Kérdésed, vagy véleményed van a(z) Költözés a Freeblogról WordPressre című tartalommal kapcsolatban?
[A teljes cikk itt olvasható: Költözés a Freeblogról WordPressre]
Kedves László! Én a WordPress.com -ra szeretném
költöztetni a blogomat. Sajnos, mivel nincs tárhelyem, a " Töltsük fel a tárhelyünk gyökérmappájába a wp-fb-
converter mappát" -nál elakadtam. Tudna segíteni abban, hogy hogyan haladják tovább?
Kedves PpD.
Ehhez szükség lesz egy ún webszerver létrehozásához saját gépen. Ez a segédlet végigvezet, hogyan csináld meg:
http://techcorner.hu/pcworld/xampp-sajat-webkiszolgalo-hazilag-20090824.html
Amikor végeztél vele, másold a C:/xampp/htdocs mappába a wp-fb-converter mappát és nyisd meg a http://localhost/wp-fb-converter/wp-fb-converter.php webcímet és folytathatod tovább a segédletem alapján.
Köszönöm!
Kedves László!
Még mindig nem sikerült. A program elindul. Megy, megy, megy, és kb 5 perc után jó néhány “Notice” után ezt a hibát írja ki.
Notice: Undefined index: GUID in C:xampphtdocswp-fb-converterwp-fb-converter.php on line 180
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:xampphtdocswp-fb-converterwp-fb-converter.php on line 182
Az előző blogom entries.xml mérete úgy 8 mega körül van. Lehet, hogy az a probléma?
Kedves Ppd.
Szerintem a C:/xampp/php/php.ini max_execution_time = 30 -ra van állítva. Ennek az értékét módosítani kellene 300-ra vagy nagyobbra. Utána teljesen újraindítani a xampp-ot.
Kedves László!
Így már sikerült megkapni az .xml file-t, viszont az importálásnál újra elakadtam. A következő hibaüzenetet kaptam:
Bocsánat, de valami hiba történt.
Úgy tűnik, ez nem egy helyes WXR fájl, vagy hiányzik/hibás a verzió szám
Kedves László,
Mindent a leírtak alapján csináltam, viszont sehogy nem akar megjelenni az összefésült 1 db fájl. Mi lehet az oka? Ftp-n csinálom, átírom, másolom, és semmi… Hol lehet még buktató?
Köszönöm előre is!
Kedves Kicsi!
Az összefésülés után éremes kilépni ftp programból és újra be. Talán ez lehet a hiba, hogy nem látja az összefésült fájlt. A másik dolog pedig, hogy nem írhatok ftp-n a fájlok és vagy mappák. Ha ez a hiba érdemes fel venni a kapcsolatot a tárhely üzemeltetőjével. Célszerű egyébként azt az egész műveletet localhoston tehát web szerveren elkészíteni és utána folytatni az importalassal.
Kedves Ppd.
Bocsánat a késői válaszért. WordPress.com-ra szerette volna be importálni az xml fájlt? Ha igen akkor célszerű megkeresni ezt a sort az importáló kódban:
//if wordpress.com, different newfilepath?
Ez alatt levő kód /* */ csillag és per jel között ki van iktatva. Ezt a négy karaktert kellene el távolítani, igy a közte levő php kód elérhetővé válik s igy működnie kell a konvertálás wp.com irányába. Az 50-51. sor:
//domain vagy wpcom? Válasszunk a két lehetőség közül!
$importtarget = “domain”;
Itt meg kell adni hogy saját domain néven fog a wordpress futni, vagy wordpress.com lesz használatban.
Kedves László,
Azt hiszem alakul, most egy ilyen hibaüzenetet kaptam:
Fatal error: Call to undefined function: curl_init() in /mnt/ultraweb/c/cd/cd401/wp-fb-converter.php on line 80
Tudna segíteni? 
Köszönöm előre is (újra)!
Kedves Kicsi,
Úgy tűnik az ultraweb nem támogatja a curl php feldolgozót és ezért nem tud tovább futni a script mert hibával megszakad. Kérem, készítsen egy web szervert a saját gépén és ott tegye meg mindezt.
Xampp használata:
http://www.stud.u-szeged.hu/Cser.Lajos/db-xampp.html
vagy:
http://techcorner.hu/pcworld/xampp-sajat-webkiszolgalo-hazilag-20090824.html
Kedves László,
Sikerült futtatnom a script-et, de…
Minden hiba előjött, amikről itt már korábban olvastam. Javítottam, átírtam, futtattam. Kb másfél percnyi futtatás után ugyanúgy a 30mp-es hibával leáll. Egyszer végig futott, kiírta a végén, hogy kész, viszont ezt a fájlt nem fogadja be a wp.
Átírtam újra, kiszedtem a /* */-t, és soha többet nem tudtam lefuttatni.
Mi lehet még a gond?
Ismét köszönöm előre is!
Kicsi
Az export/import megvan, de sajna a képek azok ott figyelnek a freeblog intézőjében ill. valahol a freeblog szerverein. Azokat hogyan lehet egyszerűen átköltöztetni? elérem azokat valami ftp-s cuccal mondjuk total commanderrel?
A választ köszi előre is!
Kedves László,
Addig gyötörtem a rendszert, míg feladta a küzdelmet, és az összes korábbi freeblogos bejegyzésem befogadta a wp gyomra… 
Köszönöm még egyszer a segítséget és a türelmet! 
UI: kínomban exportáltam a wp-s blogot és az elejét és a végét bemásoltam a már egyesített xml-be. Így simán, elsőre importálódott a komplett bejegyzéshalmaz, kommentestül, meg ami kell.
Szia,
nekem folyamatosan ezeket az üziket dobálja a script futtatása közben:
Notice: Undefined offset: 356 in E:xampphtdocsfb_konvertfb_konverter.php on line 447
Notice: Undefined index: ENYIM:TAG in E:xampphtdocsfb_konvertfb_konverter.php on line 424
Notice: Undefined offset: 357 in E:xampphtdocsfb_konvertfb_konverter.php on line 447
Notice: Undefined index: ENYIM:TAG in E:xampphtdocsfb_konvertfb_konverter.php on line 424
Notice: Undefined offset: 358 in E:xampphtdocsfb_konvertfb_konverter.php on line 447
Notice: Undefined offset: 359 in E:xampphtdocsfb_konvertfb_konverter.php on line 447
Notice: Undefined offset: 360 in E:xampphtdocsfb_konvertfb_konverter.php on line 447
Notice: Undefined offset: 361 in E:xampphtdocsfb_konvertfb_konverter.php on line 447 …etc.
Az elkészült fájlt nem lehet importálni, csak ha előtte exportálom a wp-s blogot, és összefűzöm a két fájlt. Ez nem is lenne gond, viszont hiányoznak bejegyzések. Azt gondolom a fenti hibaüzenetek lehet a titok kulcsa.
Meg tudnád mondani mik ezek, és hogyan tudom javítani.
köszönöm
üdv
Zoli
Akinek nem megy a konvert, az dzsaljon át a Zzzzuuuppp-ra, és a poszt alatt van egy rakat komment az átállásról. Megtalálható a legfrissebb kommentek között az is, hogy miként kell módosítani a .php fájlt, hogy igazodjon az “új” WP-hez.
Üdv?
Zap
Módosítottam a kódon, viszont nem tudom le tesztelni mert a freeblog még mindig új alkatrészre vár, így nem lehet belépni hogy ki exportáljam a teszt blogot.
Kedves László!
A freeblogomat szerettem volna meglátogatni, de nem jön be az oldal. Hogyan juthatok a blogomhoz, hogy kimenthessem a bejegyzéseimet?
üdv!
Kedves Gigi!
Jelen állapotban a freeblog.hu elérhetetlen. Sajnos úgy tűnik megszűnt a szolgáltatás. Érdemes lenne felvenni a kapcsolatot a Magyar Vendor KFT.-vel és elkérni tőlük az adatokat. Így hogy elérhetetlen az oldaluk sajnos végig kell járni az utat mivel nem lehet lementeni sem a blogot. Amennyiben sikerül elkérni az adatokat, nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot.