de az ha jól értettem csak egyszeri alkalommal importálja be az adatokat…”Ha működik, akkor is csak importáló, nem egy bridge.

A második pedig egy teljesen átlagos keresés, amit már 10-12 variációban lefuttattam és átnéztem. Az általad linkeltek között sincs semmi hasznos erre nézve. Kis theme portolás, kis melyik a jobb/rosszabb CMS rendszer meg hasonló nyalánkságok…s persze a fent említett plugin is…Sajnos ha ti nem tudtok róla, marad max az angol fórum, de sosem tanultam angolt és nehezemre esik kifejezni magam (megérteni már azért megértem a legtöbb dolgot)Mindenesetre köszönöm a fáradtságot.

Sajnos nem úszod meg a kézi mahinálást. Frissítésnél meg figyelsz azokra a fájlokra amiket kézzel megszerkesztettél (és azért, hogy lást mit frissült abban a fájlban megtartasz egy eredetit, aztán egy diffet nyomsz az új, meg a régi eredeti között)

Sajnos nem érzem elégnek magam ehhez, habár sok idő ráfordítással biztos menne. Marad akkor a regisztrálnak ide is az userek…Azért ha később valaki talál megoldást a dologra, kérem jelezze :slight_smile:Köszönöm.

Ezt ma olvastam:

A Zen cart webshopot rendesen össze akarta integrálni a wordpressel. Ebben benne van a közös felhasználói adatbázis is.Talán ad ötletet, de ez is angol.

http://n0tablog.wordpress.com/howtos/wordpress-zen-cart-integration/

angol magyar fordítás:

van néhány online fordító oldal (onlinefordito.hu, webfordito.hu…) egyik ismerősöm ezt használja.

Nekem döcög az angol (inkább beszélek, mint írok-olvasok), így szőrnyű volt olvasni a fordított oldalt, de ő már teljesen hozzászokott és mondja, hogy kinyílt előtte a világ.