Kovács’z Blogz
Elindítottam hát én is kis blogom Véleményeket, tanácsokat neadj isten kritikákat is szivesen várok
Tyű, ez nekem nagyon tetszik! Pár igazán apróságot ugyan átalakítanék, de inkább nem is mondom :]
Mond nyugodtan :) Mindent tanácsot szivesen fogadok. :)
Rendben :] De hangsúlyozom, hogy ezek nem kritikák, hanem olyan igazítások, amelyeket én elvégeznék, ha enyém lenne Kovács’zBlogz.
Alsó és felső (body) padding legyen ugyanakkora (ilyesmit nem először emlegetek, ez a mániám).
A bejegyzés címének hovere ne aláhúzás legyen, hanem színváltás talán olyan pirosra, mint a kommentelde linkjei, amelyek viszont ne legyenek aláhúzva és szintán hoveráljanak színváltással (de hogy milyen színűre, arra most nincs koncepcióm).
Bejegyzés nézetben a post címének kezdőbetűje (“1 Hozzászólás a “Boldogság?” bejegyzéshez”) valamiért kicsiként jelenik meg, de pl. az imént a zárójelbe copy-paste-elve újra nagy lett (a “hozzászólás” kifejezés dettó). Ezt megbabrálnám. (Egyébként ennek a kékje különösen tetszik.)
Szintén bejegyzés nézetben a post-ok közötti lapozó (szóval ami felül van, hogy tovább mehetek az előző vs. következő post-ra) legyen ugyanolyan, mint az index oldalon a kommentelde linkjei (tehát nem aláhúzott, és hoverál azzal a színnel, amire még nincs ötlet).
Én nem szeretem az 5 soros előnézet + Read the rest of this story… funkciót, ezért a kategória nézetben átállnék a sima megjelenésre, de ez személyes szívfájdalom.
A fejléc felirata se hoveráljon aláhúzással (bocsánat, nagyon text-decoration ellenes vagyok).
Sidebar: a harmadik papírfecnin - talán azért, mert ott két lista is van - eléggé látszik a kép és a háttérszín összeillesztése. Ezek egyébként is lehetnének külön papírfecnin, úgyhogy elválasztanám egymástól a kettőt. (Plusz: “kategoriák” --> hosszú ó.)
Még sidebar: nem olyan rossz ez a szaggatott aláhúzás, de én biztosan kipróbálnám nélküle is ;] Valamint - noha tényleg nagyon jók a színek - játszadoznék egy kicsit a hover lehetőségeivel. (Megjegyzem, az már eleve igen nagy szó nálam, hogy ilyen higgadtan beszélek egy background color change-ről.)
Láblécben körülbelül ugyanezek: linkek aláhúzása és hovere.
Amikor lassan vált át egyik oldalról a másikra, néhány pillanatra csak a container alatti háttérkép látszik (fekete maszatos szélű placsni), és ekkor “nincs alja” abban az értelemben, hogy a 4 oldalból az alsónak nem placsnis a széle.
De akkor már röviden kifejtem azt is, mi fog meg benne annyira azon kívül, hogy első pillantásra is igen fincsi: nekem nagyon bejön a container egyenes szélével szembeni placsnis / papírcetlis / cincálós dobozok; nem fekete a háttér (pedig én lehet, hogy feketére színeztem volna, és mennyivel jobb ez!); a láblécben megtartottad a fejléc piros-kék felosztását; egyértelműen a színek mindenütt.
Nálam eddig ez a toplista vezető a Blogshow-ban ;]
Köszönöm szépen az építő jellegű kritikát. A gond az h kezdő blogger vagyok. A séma teljes lefordítása is elég nagy meló volt nekem, mivel nem igazán értek hozá
Az h a kisbetüvel kezdödik sok minden az direkt van
Viszont sok dolog van amiről igy elsőre azt se tudom micsoda paddin meg hover? :o Köszi az észrevételeket de tul. képpen többségről azt sem tudom hogyan csináljam meg
De annak külön örülök h mindezek mellett meg hogy kezdö bloggernként elnyertem tetszésed Akkor már csak maradj oldalon és olvasgas