komplex kezdőoldal

Sziasztok!

Felmerült az igény egy számomra picit komplex kezdőoldal kialakítására… szerintetek hogy lehetne megoldani?

Kb így nézne ki a tartalmi rész:

A legfrissebb 3-4 cikk kivonatosan ->eddig megvan :slight_smile:

Alatta 5 cikknek már csak a címe.

Meg lehet ezt egyáltalán oldani szerintetek valahogy?

3-4-et simán kiiratsz vele, a többit meg recent postba és megmondod neki, hogy csak címeket írja ki és hogy abból is mennyit.

Hm…és ez megoldja úgy,hogy ne legyen ismétlődés?Szóval lényegében az első 3-4 a “legfrissebb” hír,a címenkénti meg a többi,“régebbiek”…

Code:

<?php $theirNews = new WP_Query();

$theirNews->query('cat=&showposts=4');

while($theirNews->have_posts()) : $theirNews->the_post();

?>

<a href="" rel="bookmark">

<?php

$theirNews = new WP_Query();

$theirNews->query('cat=&showposts=5&offset=4');

while($theirNews->have_posts()) : $theirNews->the_post();

?>

<a href="" rel="bookmark">

Köszi Manó majd ránézek…így elsőre bevágva ugyan azokat a postokat írta ki, de majd átnézem, lehet,én rontottam valamit…bár első körben megpróbálom a kollegákból kiszedni,hogy miért jó az,ha a többi cikknek csak a címe jelenik meg…

Sziasztok!

Van most egy WP-s blogom (www.richi.try.hu), egy extra.hu-ra feltett Wp, és egy Blogger-es (www.kricsi81.blogspot.com) is.

Az a helyzet, hogy az extra-hu ra feltett-en nem működnek az oldalak, az arcívum oldal, a kategóriák, stb… (www.kricsiweb.extra.hu)

Olyan témát szeretnék az extra-hu-sra, amilyen a bloggeres. Tehát sima fehér minimál designos, szinte pont ugyan olyat. a footer-t már sikerült olyanra beállítani hogy tetszik :slight_smile:

Szóval hogy valaki tudna segíteni nekem megcsinálni egy ilyesmi oldalt, esetleg megcsinálná egy unatkozó, jóindulatu valaki, illetve még abban kéne segítség hogy mi lehet a baj az extra-hu-ssal (bejegyzést sem tudok irni)

illetve a meglevő wordpress-com-os blog tartalmát áttudom rakni az extrásra? és hogyan?

köszi a sok segítséget előre is

Légy oly szíves a hosting részen nézd meg a wp kontra extra topicot és ha még utána is wpvel próbálkozol extrán akkor sok szerencsét.

Egyetlen tippet adnék:

000webhost.com avagy saját tárhely…

"unatkozó, jóindulatu valaki"ből szerintem nincs túlzottan sok… aki pedig unatkozna az szerintem elsőként nekiállna megtanulni weblapszerkeszteni onnantól meg már nem unatkozik… azért sok sikert…

Az adatok más hostra vitelélhez több módszer használható:

Exportálod > importálod a tartalmat a WP beépített rendszerével,

MYSQL dump…

bővebben: itt

Abban tudtok segíteni hogy melyik sorban tudom (a style.ccs-ban) átírni a háttér színét fehérre? Mert most többet is átírtam, de ugyanolyan maradt. (mentettem a változásokat)

Amugy ezzel a 000webhost-tal sokkal jobb mint az extra-val, eddig semmilyen gond nem volt, míg az extrával elég sok… Én csak ajánlani tudom…

Köszi előre is!

Az átírás után a böngésző gyorsítótárát ürítsed, hogy a változásokat lássad.

Igen, szoktam üríteni, de közben már sikerült az, úgy hogy a theme (default) kubrickbgcolor.jpg file-t letöltöttem és Gimp-pel átszíneztem, aztán feltöltöttem. És így egyből jó lett, meg legalább tudom hogy hogyan tok egyszerűen háttérképet cserélni.

Sikerült az Import is.

Igazából ilyen sablont szeretnék: www.kricsi81.blogspot.com

Tehát tök minimálosat.

Csak nemtom eltüntetni a keretet, meg közelebb szeretném hozni a sidebart a szöveg (bejegyzés) törzsel.

Ezt hogy tom megcsinálni?

köszi

Eddig ennyi sikerült: http://richi.host56.com/

“website under review”… 000-n először megnézik nem raktál-e már fel egyből valami oda nem valót a lapodra, addig nem tudjuk megnézni.

Én is ajánlom használatra a firebug és a ColorZilla & WebDeveloper kiterjesztések használatát.

Ha ezek fentvannak utána indulhat a CSS tanulás :slight_smile:

W3cschool, G a haverod stb…

Sok sikert!

'Farkas wrote:

Az átírás után a böngésző gyorsítótárát ürítsed' date=' hogy a változásokat lássad.[/quote']

...helyett egyszerűbb a CTRL+F5

És ha Mac-et használok? Azon nincs CTRL :slight_smile:

Uhh most az a probléma, hogy a blog alján nem jelenik meg a régebbi bejegyzés szöveg, tehát csak az első oldal látszik.

Átállítottam hogy csak 7 bejegyzés látszódjon az 1. oldalon, de így se lehet lapozni.

A tartalmat importáltam egy másik WP blogból (wordpress.com-osból) de bőven van több mint egy oldalnyi…

Ez a sablon csak egy oldalt tud mutatni?

Gondolom belehet vhova irni hogy legyen ott minden oldal alján hogy régebbi /következő, de azt nem tom hogy kell, segítene vki?

köszi

Mo-n a Macet használók száma a statisztikai hibahatáron belül van (gyak nem kimutatható). Ennyi erővel mondhatnád ,hogy commodoron sincs CTRL billentyű…

Amúgy macen a Cmd (Apple)+Shift+R a CTRL+F5 megfelelője. Igaz, csak FF-ben, a szafariban nem.

Csak viccnek írtam :slight_smile:

Uhh most az a probléma, hogy a blog alján nem jelenik meg a régebbi bejegyzés szöveg, tehát csak az első oldal látszik.

Átállítottam hogy csak 7 bejegyzés látszódjon az 1. oldalon, de így se lehet lapozni.

A tartalmat importáltam egy másik WP blogból (wordpress.com-osból) de bőven van több mint egy oldalnyi…

Ez a sablon csak egy oldalt tud mutatni?

Gondolom belehet vhova irni hogy legyen ott minden oldal alján hogy régebbi /következő, de azt nem tom hogy kell, segítene vki?

köszi

Illetve még az is baj, hogy (eddig jó volt) nem jelenik meg a vizuális szerkesztő, csak a HTML. Ha rákattintok a vizuálisra, akkor lefagy az oldal :S

Eddig jó volt, ma süsüsödött meg.

Illetve képet se tudok beszúrni, mert amikor kiválasztom, akkor betölti, de utána nem mozdul semmit :S

Mik lehetnek a megoldások?

Köszi előre is a segítséget!

Használj Firefox böngészőt: http://firefox.hu/

nem vicc.