Kiemelt képek URL-el, egy oldalon, hogyan?

Sziasztok!

Napok óta keresem rá a megoldást, de egyszerűen elakadtam ebben a kérdésben. Nagyon sok olyan oldalt látok, ahol magazinos stílusban képkockák jelennek meg egymás mellett-alatt 3-4 oszlopban, mindegyik kép pedig egy bejegyzésre linkel.

Ezt szeretném én is megcsinálni. Nyilván ezek a képek a posztoknak a kiemelt képei(featured images), de hogyan tudok egy olyan oldalt csinálni, amivel egy megadott kategória kiemelt képeit oszloposan egymás mellé helyezzem, mint pl. egy képgaléria, csak itt a képek a saját posztjukra linkelnének? Az már csak hab lenne a tortán, hogy ha ezek fölé még esetleg a címét is ki tudnám írni.

Biztos, hogy van erre megoldást, de se magyarul, se angolul nem találtam még meg. Köszönöm a segítségeteket! :slight_smile:

Gergő

A bejegyzések lekérdezését kell mahinálni és átírni részben.

Próbáld először ezzel a bővítménnyel: _https://wordpress.org/plugins/get-post-list-with-thumbnails/

Szia!

Több oszlopban jelenjen meg a kép + cím.

Ugye ez a terv. De ha ez, akkor egyszerű. Fogod a sablonfájl, ahol így szeretnéd látni. Kialakítasz html+css ben egy több dobozból álló layout-ot. Utána a LOOP ban sorra kiteszed a tartalmat ezekkel a függvényekkel: the_title() <-post címe, the_post_thumbnail() <- kiemelt kép. Vagy tehet rövid leírást is + dátum stb.

Csak html +css ben kell kialakítani több oszloposra az egészet és akkor a ciklusban meghívni és behívni a fenti wp függvénykét.

Tudsz olyat, hogy mondjuk html ben több “box” -ot egymás mellé tenni? Lehet ez 2-3-4 doboz is. Ez megy?

Ez lenne a feladat: Adott egy 1000 pixel széles div. Tegyél be ide 3 oszlopban dobozokat, amik paddinggal elé vannak választva. Hogy ne érjenek egymáshoz. Ezt meg tudod csinálni? Mert nem tudom, hol akadtál el, alapoktól vagy a wp függvényekkel van a gond.

Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat!

Kipróbáltam először a plugint, rá is jöttem a használatára nagyjából, de aztán kipróbáltam az András által leírtakat, az talán profibb megoldás, bár nehezebb is, viszont ez alapján már angol leírást is sikerült hozzá találnom, így szépen lassan feldolgozom az infókat. :slight_smile:

Annyi pluszt próbáltam most beletenni, hogy ezek a cikkek (videók) lightboxban nyíljanak meg, nagyjából kezd ez is kialakulni. Az oszloposságon még van mit finomítanom, jelenleg divekben vannak a képek és float:left-re van állítva és így egymás mellé sorakoznak. De a képeket manuálisan kell majd méreteznem, mert hiába adom meg a magasságot a képek méretei különböznek, így kicsit össze-vissza vannak a képek egymás mellett. Illetve ti mit ajánlotok? Táblázattal könnyebb esetleg oszlopokat csinálni, vagy felsorolást használni vagy jó ez a dives megoldás?

Egyenlőre így néz ki… http://nagygergely.info/category/videos/

Még van rajta mit finomítani, de már jó úton járok. Köszönöm az iránymutatást! :slight_smile:

Na újabb problémám akadt.

Szeretnék a kategóriákhoz is képet rendelni. Ezt ezzel elvileg meg is oldottam: https://wordpress.org/plugins/category-thumbnails/

De nem tudom megjeleníteni a képeket, hiába próbálkozom a megadott funkciókkal. Tud valaki valami megoldást erre? Jó lenne, hogy ha minden kategória oldal elején láthatóak lennének a kategóriák képekkel együtt…

Köszönöm!

Sok kategóriád van? Gyakran bővül?