komment probléma

sziasztok, a következő lenne a problémám:

ha egy bejegyzéshez szeretne kommentelni valaki, egyből 404-es hibát ír ki. mi lehet a probléma?

Első tippem: menj a Beállítások > Közvetlen linkekhez. Ha “Saját szerkezetű” permalinket használsz (pl. “/%category%/%postname%/”), nézd meg, hogy nem-e maradt véletlenül utána egy szóköz (pl. “/%category%/%postname%/ “).

Ha nem ez a probléma, vagy nem saját szerkezetű permalinket használsz, akkor másold be kérlek a comments.php-ból a elemet ide. (pl. <form action=”/wp-comments-post.php” method=“post” id=“commentform”>)

köszi igazad volt, tényleg elírás volt benne:)

Sziasztok!

Mi lehet az oka annak, hogy a képek beszúrását(HTML kóddal) csak a bejelentkezett felhasználók hozzászólásainál értelmezi?

Más HTML kódot értelmez, lehet a szöveget formázni, csak a képet nem jeleníti meg.

(Nem akarom regisztrációhoz és bejelentkezéshez kötni a hozzászólásokat, de fontos, hogy bárki aki hozzászól, használhasson minden formázási, kép és linkbeszúrási lehetőséget.)

Köszi előre is!

Pl. nincs a CSS-sel definiálva, hogy mit, hol és miként jelenítsen meg.

WP verzió? Használt sablon? Adott esetben ezek is sokat segítenének a válaszadókon… :wink:

'Farkas wrote on '2010-08-31:

Pl. nincs a CSS-sel definiálva, hogy mit, hol és miként jelenítsen meg.

WP verzió? Használt sablon? Adott esetben ezek is sokat segítenének a válaszadókon.. ;)

Kedves Győző!

Verzió 3.0.1

Sablon: diary-lite 2.3.1 (a felismerhetetlenségig átalakítva)

Tehát ezeket szeretném használni, és működnek is egy bejelentkezett felhasználó hozzászólása során:

saját szöveg

saját szöveg

saját szöveg

Aki nincs bejelentkezve annál is minden működik, kivéve a kép beszúrását:

Egyszerűen nem jeleníti meg.

De aki be van jelentkezve, annál gond nélkül...

Nem értem, miért van ez, eszembe se jutott, hogy a CSS-ben keressem az okát.

Inkább arra tippeltem, hogy valami jogosultság-dolog lehet a háttérben...

Van valami ötleted?

Lehet én tudom rosszul és tulajdonképpen még nem próbáltam, de alapból lehet egyáltalán képeket beszúrni? Nekem ezeket a tegeket listázza és nem látok köztük img-t.

Használható tag-ek:

Használsz esetleg plugint a megjelenítésre?

'codee47' wrote on '2010-08-31:

Lehet én tudom rosszul és tulajdonképpen még nem próbáltam, de alapból lehet egyáltalán képeket beszúrni? Nekem ezeket a tegeket listázza és nem látok köztük img-t.

Használható tag-ek:

Használsz esetleg plugint a megjelenítésre?

Szia! Lehet használni mindenféle HTML kódot, én jó sokat kipróbáltam, a kép beszúrása is működik, még linket is lehet rátenni, stb.

De nem tudom, mit csinál ez a tag például... smile.gif Én csak a szokásos formázási kódokat szeretném, + a kép beszúrást.

Plugint a commentekhez nem használtam, azóta letöltöttem egy ilyen gombokkal formázós izét, ami szintén hibátlanul működik, de képet beszúrni csak a bejelentkezett felhasználóknak enged az is.

Én ezt furcsállom, hogy, ha bejelentkezek lehet, ha nem, akkor nem... miért?

Az én sablonjaimban alapból (esetleges plugin nélkül) nem lehet. Illetve külsősként beirhatom, de nem marad ott, ezért nem is látszik.

Bár én nem bánom, hogy nekem nincs ilyen, mert az én sablonjaim alapból NEM méretezik le a képeket … és ha egy túlbuzgó hozzászóló beirkálna egy 1200 px széles képet az 500 széles blogrészemben, hát egy kissé ideges lennék, hogy esetleg vagy szétnyomja az egészet, vagy csak a kép bal fele látszik… És a hozzászólóknak néha nehéz lenne megmagyarázni, hogy ekkora böhöm képeket ne linkeljenek már be … :smiley:

'varnyu' wrote on '2010-08-31:

Bár én nem bánom, hogy nekem nincs ilyen, mert az én sablonjaim alapból NEM méretezik le a képeket .... és ha egy túlbuzgó hozzászóló beirkálna egy 1200 px széles képet az 500 széles blogrészemben, hát egy kissé ideges lennék, hogy esetleg vagy szétnyomja az egészet, vagy csak a kép bal fele látszik.. És a hozzászólóknak néha nehéz lenne megmagyarázni, hogy ekkora böhöm képeket ne linkeljenek már be ... :D

Hát igen, ez sajnos nálam is így van, de akiknek készítem, ragaszkodnak a képbeszúrási lehetőséghez. Tehát inkább vállaljuk, hogy az ilyen túl nagy képeket töröljük, mint lemondjunk erről a lehetőségről...

Egyébként nincs valami átméretező plugin? Még nem kerestem, csak most eszembe jutott...

Az a baj, hogy egyszerűen nem tudom, mi szabályozza, hogy a bejelentkezett felhasználóknál működjön, amúgy meg ne...

Valószínüleg egy script-részlet szabályozza a sablon comments.php-jében. Aki ért a php-hez, biztos ki tudja bogarászni melyik.

'tviktori' wrote on '2010-08-31:

Az a baj, hogy egyszerűen nem tudom, mi szabályozza, hogy a bejelentkezett felhasználóknál működjön, amúgy meg ne...

wp-comments-post.php 63.sortól

Code:

if ( current_user_can('unfiltered_html') ) {

if ( wp_create_nonce('unfiltered-html-comment_' . $comment_post_ID) != $_POST['_wp_unfiltered_html_comment'] ) {

kses_remove_filters(); // start with a clean slate

kses_init_filters(); // set up the filters

}

}

A csúnya megoldás:

- A két felső ifet kiszedni, és lent a két feltételt lezáró hullámos zárójelet is.

A lusta megoldás:

- functions.php -t megnyitni és a végére a következőket beletenni:

Code:

remove_filter('pre_comment_content', 'wp_filter_kses');

remove_filter('title_save_pre', 'wp_filter_kses');

remove_filter('content_save_pre', 'wp_filter_post_kses');

remove_filter('excerpt_save_pre', 'wp_filter_post_kses');

remove_filter('content_filtered_save_pre', 'wp_filter_post_kses');

Szép megoldás:

- A fenti sorok után mindegyik filtert egy saját funkcióra irányítani, ami elvégzi a szürést, hogy BÁRMILYEN adat azért csak ne kerülhessen be (mert azzal, hogy a filterek kikerültek a képből a blogod TOTÁLISAN nyitottá válik minden féle kedves támadásra, mint pl. csrf, xss.)

'DjZoNe' wrote on '2010-08-31:

A csúnya megoldás:

A lusta megoldás:

Szép megoldás:

smile.gif)) Hát ez nagggyon jó, köszönöm!

Skat segítettél, mert sajnos egyelőre nem nagyon konyítok a php-hez... (belenyúlkálok, de csak oda, ahol felismerem, mi van...)

Nekem a lusta megoldás a leg rokonszenvesebb, viszont nem szeretném, ha ezzel teljesen védtelenné válna a fórum.

Egyébként ez mit jelen? Sok spamet a fórumon, vagy ennél is rosszabbat?

'DjZoNe' wrote on '2010-08-31:

Szép megoldás:

- A fenti sorok után mindegyik filtert egy saját funkcióra irányítani, ami elvégzi a szürést, hogy BÁRMILYEN adat azért csak ne kerülhessen be (mert azzal, hogy a filterek kikerültek a képből a blogod TOTÁLISAN nyitottá válik minden féle kedves támadásra, mint pl. csrf, xss.)

Nna, a lusta megoldásra semmit nem reagált, a csúnya megoldásnál a "küldés" gombra kattintva beadott egy fehér képernyőt, (az url-ben a wp-comments-post.php-vel).

A szép megoldás viszont magas nekem. Tudsz segíteni?

wp-config.php -ben a WP_DEBUG konstansot true értékre állítod,

és akkor már nem lesz fehér a képernyő és kiírja a hibát.

'DjZoNe' wrote on '2010-09-01:

wp-config.php -ben a WP_DEBUG konstansot true értékre állítod,

és akkor már nem lesz fehér a képernyő és kiírja a hibát.

Köszönöm szépen!

Sajnos még mindig sehol se tartok. Átállítottam true értékre, de az a gyanum, hogy más gond is van.

A "csúnya megoldás" szerint ki kellett törölnöm két if-et és a hozzájuk tartozó kapcsos zárójelet. Mivel nem értek a php-hoz, most elbizonytalanodtam, hogy vajon csak az if szócskákat kell kitörölni, és a kapcsos zárójeleket? Tényleg nem értek hozzá, de az nem úgy van, hogy az if-hez hozzátartozik még az a csomó minden is, ami ott van utána? Kitöröltem az if szócskákat, de nem történt semmi, volt sok csúnya hibaüzenet, amiből egy kukkot se értek, maga az oldal se jött be ezek után, úgyhogy visszacsináltam.

Tehát, ha csak az if szócskát és a kapcsos zárójelet kellett törölni, az nem oldja meg a problémát. Ha további kódrészleteket kell törölni, vagy beírni, meg tudnád/tudnátok mondani, hogy melyek azok? Az utolsó pontos vesszőig...

Köszönöm előre is!

Eredeti:

Code:

if ( current_user_can('unfiltered_html') ) {

if ( wp_create_nonce('unfiltered-html-comment_' . $comment_post_ID) != $_POST['_wp_unfiltered_html_comment'] ) {

}

}

Amputált:

Code:

'psztrnk' wrote on '2010-09-06:

Amputált:

Code:

Most jutottam hozzá megint... Köszönöm szépen, kipróbáltam, de sajnos nem működik. Továbbra sem tudok képet megjeleníteni...

Ez most akkor lehetetlen? Ugye nem? Van még valami ötlet?