Kovács'z Blogz

Kovács’z Blogz

Elindítottam hát én is kis blogom smile.gif Véleményeket, tanácsokat neadj isten kritikákat is szivesen várok smile.gif

Tyű, ez nekem nagyon tetszik! Pár igazán apróságot ugyan átalakítanék, de inkább nem is mondom :]


'bodr wrote:

Tyű' date=' ez nekem nagyon tetszik! Pár igazán apróságot ugyan átalakítanék, de inkább nem is mondom :']

Mond nyugodtan :) Mindent tanácsot szivesen fogadok. :)

Rendben :] De hangsúlyozom, hogy ezek nem kritikák, hanem olyan igazítások, amelyeket én elvégeznék, ha enyém lenne Kovács’zBlogz.Alsó és felső (body) padding legyen ugyanakkora (ilyesmit nem először emlegetek, ez a mániám).A bejegyzés címének hovere ne aláhúzás legyen, hanem színváltás talán olyan pirosra, mint a kommentelde linkjei, amelyek viszont ne legyenek aláhúzva és szintán hoveráljanak színváltással (de hogy milyen színűre, arra most nincs koncepcióm).Bejegyzés nézetben a post címének kezdőbetűje (“1 Hozzászólás a “Boldogság?” bejegyzéshez”) valamiért kicsiként jelenik meg, de pl. az imént a zárójelbe copy-paste-elve újra nagy lett (a “hozzászólás” kifejezés dettó). Ezt megbabrálnám. (Egyébként ennek a kékje különösen tetszik.)Szintén bejegyzés nézetben a post-ok közötti lapozó (szóval ami felül van, hogy tovább mehetek az előző vs. következő post-ra) legyen ugyanolyan, mint az index oldalon a kommentelde linkjei (tehát nem aláhúzott, és hoverál azzal a színnel, amire még nincs ötlet).Én nem szeretem az 5 soros előnézet + Read the rest of this story… funkciót, ezért a kategória nézetben átállnék a sima megjelenésre, de ez személyes szívfájdalom.A fejléc felirata se hoveráljon aláhúzással (bocsánat, nagyon text-decoration ellenes vagyok).Sidebar: a harmadik papírfecnin - talán azért, mert ott két lista is van - eléggé látszik a kép és a háttérszín összeillesztése. Ezek egyébként is lehetnének külön papírfecnin, úgyhogy elválasztanám egymástól a kettőt. (Plusz: “kategoriák” --> hosszú ó.)Még sidebar: nem olyan rossz ez a szaggatott aláhúzás, de én biztosan kipróbálnám nélküle is ;] Valamint - noha tényleg nagyon jók a színek - játszadoznék egy kicsit a hover lehetőségeivel. (Megjegyzem, az már eleve igen nagy szó nálam, hogy ilyen higgadtan beszélek egy background color change-ről.)Láblécben körülbelül ugyanezek: linkek aláhúzása és hovere.Amikor lassan vált át egyik oldalról a másikra, néhány pillanatra csak a container alatti háttérkép látszik (fekete maszatos szélű placsni), és ekkor “nincs alja” abban az értelemben, hogy a 4 oldalból az alsónak nem placsnis a széle.De akkor már röviden kifejtem azt is, mi fog meg benne annyira azon kívül, hogy első pillantásra is igen fincsi: nekem nagyon bejön a container egyenes szélével szembeni placsnis / papírcetlis / cincálós dobozok; nem fekete a háttér (pedig én lehet, hogy feketére színeztem volna, és mennyivel jobb ez!); a láblécben megtartottad a fejléc piros-kék felosztását; egyértelműen a színek mindenütt.Nálam eddig ez a toplista vezető a Blogshow-ban ;]

Köszönöm szépen az építő jellegű kritikát. A gond az h kezdő blogger vagyok. A séma teljes lefordítása is elég nagy meló volt nekem, mivel nem igazán értek hozá :slight_smile:

Az h a kisbetüvel kezdödik sok minden az direkt van :slight_smile:

Viszont sok dolog van amiről igy elsőre azt se tudom micsoda paddin meg hover? :o :smiley: Köszi az észrevételeket de tul. képpen többségről azt sem tudom hogyan csináljam meg :slight_smile:

De annak külön örülök h mindezek mellett meg hogy kezdö bloggernként elnyertem tetszésed :slight_smile: Akkor már csak maradj oldalon és olvasgas :smiley: :stuck_out_tongue: