Kis kérdés

Sziasztok! Eddig még nem sokat foglalkoztam a web-el, ezért vagyok ennyire zöldfülű és merem megkérdezni hogy mit jelent az, hogy “meta” egy SEO pluginban emlegetik sokszor:P

A keresőrobotok működését segítő információk. Sok van belőlük. A legfontosabb ma a description, azaz az oldal tartalmának a rövid - max. 160 karakteres összefoglalása. A Google találati listán ezt látod a szöveges részben, már ha az adott honlapon meg van adva.



Van még keywords, author, robots, generator, language, copyright, revisit-after, stb. Egyik-másik fölösleges ma már, mert a robotok nem veszik figyelembe. Úgy mint a keywords elemet ma a Google nem “nézegeti”, vannak olyan robotok, amik viszont igen.



Vagy meta name="" content="" vagy meta http-equiv="" content="" a szintaxisa.



A fejléc head részében a helye. A megadandó content rész tekintetében van némi különbség a html4 és a html5 sablon között.

A metatagek nagyszerű lehetőséget nyújtanak a webmestereknek arra, hogy webhelyükkel kapcsolatos adatokat biztosítsanak a keresőmotorok számára. Metatagek használatával bármilyen típusú ügyfélprogram számára lehet adatokat szolgáltatni, és az egyes rendszerek kizárólag az általuk értelmezhető metatageket dolgozzák fel, a többit pedig figyelmen kívül hagyják. A metatagek a HTML-oldalrészébe kerülnek, és általában így festenek:

<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<title>Példakönyvek – kiváló minőségű használt könyvek gyermekek számára</title><br />

```<br />
<br />
<br />
<a href="https://support.google.com/webmasters/answer/79812?hl=hu">Bővebb információ</a>

Köszönöm a válaszokat :slight_smile: