Korábbi TinyMCE szerkesztőt WP 5.0 alá!


#1

Frissítettem az oldalamat a Worpress 5.0-ra, de a tartalomszerkesztő modul nem tetszik, az én céljaimra használhatatlan. A korábbi, amit a WP 4.9.8 alatt használtam tökéletes volt és bevált. Hogyan tudnám a WP 5 alatt visszaállítani a régi szerkesztői felületet? Van erre egyáltalán opció, vagy csak az marad, hogy visszaállítsam a WP 4.9.8-at? Köszönöm előre is a segítséget!


#2

Közben megtaláltam a megoldást:

  1. Telepítsd a WP 5.0-t
  2. Telepítsd a “Classic Editort” (https://wordpress.org/plugins/classic-editor/)
  3. Kapcsold be a plugint és élvezd a korábban megszokott szerkesztőt!

Bővebben itt olvashatsz róla: https://gogutenberg.com/disable-gutenberg/


#3

2012-ig támogatják a Classic Editort, addig célszerű lesz megszoknunk. Nekem se tetszik a block szerkesztő, de majdcsak megbarátkozunk vele valahogy.


#4

(elírtad 2021 ig!)

Ott van az a classic editor a WP5 ben is. Az adott blokkot tudod szerkeszteni ha a formázásból kiválasztod a Klasszikus-t! Így használható a blokkos mutatvány de a TinyMCE is egyszerre.

A kérdés csak az hogy ezt hogyan okosítjuk fel, azaz hogyan cseréljük le a Black Studio TinyMCE Widgetére. Már biztos meg van erre is a válasz csak még nem találtam meg.


#5

tényleg nem értem, hogy miért kell egy bevált, jól működő, egyszerűen kezelhető szerkesztői felületet elbaltázni egy új “hipszter-divat” baromság miatt? nem csak 2-3 soros böffenéseket szoktam feltenni, hanem több oldalra tört cikkeket is - nem érek rá a buta “fejlesztésekkel” is időt pazarolni.


#6

nekem nem a tetszéssel van bajom, hanem azzal, hogy konkrétan használhatatlan! szembeköpése a Gutenberg névnek!


#7

Na ezzel azért egyet kell értenem! :+1:

(Persze hozzá teszem minden kezdet nehéz. Majd idővel megszokjuk //mert meg kell szoknunk// és meg jön hozzá minden olyan megoldás amit most hiányolunk mert máshoz szoktunk hozzá!)


#8

Tényleg elirtam, köszöm, hogy szóltál.

Muszáj lesz megszoknunk, ez nem kérdés. Valószinűleg sikerülni is fog. Emlékszem, mikor 2009 nyár végén először találkoztam a WordPress-szel, azt éreztem, hogy ez egy teljesen használhatatlan és főleg érthetetlen dolog számomra, soha nem fogom megtanulni a használatát és egy globális szörnyűségnek tartottam :slight_smile:


#9

Az új szerkesztőhöz érkeznek a bővítmények, amelyek bizonyos helyzetekben kiválthatják a wp bővítményeket.

Sajnos a Gutenberg nyelvi elemei közül van jó néhány, amely a fordítás ellenére angol marad. A bővítményként telepíthető Gutenberg viszont már teljesen magyar a tapasztalatom szerint.


#10

Totál borzalom az uj szerkesztő, tényleg használhatatlan. Agyonvágta több órás képgallériás bejegyzésem, Szerintem le se tesztelték csak bevágták, nesztek. Nagyon elment a kedvem az egész WP-től emiatt.


#11

tedd fel a klasszikus szerkesztőt! én nem bajlódom ezzel az új hülyeséggel. munkára alkalmatlan.


#12

Most keresgettem. Ezt a plugint találtam.

https://wordpress.org/plugins/tinymce-advanced/

Fenn van a Classic Editor, de azt kikapcsoltam. Igy néz ki a beiró felület:


#13

Sziasztok. Én is frissítettem a rendszert, és nagyon nehezen kezelhető ez az új tartalomkezelő. Sokkal jobb volt a régi. Gyorsan tudtam benne a szöveget írni, javítani, csinosítani. Minden sokkal jobb volt. Ez átláthatatlan, el van dugva csomó funkció, és egy idő után már irritál ez a sok box az egyes bejegyzéseknél.
Kérjük vissza a régit. :slight_smile: