Közvetlen linkek módosítása

Sziasztok.

Oldalam véleményezésénél írták, hogy célszerűbb lenne a csúnya és nem keresőbarát ?p=xxx formátumról áttérni slugra. Az érdekelne, hogy ezzel a beállítással (utólag) megbolondul e a rendszer, építhetem e újra a linkeket, vagy attól még a most meglévő és működő linkek működni fognak (pl impresszum, médiaajánlat oldal, cégek aloldalai, termékkategória oldalak, ezek mind egyedi page.php sablonos oldalak, melyekbe statikusan van elhelyezve a link, pl impresszumnál ?page_id=154 ).

Kicsit félek ettől a megoldástól, ráadásul amikor még csak építettem az oldalt, XAMPP mellett nem működött, és végül így maradt. Pedig SEO-nál nagyon jó lenne.

Adjatok tanácsot :slight_smile:

Elvileg minden rendesen fog működni. Mentsd le mindent, aztán próbáld ki. Szerintem semmi gond nem lesz. :slight_smile:

Kipróbáltam. 80%ban működik, de sok minden nem. Szóval most ideiglenesen visszakapcsoltam, és ha lesz időm, inkább módosítok minden linket. Amúgy is jobban járok, ha mondjuk a bigi oldalának a címe www.phdm.hu/bigi lesz, mint ha www.phdm.hu/?page_id=85 lenne. Mármint kereső szempontjából.

OFF: Te mint pécsi, ismered amúgy ezeket a cégeket? (én régebben nem Pécsen, hanem Siklós mellett éltem, és sosem hallottam róluk, bár nem is az én kategóriám)

OFF: Igen, mindegyikük eléggé ismert Pécsett, talán 3 kivételével (Hentz, Jadrija, Mediterrán Masters). :OFF

mi az ami nem működik? pluginek?

Azok kivétel nélkül jók. Nem ott van a gond. Hanem a képek elérési útjaival, mivel relativra adtam meg nekik (www.phdm.hu-ra vetítve), de ugyi most pl a kategória oldalnál úgy néz ki, hogy www.phdm.hu/category/konyha, ezért ő relative itt keresné a képeket: www.phdm.hu/category/konyha/cikkek/cikkcim/kicsi.jpg , nagy.jpg, stb. Ezek fizikailag a www.phdm.hu/cikkek/cikkcim/kicsi.jpg , nagy.jpg, stb. mappában vannak. Így átkell írnom az egyedi azonosítókat a cikkekben, és ha már átkell írni, akkor a sablonokban is lecserélem a linkeket keresőbarát változatra, pl www.phdm.hu/?page_id=85 helyett www.phdm.hu/bigi lesz. Így elegánsabb.

a beillesztett képekre: vagy teljes elérési út, vagy előre deklarált változó amiben az aktuális helyzet tárolódik és azt beilleszted elé…

igen, szerintem a deklarált változó lesz. Mivel több domain név is mutat az oldalra.