Költöztetés után megjelenés probléma

Sziasztok!A gondom leírása nagy vonalakban:A cég honlapja egy olyan hostingnál üzemelt eddig,ahol ha gond volt,akkor a szolgáltató javította a honlapot,igaz szép órabérért,de ez nem is lényeges.

A tárhely és a domain is lejárat elött volt és úgy döntött a cég,hogy saját kézbe szeretné venni a honlap szerkesztését és kezelését.

Sajnos a régi szolgáltató az FTP és PhpMyadmin-ról készülő mentést csak 50.000 ft ellenében akarta kiadni (nekünk nem volt hozzáférésünk).Ezért admin oldalról lementettük az adatbázist és egy friss motortelepítés után beimportáltuk.

Sajnos a hozzászólásokban megjelenési problémák akadtak,pedig beszereztük az eredeti sablont és bővitményeket is.

A legtöbb hozzászólás tele lett
kóddal.

Az lenne a kérdésem,hogy lenne-e valami megoldás arra,hogy ezek a kódok ismét használatosak legyenek? Tehát nem a hozzászólásokból szeretném törölni,mert akkor eléggé szétesnek.Az kiderült,hogy a hozzászólás szerkesztő (író) felületen ez a kód egy kattintással alkalmazható volt az üzenet beírásánál,mint valami egyedi szövegformázó kód.Ahhoz,hogy ez ismét funkcionálhasson,szeretnék segítséget kérni tőletek.előre is köszönöm.

Szia!Melyik oldalról van szó?Ha egy hozzászólásba teszel utólag sortörést, annak a kódja (
) megjelenik, vagy konkrétan sortörés lesz ott? (Tehát az mint html tag viselkedik?)A másik (ha a fenti kettőre tudjuk a választ): azt is meg kéne nézni, a kommentek pontosan hogyan találhatóak meg az adatbázisban.Wordpress-ben mindenre van 1000 megoldás. Ki tudja, nálatok a sablonban - akik az oldalt csinálták - milyen szűrőket stb használtak, kiegészítve a sablont. Ezért kell az adatbázis példa, hogy lehessen látni a formátumot.

Szia András!

A hozzászólásokba nem utólag lett beleszerkesztve,hanem a régi tárhelyen a szerkesztőben olt egy “gomb” amely megnyomásával grafikus nézetben lehetett formázni az adott vagy épp készített hozzászólást.

Sajnos nem tudom másképp elmondani,mert akkoriban nem én voltam felelős z oldal tartalmi szerkesztéséért,így csak az elődöm szavaira tudok hagyatkozni,de állítólag volt egygomb is.

Az oldalon én a témákat már megnyitottam szerkesztésre,és töröltem az alap nézetben megjelenő html kódokat,így az a honlapon nem látszik.(viszont sok enter kellett a kinézet elfogadhatóbbá tételéhez).Kb egy hónap múlva újra munkába áll az elődöm,és ő szeretné ha a régi szerkesztői funkciók megmaradnának.Nekem sajna van egy olyan sejtésem,hogy mivel “Prémium Wordpress” hely volt a régi,így a benne levő dolgok,bővítmények is prémium illetva egyedi megoldások lehettek.

Szia Coyote!Igen, értem. Sajnos így konkrét megoldást erre nem tudok mondani.Viszont: lehetséges, hogy egy plugin egészítette ki a comment űrlapot, és az teszi ki az általad említett gombot is, emellett a comment tartalmának a megjelenését is utólag “formázhatta”.Gondolok itt arra, hogy pl.: ahogy a tartalmat, úgy pl a comment tartalmát is lehet “filterezni”. Vannak erre kész függvények a WP-ben. Pl: Egy ilyen függvénnyel meg lehet csinálni, hogy a hozzászólások tartalmát felül lehet “írni”:Vagy akár minden Á betűt le tudunk cseréli T betűre, vagy minden komment aljára szúrjon be valamit, kiegészítő formázáshoz is használható. (Én legelsőnek erre tippeltem hirtelen.)Mutatok egy példát:

<br />
function proba_comment_text_add($content) {<br />
$content = $content."ddd";<br />
return $content;<br />
}<br />
<br />
add_filter('comment_text', 'proba_comment_text_add');<br />

```<br />
A fenti példa - ha bemásolod a sablon functions.php -ba - akkor minden hozzászólás után beszúr egy "ddd" -t. <br />
 <br />
Lehet, hogy a formázást utólag így cserélték...<br />
 <br />
Ha kiderülne, milyen bővítmények voltak fent, akkor talán az közelebb vinne a megoldáshoz. <br />
 <br />
De azért tudni kell azt is, hogy aki egy picit is ért a php-hoz, nem csak "összekattintgat" egy weboldalt (és az előző emberek, akik karban tartották az oldalt, lehet értettek ennyire hozzá) , könnyen saját megoldással is kiegészíthették a sablont. <br />
 <br />
 <br />
András

Szia András!Köszönöm a válaszod.A sablon régen és most is a SERENITY CHILD. Egyébként most,hogy a válaszod elolvastam,és belelestem és kontárkodtam a fájlokba,így azt kell,hogy mondjam,hogy szinte 100%-ban igazad leget.Sajnos nekem a WP még elég új,eddig ez kimaradt az életemből.

Viszont egy másik dolog:Írtam neked a blog-on a Pick-Pack-al kapcsolatban,de elszúrtam,mert a zöld borítékos kapcsolati üzenőbe írtam.

Szia Coyote!Még nem olvastam, túl sokan kérdeznek ott, és már belefáradtam a válaszolgatásba az elmúlt 2 évben. Ez az igazság.Tudod, szívok az “élettel” keményen, és emiatt másra megy el az időm.Amikor nagyon ráérek, akkor válaszolgatok azokra. Mert voltak olyanok régebben, akiknek válaszoltam és a vége az lett, hogy még 30 kérdést feltettek (KONKRÉTAN!), de nem olyanokat, amire lehet 2 mondatban válaszolni. Hanem ilyen programozási hiányossággokal rendelkező emberek konkrét megoldást kértek és ahhh…a kérdést még több kérdést szült. Ne ebből lett elegem. Ezért csak x hetente olvasom azt a fiókot, ahová azok a kérdések befutnak.(Sajnálom, ez OFF volt.)Megmondom őszintén: jobban szeretek itt a fórumon válaszolni, mert egyrészt nyilvános, másrészt sokszor más is válaszol helyettem és akkor az jó.András