Közvetlen link beállítások

Sziasztok!

(Tegnap próbáltam ki először a WordPress-t, korábban e107-et használtam.)

A problémám az, hogy a korábbi fórum topic-ok ellenére nem tudom beállítani az automatikusan generált linkeket. Azt szeretném elérni, hogy a ?page_id=2 helyett pl. 2009/referencia legyen. Illetve ezt meg tudom csinálni, csak nem hoz be oldalt. A szerveren amit használok (webhost000.com) engedélyezett a .htaccess használata, de nem hozta létre magától, így én csináltam egyet manuálisan és csak azt tettem bele amit a WordPress admin felületén ajánl:

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule . /index.php [L]

Minden jogosultságot megadtam neki, ezért nem is értem, hogy miért írja, hogy nincs jogosultsága az íráshoz. Ennek így működnie kellene elméletben vagy valamit nagyon kihagytam?:slight_smile:

a .htaccess fájlra adj 777 írási jogot.

amúgy a mod_rewriteot lehet ott használni,

ha nem boldogulsz, adok én neked blogot, írj pmet.

A jogosultságot 777-re állítottam, de nem működik.

Amúgy, hogy érted azt, hogy adsz blogot?

Gondolom úgy, hogy jófej és ad neked valamilyen paraméterekkel lehetőséget blogolni… Viszont a kis mondattöredék “ÍRJ PM”-et nem véletlen…

Üdv itt ismét. Az érdekelne, hogy van-e olyan mód, hogy minden alkategóriát egymás mellé pakoljon az url-ben a wordpress. Ne csak a fő kategóriát, és utána már a bejegyzés neve jön. Sok alkategória esetén csak rosszabb lenne, de azért érdekel legalább a lehetősége :slight_smile:

A %category% csak a főkategóriát rakja bele? Úgy rémlik az egészet.

Na jó. Én kérek elnézést. Tényleg eleve beteszi az összes kategóriát ahogy most nézem. De tényleg nem értem. határozottan emlékszem, hogy gondom volt vele. És nem szoktam egyből fórumhoz fordulni. Az alatt feltűnhetett volna, hogy tévedek. :frowning:

De csinált olyant, hogy egy kategória nevet, ami egy másik kategóriában is szerepelt, vagyis olyan néven egy kategória, megváltoztatott. Úgy, hogy a kategória mögé tette sorban a szülőket is megkülönböztetésképpen kötőjellel. Lehet, hogy épp nem kategória, hanem bejegyzés volt, de most egyiket sem tudtam előidézni. Szóval köszönöm a helyreigazítást.

Na tudom már mi volt az én problémám. Megpróbáltam kialakítani egy kategória szerkezetet. És hasonlót szerettem volna:

Quote:

category/kat1/alkat1

category/kat1/alkat2/alkat1

tehát hogy több féle képpen csoportosítsak. Mert egy részt pl csoportosítanám prognyelvek szerint, és abban hogy forráskódok, tippek ( illetve cikkek, de a cikkek valahogy olyan rosszul hangzik egy blogban, szóval lehet tippek lesz. vagy még nem tudom. )

Más részt csoportosítanám előbb cikkek, források, stb szerint, majd azokon belül külön a prognyelvek szerint. Mivel egy bejegyzésnek több kategória is megadható, ez nem is lenne gond.

De a fenti szerkezet helyett ilyent hoz létre word-press:

Quote:

category/kat1/alkat1-kat1

és ha ezt írom be:

Quote:

category/kat1/alkat1

akkor ez tölt be:

Quote:

Te tudod mi a jó neked, de talán a túl mélyre mutató alkategória rendszer helyett használhatnád vegyítve a címkéket is…

Igen. Ez tény. Közben át is értékeltem a dolgot. Már nem kell hogy kiírja a teljes kategórialistát az url-ben. Mert közben mégiscsak előjött, hogy nem írja ki.

Sőt, még a főkategóriát is kivettem a linkből. Csak a bejegyzés neve jelenik meg. Azok neve úgysem valószínű, hogy egyezni fog.

A kategóriák neveit is átírtam. Azonos kategórianevek helyett inkább utalok a kategóriában is a különbségre. + 4-5 karakter a névben nem gond. Használom a cimkéket is. Csak van, amit szeretnék a kategóriában is látni elkülönítve. Viszont 3 alkategórián túl már nem szeretnék én sem menni.

Ha a közvetlen linknél az egyedi saját szerkezetet használok akkor ha rákeresek pl. 1 szóra amit több oldalon listáz ki

a kereső, akkor, ha a pl. 2 oldalra kattintok, visszadob a főoldalra. Ha visszaállok alapértelmezett beállításra akkor jó csak.

Tehááát, valószínűleg valami elrontottál.