Nos, már gőz erővel zajlik a háttérben az új WordPress 3.0 fordítása.
Mivel, ahogy beharangoztuk, sokunk által várt legnagyobb újítás a WordPress MU-val való házasság lesz.
Ezzel kapcsolatos a körkérdésünk, miszerint, magyarul milyen nevet látnátok szívesen az új verzióban megjelentő “Multisite support” terminológia kapcsán?
pedig gondoltam hogy próbaképpen elkezdem poedit fen van csak ki kell csomagolnom . max esetleg annyit tudnék segíteni ha nem gond pár részt lefordítok belőle amit tudok hogy esetleg gyorsan menjen a fordítás. ha megérdeklődhetem hány százaléknál tart a magyarosítás a 3.0-ás wordpressnél?
A Többszörös oldaltámogatás szerintem jobban kifejezi a funkció nevét meg nem olyan magyartalan.
83% jelenleg.
Nagyon sok az új kifejezés benne.
Egyébként ma álltunk neki igazán, és március vége előtt szerintem ebből biztos nem lesz kiadás (mert ugye béta kiadások 2 hetente jönnek ki, aztán hetente RC-k és RC2 után a végleges).
Dj Zone értem mondjuk Ubuntunál is így működik csak ott féléves ciklusokkal mondjuk a féléven belüli időszakok nem nagyon követik a pontos megjelenési időpontokat némi csúszás bele szokott férni. ahogy néztem elég sok új elem van benne meg egyes részek bővültek.A fordításnál van valami automatizmus vagy megosztva többen is fordítjátok?
Szerintem, nem kell mindent lefordítani. Multisite support, vagy Multisite támogatás
Ahogy néztem elég sok új elem van benne meg egyes részek bővültek.A fordításnál van valami automatizmus vagy megosztva többen is fordítjátok?
Jelengleg 4 ember tud a fordításban tevőlegesen részt venni, legalábbis ennyinek adtam SVN jogot. De ezzel a lehetőséggel rajtam kívül, csak Győző szokott élni rendszeresen :)
csak azért kérdezem mert nem tudom hogy mire van szüksége a wp közösségnek és lehet találnék magamnak feladatot amit szívesen csinálnék akár önkéntes alapon is. így hasznos tagja is lehetnék az oldalnak.nem nagyon láttam feladat listát hogy miben kellene valami segítség. :)mondjuk most is segítek ha tudok.
Többoldalas támogatás - mint minden újdonságot, ízlelgetni kell. Furcsának hat, de - ha jól emlékszem - erre a terminusra a Joomla! is ezt a kifejezést használja, meg talán a Drupal is?
Több webhely támogatása - ennekk is lenne némi jogosultsága. Ha belegondolunk, hogy milyen funkcióhoz keresünk frappáns nevet: az új WP 3.X legfőbb változása az eddigiekhez képes az, hogy a MU (Multiuser - többfelhasználós) képességeit is magába ötvözte; egyszerűen olyan, mintha kapott volna egy kapcsolót, ami bekapcsolva több blog létrehozását és üzemeltetését kezeli, ha kikapcsoljuk, akkor a szokásos egy webhely üzemel. (Ez az új funkció a Network (Hálózat) nevet kapta.
Többfelhasználós támogatás - ha arról az oldalról tekintem a kérdést, hogy eddig is többfelhasználós volt a WP, akkor nem lenne változás. Sőt, nem is ez a pontos, szó szerinti fordítás - de, mint azt tudjuk, nem szabad szó szerint fordítani, hanem a mondanivalót, a lényeget, a fontosat kell visszaadni ilyen esetekben.
Magam részéről a Többfelhasználós támogatásra szavaznék.
A fordításról: ma éjjel DjZoNe-nal nagy fordító estet csaptunk. Volt ott minden a keresztbeírástól, ez a rész az enyém ez meg a tiéd-en keresztül a karakterkódolás elvesztéséig minden. Néhány dolgot tisztáztunk egymással, vagy kérdeztünk egymástól az MSN-en keresztül.
Zsolti kiadott egy ukázt, hogy miként használjuk a felületen a *.domain.tld fordítását (wildcard). Én közöltem válaszul, hogy nekem a Média kifejezéstől fülfolyásom van, legyen inkább kép/videó helyette (és eddigre már kb. 2/3-át átírtam a fordításban található média kifejezéseknek).
Naná, hogy kijött Zsoltból a zenemánia: közölte, hogy azt már nem, mert abban a hang is benne van. Kis ideig csatáztunk ezen ( a kérdést az oldotta meg, hogy nálam minden karakterkódolás elment, az egészből kriksz-kraksz lett, és az előző állapotot visszaállította Zsolti - 10ezer bit-tel kisebb állomány :().
Zsolti a következőképpen érvelt:
“- Akkor a wildcardot fordítsuk vadkártyának?”
Éjjel, tök csönd, csak a klaviatúra gombjai zizegtek. Hangosan felröhögtem, a párom majd kiesett az ágyból. Majd bepisiltem a röhögéstől. Aztán tíz percet könyörögtem Zsoltinak, hogy ezt hagyjuk benne direkt, legyen ez a fordítói névjegy.
Vadkártya…
az utolsó rész felé előjött belőlem is a nevetés. elég jó dolog hogy családias hangulata van a wp közösségben .
kisebb viták persze mindenhol vannak.
Sziasztok .
Lehet buta kérdés, de ha már (multi),van-e a WP3.xx re valami buddypress-féle, vagy az eredeti buddypress megy rajta?
Per pill. a MU-t és BP-t 'bűvölöm', de ha pozitív választ kapok, akkor 'átállok'.
Köszönöm
A 3.0-ban összeolvad az egy oldalas és az MU installáció.
A kérdésed további része úgy érzem innét tárgytalan
Azt hittem, hogy megúszom a WPMU fordítását, mert azt elég régóta tologattuk, hogy jó, jó, majd meglesz egyszer, úgyis csak az üzleti felhasználók használják. A BuddyPress azon részét fordítottam és alakítottam újra, ami feltétlenül szükséges.
Erre tessék: itt van a WordPress 3. Összerakva a WordPress a WordPressMU, meg egy nagy adag Buddypres. Még jó, hogy nincs benne a bbPress (még)!
A fordítás: 91 %-on.
Győző ami késik az nem múlik:) szerintem ha rajtuk múlna akkor mindent beleraknának amit csak lehet.
Elsőre nekem is Győző által írt -Többoldalas támogatás- ugrott be. Eltudnám képzelni egyébként a Laci által írt -Multisite támogatás- is.
Azt gondolom, multisite kifejezés annyira tömör, hogy nekem magyarul, minden fordítás olyan körülírásnak tűnik.
A 3.0-ban összeolvad az egy oldalas és az MU installáció.
A kérdésed további része úgy érzem innét tárgytalan :)
Jövőidő?
Lehet rosszul kérdeztem, de a kérdésem arra irányult volna, hogy valaki próbálta-e?
Ezek szerint te nem :(
De a puding próbája... :)
Bocsi Rozi; ezt most nem értem.
Milyen jövő idő? Itt toporog a spájzban: http://wordpress.org/nightly-builds/wordpress-latest.zip
Kérdezd meg hgrg-t, ő komolyan teszteli. Vagy - tudom, hogy Te is szoktál a localhostodon próbálkozni - tedd fel magadnak, és ereszd rá a Buddypresst, és mesélj!
Jövőidő?
Lehet rosszul kérdeztem, de a kérdésem arra irányult volna, hogy valaki próbálta-e?
Ezek szerint te nem :(
De a puding próbája... :)
http://dev.djz.hu -n egy 3.0 fut, de ez alpha verzióban van.
Szerintem ebből végleges kiadás leghamarabb áprilisra lesz.
Értem, kedves DjZoNe
De hol van ott a Buddypress? :o
Tisztelt Farkas Úr
“Milyen jövő idő? Itt toporog a spájzban: http://wordpress.org…ress-latest.zip”
Talán ezért kérdeztem.
“- tudom, hogy Te is szoktál a localhostodon próbálkozni -”
Rosszul tudod.
Értem, kedves DjZoNe
De hol van ott a Buddypress? :o
Rozi, kezd sok lenni az értetlenkedés.
A BuddyPress egy plugin gyűjtemény, meg saját sablon.
Nem külön rendszer.
Tök mindegy min fut, fut MU-n és önálló installon is.
A BuddPress verziók, mint olyan nem függenek az aktuális WP kiadásoktól.
Na, nem ez az első tévedésem.
Valamiért az volt bennem, hogy localhoston próbálgatsz dolgokat. Remélem, nem sértettelek meg ezzel a feltételezéssel?