Költöztetés után megjelenés probléma

Sziasztok!



A gondom leírása nagy vonalakban:



A cég honlapja egy olyan hostingnál üzemelt eddig,ahol ha gond volt,akkor a szolgáltató javította a honlapot,igaz szép órabérért,de ez nem is lényeges.

A tárhely és a domain is lejárat elött volt és úgy döntött a cég,hogy saját kézbe szeretné venni a honlap szerkesztését és kezelését.

Sajnos a régi szolgáltató az FTP és PhpMyadmin-ról készülő mentést csak 50.000 ft ellenében akarta kiadni (nekünk nem volt hozzáférésünk).



Ezért admin oldalról lementettük az adatbázist és egy friss motortelepítés után beimportáltuk.

Sajnos a hozzászólásokban megjelenési problémák akadtak,pedig beszereztük az eredeti sablont és bővitményeket is.

A legtöbb hozzászólás tele lett
kóddal.

Az lenne a kérdésem,hogy lenne-e valami megoldás arra,hogy ezek a kódok ismét használatosak legyenek? Tehát nem a hozzászólásokból szeretném törölni,mert akkor eléggé szétesnek.



Az kiderült,hogy a hozzászólás szerkesztő (író) felületen ez a kód egy kattintással alkalmazható volt az üzenet beírásánál,mint valami egyedi szövegformázó kód.



Ahhoz,hogy ez ismét funkcionálhasson,szeretnék segítséget kérni tőletek.



előre is köszönöm.

Szia!



Melyik oldalról van szó?



Ha egy hozzászólásba teszel utólag sortörést, annak a kódja (
) megjelenik, vagy konkrétan sortörés lesz ott? (Tehát az mint html tag viselkedik?)



A másik (ha a fenti kettőre tudjuk a választ): azt is meg kéne nézni, a kommentek pontosan hogyan találhatóak meg az adatbázisban.



Wordpress-ben mindenre van 1000 megoldás. Ki tudja, nálatok a sablonban - akik az oldalt csinálták - milyen szűrőket stb használtak, kiegészítve a sablont. Ezért kell az adatbázis példa, hogy lehessen látni a formátumot.

Szia András!





A hozzászólásokba nem utólag lett beleszerkesztve,hanem a régi tárhelyen a szerkesztőben olt egy “gomb” amely megnyomásával grafikus nézetben lehetett formázni az adott vagy épp készített hozzászólást.

Sajnos nem tudom másképp elmondani,mert akkoriban nem én voltam felelős z oldal tartalmi szerkesztéséért,így csak az elődöm szavaira tudok hagyatkozni,de állítólag volt egy



gomb is.

Az oldalon én a témákat már megnyitottam szerkesztésre,és töröltem az alap nézetben megjelenő html kódokat,így az a honlapon nem látszik.(viszont sok enter kellett a kinézet elfogadhatóbbá tételéhez).Kb egy hónap múlva újra munkába áll az elődöm,és ő szeretné ha a régi szerkesztői funkciók megmaradnának.



Nekem sajna van egy olyan sejtésem,hogy mivel “Prémium Wordpress” hely volt a régi,így a benne levő dolgok,bővítmények is prémium illetva egyedi megoldások lehettek.

Szia Coyote!



Igen, értem. Sajnos így konkrét megoldást erre nem tudok mondani.



Viszont: lehetséges, hogy egy plugin egészítette ki a comment űrlapot, és az teszi ki az általad említett gombot is, emellett a comment tartalmának a megjelenését is utólag “formázhatta”.



Gondolok itt arra, hogy pl.: ahogy a tartalmat, úgy pl a comment tartalmát is lehet “filterezni”. Vannak erre kész függvények a WP-ben. Pl: Egy ilyen függvénnyel meg lehet csinálni, hogy a hozzászólások tartalmát felül lehet “írni”:



Vagy akár minden Á betűt le tudunk cseréli T betűre, vagy minden komment aljára szúrjon be valamit, kiegészítő formázáshoz is használható. (Én legelsőnek erre tippeltem hirtelen.)



Mutatok egy példát:

<br />
function proba_comment_text_add($content) {<br />
$content = $content."ddd";<br />
return $content;<br />
}<br />
<br />
add_filter('comment_text', 'proba_comment_text_add');<br />

```<br />
A fenti példa - ha bemásolod a sablon functions.php -ba - akkor minden hozzászólás után beszúr egy "ddd" -t. <br />
 <br />
Lehet, hogy a formázást utólag így cserélték...<br />
 <br />
Ha kiderülne, milyen bővítmények voltak fent, akkor talán az közelebb vinne a megoldáshoz. <br />
 <br />
De azért tudni kell azt is, hogy aki egy picit is ért a php-hoz, nem csak "összekattintgat" egy weboldalt (és az előző emberek, akik karban tartották az oldalt, lehet értettek ennyire hozzá) , könnyen saját megoldással is kiegészíthették a sablont. <br />
 <br />
 <br />
András

Szia András!



Köszönöm a válaszod.



A sablon régen és most is a SERENITY CHILD. Egyébként most,hogy a válaszod elolvastam,és belelestem és kontárkodtam a fájlokba,így azt kell,hogy mondjam,hogy szinte 100%-ban igazad leget.Sajnos nekem a WP még elég új,eddig ez kimaradt az életemből.

Viszont egy másik dolog:



Írtam neked a blog-on a Pick-Pack-al kapcsolatban,de elszúrtam,mert a zöld borítékos kapcsolati üzenőbe írtam.

Szia Coyote!



Még nem olvastam, túl sokan kérdeznek ott, és már belefáradtam a válaszolgatásba az elmúlt 2 évben. Ez az igazság.



Tudod, szívok az “élettel” keményen, és emiatt másra megy el az időm.



Amikor nagyon ráérek, akkor válaszolgatok azokra. Mert voltak olyanok régebben, akiknek válaszoltam és a vége az lett, hogy még 30 kérdést feltettek (KONKRÉTAN!), de nem olyanokat, amire lehet 2 mondatban válaszolni. Hanem ilyen programozási hiányossággokal rendelkező emberek konkrét megoldást kértek és ahhh…a kérdést még több kérdést szült. Ne ebből lett elegem. Ezért csak x hetente olvasom azt a fiókot, ahová azok a kérdések befutnak.



(Sajnálom, ez OFF volt.)



Megmondom őszintén: jobban szeretek itt a fórumon válaszolni, mert egyrészt nyilvános, másrészt sokszor más is válaszol helyettem és akkor az jó.



András