Külön Template, külön Sidebar

Sziasztok!Előre is elnézést kérek a kérdésemért, viszont számomra fontos lenne egy kis segítség.Honlapom egy részét szeretném kiemelni a többi közül. Pl. egy “Tudástár” című részt stílusában átalakítottam egyedi Template segítségével. Ez viszont csak a post-ok megjelenésén változtat. Szeretném, ha a sidebar is ezzel együtt változna. Erre két megoldás jutott eszembe:


  1. A sidebar.php tartalmát beemelem a template-be és ott átalakítom, illetve hozzá igazítom a style.css-t,    vagy


  2. Klónozom a sidebar.php-t sidebar-new.php néven és ebben végzek átalakításokat. Ezt viszont már nem tudom, hogy hogyan hívom meg az új sidebar-new.php-t a Template-be. Illetve, hogy ez nem fog-e összeveszni a régi sidebar.php-vel? Persze mindez lényegtelen, ha az 1-es a jó megoldás. :slight_smile:    Köszönöm!

    Attila

Code:


(Ezen kívül az egyes megoldás is működőképes, csak nehezebben kezelhető a dolog, úgyhogy a kettes variációval és a mano által is hivatkozott kóddal jobban jársz.Valamint: ha widgetekkel operálsz és nem csak stílusban, hanem tartalomban is eltérne egymástól a két sidebar, akkor új widget-konténereket is kell regisztrálnod a functions.php-ban a sidebar-new számára.)