Kommentelők, és laptulajok

Most kivételesen nem segítséget kérnék tőletek, hanem egy elvi kérdést szeretnék feltenni.Van jópár olyan honlap ami a kommentároknál rátesz a linkre egy nofollowot (lehet nem írtam jól) és a hozzászóló neve mellett jeleníti meg. Azaz nem lesz kattintható a link, és nem látja a google. Erről szeretném kikérni a véleményeteket hogy egy szerintetek nagy bunkóság, vagy egyszerű védekezés a spammelekőkkel szemben akik a linkért mennek csak?

Kedves Madosino!A kérdést áthelyeztem a “Presszó”-ba, mert ez nem csak WordPress-, hanem azon is túlmutató kérdés, és nem is kis lélegzetű.Éppen a napokban estem át egy ilyen jellegű kérdés napi megoldásán Moshu blogjában, és gondolatébresztőnek (mintegy kiegészítve és kicsit felelve is a Te kérdésedre) linkelem a hozzászólást.

Egyrészt, rosszol tudod a nofollow szerepét.Ha rajta van a nofollow, az azt jelenti, hogy a Google tényleg nem megy tovább a linken (nofollow = ne kövesse), azonban, ha az adott oldal már benne van az adatbázisába, akkor beszámítja a bejövő linkek közé (nézd csak meg a webmester eszközöknél, mennyi nofollowos linket ír ki, hogy követ téged).tehát, ha egy oldal benne van az adatábzisába lényegtelen, hogy nofollowos e a link vagy sem.korábban ennek azért volt jelentősége, mert így szépen elszivárog az oldal PR értéke, míg ha rajta volt a nofollow, akkor nem (ugye nem mindegy, hogy milyen oldalakra linkel az adott oldal, de ez nagyon bonyolult kérdéskör). és nem bunkóság, hanem így logikus. ki tudja milyen linket írnak be a látogatók, így milyenre linkel az adott oldal.a keresőnek is könnyebb, mert tudja, hogy mi a relaváns és mi a nem relaváns link.amúgy: http://webni.innen.hu/RelNofollowAttrib_c3_batumszerintem te teljesen félreértelmezted a nofollowot.Mellesleg a link ettől még kattintható marad, és a google is látja.

Hát igen egy kicsit félreértelmeztem a nofollow szerepét, akkor ennél a nofollow-nál nem látom a linket, pedig ottvan, vagy látom a linket csak nem tudok rákattintani? És még egypár kérdés:

A PR értéket még most is leszívja a kommentár szerzőjének a linkje?

Quote:

(ugye nem mindegy, hogy milyen oldalakra linkel az adott oldal, de ez nagyon bonyolult kérdéskör)


És akkor ez mit is akar jelenteni? Mért nem mind1 hogy mire linkelek?

A nofollow az a “a” html elem egy attribútuma. Attól még a látogató számára kattinható lesz.pl. így néz ki:Code:

szöveg
a rel attribútum kb. azt jelenti, hogy az oldal milyen kapcsolatba van a linkkel. ide még egy halom tulajdonságot meg elhet adni (me, external, stb.)

(a kommentár szót felejtsd el, vagy komment, vagy hozzászólás).


A PR az úgy máködik, hogy ha az ember oldalára linkelnek, kap valami PR értéket. Ha az ember a saját oldaláról ellinkel, akkor oda odaad egy kis PR értéket. de bővebben: http://webni.innen.hu/PageRank

viszont ezek mind találgatások, mivel a pontos algoritmust csak páran ismerik.

azért nem mindegy, hogy mire linkelsz, mivel ha egy megbízhatatlan oldalra linkelsz, az téged is leminősít.

szerk.: még egy link: http://optimalizalas.info/keresooptimalizalas_/amirol-matt-mar-nem-beszelhet-nofollow-linkek-es-a-pagerank.php