Költözés Hostgatorra

Üdv!

Belefutottam egy nagy hibába. Konkrétan elindítottam első .hu-s fizetős tárhelyes weboldalamat. Magyar szolgáltatót keresetem, de már megbántam. Pár hónapja indult az oldal és elértük a napi 1300 fölötti látogatószámot. Kiderült, hogy a szolgáltatónál ahol vagyunk, van egy havi sávszélesség használat limit, amit mi már majdnem elérünk ezzel a nem különösebben magas látogatószámmal. Muszáj elköltözni más szerverre. A hostgatort néztem ki, úgy látom tökéletes lenne. A kérdésem az lenne, miképp tudom a .hu-s domainemet összekapcsolni a hostgatoros tárhellyel. A magyar szolgáltatónál, akinél vagyunk, tárhely + domain-es csomag lett megrendelve, fogalmam sincs milyen lépéseket kell majd megtennem, hogy a domaint összekapcsoljam a leendő hostgatoros tárhellyel. Aki esetleg tud segíteni, annak nagyon megköszönném!

Megvásárolod a hostgatornál a tárhelyet. Ott a control panelen hozzáadod a domain nevet. Miután hozzáadtad és átpakoltál mindent hostgatorra, ftp+mysql, utána megadod a control panel felületen lévő IP címet a szolgáltatónak, hogy a domain nevet irányítsák át, de az ő nameszerver szolgáltatsáukat használod továbbra. Magáról a wordpress költöztetésről a forumban találsz sok megoldást, leírást.

Köszönöm a gyors választ! A weboldal költöztetés szerencsére már megy, csak eddig ingyenes tárhelyeket használtam és ilyen domain mizériával még nem futottam össze. Így hirtelen nem tűnik túl macerás feladatnak, ilyenkor szokott a gyakorlatban kismillió váratlan probléma fellépni. :smiley:

Nem lesz semmi probléma. Megnézed az IP-t megírod a domain regisztrátornak, esetedbe ua. mint a tárhely, beállítják, ha áttettél minden akkor készen vagy. Én szoktam a footerbe tenni ilyen költözéskor egy space-t, vagy mondjuk egy pontot és onnan ha ránézek tudom, hogy sikerült is minden.

Sziasztok!

Először is szeretnék köszönetet mondani a sok infóért, amit megosztottatok eddig az emberekkel. Sokat lehet tanulni belőlük. Természetesen nekem továbbra is akadna pár kérdésem :slight_smile: :

Kezdő webdesigner vagyok és az érdekelne, hogy a korlátlan domain használat nincs-e behatárolva valamilyen módon, hogy pl. kik használhatják (erre vonatkozólag nem találtam információt). Én például üzleti célra használnám és érdekelne, hogy minden egyes általam készített honlapot feltehetnék-e a “baby plan” előfizetésemre? Később természetesen viszonteladó vagy vst accot regisztrálnék, de kezdésnél nem tudom, feltétlenül muszáj-e ilyenbe belefognom.

Másik: egyelőre élőben nem tudom kipróbálni, csak netezni tudok, viszont nagyon furdal a kíváncsiság, hogy egy külön hozzárakott domain-hez is lehet-e aldomaineket létrehozni. Szóval nem csak amit regisztráltam az acchoz, hanem amit mondjuk később rakok fel.

Ezek lennének a kérdéseim. Valószínűleg a jövőben sokat fogok idejárni, mert itt legalább van kivel információt cserélni a tárhelyről. :slight_smile:

Előre is köszi!

Ui: nagyon kellemes ez a fórum.

megnéztem: nincs korlát rá… viszont előbb utóbb úgyis szólni fognak, hogy túl sok erőforrást használsz…

Kicsit módosítom hgrg hozzászólását, vagy inkább pontosítom:

nincs korlát rá… viszont előbb utóbb úgyis szólni fognak, ha túl sok erőforrást használsz…

nekem is baby csomagom van, kb. 10 domainnel, mindegyik domain olyan, mintha 10 kiváló szolgáltatónál lennék - mindenféle korlátozástól mentes, beleértve az aldomainek létrehozásától az emailek, aliasok számát, méretét is.

(Az igaz, hogy nem 30ezres látogatottságú oldalak, hanem átlagosak, de ha úgy lenne, akkor legfeljebb egy csomaggal feljebb kellene menni, ami akkor már elviselhető árfekvésnek minősülne számomra is.)

@Győző: mondjuk extrém méretű oldalakról van szó, de a Gator lvl7es vpséről most költöztettük dedikált gépre 2 hónapja őket…

Melyikből van több: az extrém oldalakból, vagy a nép egyszerű lányainak/fiainak oldalaiból? :slight_smile:

Átlagfelhasználóknak, azaz a Fórumtöbbségnek mondom: Hostgatoron, Maxeren nincs semmi gond, korlátozás, a számlázáson kívül észre sem veszed, hogy léteznek. Ciripel, muzsikál, trillázik rajtuk a WordPress.

Extra oldal? Egyéni fejlesztői igények? Spéci megoldások? Azok is mennek, de aki ezzel foglalkozik (vagy akar foglalkozni) hivatásszerűen, vastag léért, az

a.) úgyis tudja, vagy

b.) tudja, hogy mit kell kérdezni. :slight_smile:

no jó azért, hogy kicsit realisztikusabbak legyünk, 200+ online böngésző user körül már ne csodálkozz, ha egy VPS-t vagyis Virtual PrivateServer-t fognak neked ajánlgatni merthogy zabálod az erőforrást :slight_smile:

Köszönöm a kimerítő válaszokat! Egyébként is úgy számolom, hogy körülbelül a tizedik honlapnál váltanék. :slight_smile:

Sziasztok! Útbaigazítást kérnék megint!

Dotrollnál regisztráltam hu-s domain nevet és most a névszervereket átírtam a Hostgator-i megfelelőkre. Ennek ellenére még mindig a dotroll-on feltöltött honlapom jelenik meg. Mit csinálok rosszul? :S

M-GREET -I- [honlapesgrafika.hu] Domi version 20101123

M-STA -I- [honlapesgrafika.hu] Starting from: ns2717.hostgator.com

M-NADD -I- [honlapesgrafika.hu] NS addr: 50.22.80.50

M-PNAM -I- [honlapesgrafika.hu] NS name: ns2717.hostgator.com

M-PADD -I- [honlapesgrafika.hu] NS addr: 50.22.80.50

M-PGET -I- [honlapesgrafika.hu] getting domain from NS 50.22.80.50 …

M-PRZO -I- [honlapesgrafika.hu] cannot download domain from 50.22.80.50

M-PARI -W- [honlapesgrafika.hu] NS records inconsistent with parent !!!

M-RERR -W- [honlapesgrafika.hu] SOA parameters don’t comply with RIPE

M-NS -I- [honlapesgrafika.hu] A records for DNS servers:

addr of NS ns2717.hostgator.com.: 50.22.80.50

addr of NS ns2718.hostgator.com.: 50.22.66.192

M-SOA -I- [honlapesgrafika.hu] A record for SOA mail host dotroll.com:

addr of MX mx1.staff.dotroll.com.: 80.77.120.66

addr of MX mx0.staff.dotroll.com.: 80.77.120.65

M-MX -I- [honlapesgrafika.hu] A records for MX records:

addr of MX honlapesgrafika.hu.: 50.22.66.222

M-TRNO -I- [honlapesgrafika.hu] skipping traceroute, servers on diff nets 50.22.80.50 50.22.66.192

M-NSC -I- [honlapesgrafika.hu] checking NS records …

M-SGET -I- [honlapesgrafika.hu] getting data from 50.22.66.192 ns2718.hostgator.com

M-PMAI -I- [honlapesgrafika.hu] checking postmaster e-mail at honlapesgrafika.hu, 50.22.66.222 …

M-VOUT -I- [honlapesgrafika.hu] address verification: Accepted

M-MXOK -I- [honlapesgrafika.hu] MX server okay

M-SMAI -I- [honlapesgrafika.hu] checking SOA mail postmaster@dotroll.com at 80.77.120.66

M-VOUT -I- [honlapesgrafika.hu] address verification: Accepted

M-MXOK -I- [honlapesgrafika.hu] MX server okay

M-OK -S- [honlapesgrafika.hu] All’s well… that ends well…

Maradjon a domain náluk, mármint a dotrollnál, az ő névszervereikkel. Csak annyit mondj meg nekik, hogy itt egy IP erre irányítsátok át. Az IP címet pedig a hostgator cpanelben a bal oldalt megtalálod. Magyar domain esetén én így szoktam eljárni.

Azóta bekapcsolt az új tárhelyen a domain. Az miért lett volna jobb, ha a névszerverek maradnak? Elvileg így sokkal dinamikusabb nem? Valamilyen hátrányom lesz belőle?

Nem lesz, csak én így szoktam.

Sziasztok!

Jelenlegi szolgáltatómból kezd elegem lenni. Több, mint egy éve vagyok a 1and1.com-nál. Eddig nem volt semmi gond, de az utóbbi hetekben szinte naponta áll le a tárhelyem (és rajta a weboldalaim) félórákra. Ezt a pingdom.com üzeneteiből látom, valamint abból, hogy pont az oldalon vagyok, amikor elmegy. A 1and1 admin felületet el tudom érni, FTP is megy, de az oldalak nem.

Elhatároztam, hogy költözöm. Arra gondoltam, hogy a domainjeim a godaddy-nél lesznek, viszont a tárhely a Hostgatornál.

Van valakinek ebben a párosításban tapasztalata?

Illetve: Továbbra sem ajánljátok a godaddy-t tárhelyszolgáltatóként? Domain regisztrátorként (tárhely nélkül)?

Ha domain regisztrátorként sem jöhet szóba, akkor melyiket érdemes választanom? A name.com-ról is olvastam itt a fórumon.

A magyar domainjeim a dotroll-nál vannak, nagyon elégedett vagyok velük és az admin felülettel is.

Mielőtt váltok, szeretnék alaposabban utánanézni. Mert be kell valljam, hogy a 1and1-ról csak a hozzájuk költözés után olvastam személyes véleményeket - és szinte csak rosszakat a neten. Tehát már nem akarok csak a tárhely saját reklámjaira hagyatkozni.

Köszönöm.