Korábbi TinyMCE szerkesztőt WP 5.0 alá!

Frissítettem az oldalamat a Worpress 5.0-ra, de a tartalomszerkesztő modul nem tetszik, az én céljaimra használhatatlan. A korábbi, amit a WP 4.9.8 alatt használtam tökéletes volt és bevált. Hogyan tudnám a WP 5 alatt visszaállítani a régi szerkesztői felületet? Van erre egyáltalán opció, vagy csak az marad, hogy visszaállítsam a WP 4.9.8-at? Köszönöm előre is a segítséget!

Közben megtaláltam a megoldást:

  1. Telepítsd a WP 5.0-t
  2. Telepítsd a “Classic Editort” (https://wordpress.org/plugins/classic-editor/)
  3. Kapcsold be a plugint és élvezd a korábban megszokott szerkesztőt!

Bővebben itt olvashatsz róla: https://gogutenberg.com/disable-gutenberg/

1 kedvelés

2012-ig támogatják a Classic Editort, addig célszerű lesz megszoknunk. Nekem se tetszik a block szerkesztő, de majdcsak megbarátkozunk vele valahogy.

(elírtad 2021 ig!)

Ott van az a classic editor a WP5 ben is. Az adott blokkot tudod szerkeszteni ha a formázásból kiválasztod a Klasszikus-t! Így használható a blokkos mutatvány de a TinyMCE is egyszerre.

A kérdés csak az hogy ezt hogyan okosítjuk fel, azaz hogyan cseréljük le a Black Studio TinyMCE Widgetére. Már biztos meg van erre is a válasz csak még nem találtam meg.

1 kedvelés

tényleg nem értem, hogy miért kell egy bevált, jól működő, egyszerűen kezelhető szerkesztői felületet elbaltázni egy új “hipszter-divat” baromság miatt? nem csak 2-3 soros böffenéseket szoktam feltenni, hanem több oldalra tört cikkeket is - nem érek rá a buta “fejlesztésekkel” is időt pazarolni.

1 kedvelés

nekem nem a tetszéssel van bajom, hanem azzal, hogy konkrétan használhatatlan! szembeköpése a Gutenberg névnek!

1 kedvelés

Na ezzel azért egyet kell értenem! :+1:

(Persze hozzá teszem minden kezdet nehéz. Majd idővel megszokjuk //mert meg kell szoknunk// és meg jön hozzá minden olyan megoldás amit most hiányolunk mert máshoz szoktunk hozzá!)

Tényleg elirtam, köszöm, hogy szóltál.

Muszáj lesz megszoknunk, ez nem kérdés. Valószinűleg sikerülni is fog. Emlékszem, mikor 2009 nyár végén először találkoztam a WordPress-szel, azt éreztem, hogy ez egy teljesen használhatatlan és főleg érthetetlen dolog számomra, soha nem fogom megtanulni a használatát és egy globális szörnyűségnek tartottam :slight_smile:

Az új szerkesztőhöz érkeznek a bővítmények, amelyek bizonyos helyzetekben kiválthatják a wp bővítményeket.

Sajnos a Gutenberg nyelvi elemei közül van jó néhány, amely a fordítás ellenére angol marad. A bővítményként telepíthető Gutenberg viszont már teljesen magyar a tapasztalatom szerint.

Totál borzalom az uj szerkesztő, tényleg használhatatlan. Agyonvágta több órás képgallériás bejegyzésem, Szerintem le se tesztelték csak bevágták, nesztek. Nagyon elment a kedvem az egész WP-től emiatt.

2 kedvelés

tedd fel a klasszikus szerkesztőt! én nem bajlódom ezzel az új hülyeséggel. munkára alkalmatlan.

1 kedvelés

Most keresgettem. Ezt a plugint találtam.

https://wordpress.org/plugins/tinymce-advanced/

Fenn van a Classic Editor, de azt kikapcsoltam. Igy néz ki a beiró felület:

Sziasztok. Én is frissítettem a rendszert, és nagyon nehezen kezelhető ez az új tartalomkezelő. Sokkal jobb volt a régi. Gyorsan tudtam benne a szöveget írni, javítani, csinosítani. Minden sokkal jobb volt. Ez átláthatatlan, el van dugva csomó funkció, és egy idő után már irritál ez a sok box az egyes bejegyzéseknél.
Kérjük vissza a régit. :slight_smile: