Kiemelt kép

A főoldalon maga a blog van. Minden bejegyzés néhány sorból áll, aztán van utánuk a “Részletek olvasása”. Ezt ismeritek. Szeretnék olyan plugint, ami a szöveg bal, jobb, vagy a szövegbe ágyazva berakja automatikusan a kiválasztott képeket megfelelően lekicsinyítve. Természetesen nagyobb méretben a teljes bejegyzésben is szerepelne. Több berakott kép esetén is el tudnám dönteni, hogy melyiket rakja kicsinyítve megfelelő rendezéssel a főoldalon lévő összefoglalásban.

Nem akarok másik sablont használni, ha nem muszáj. Ezért lenne jó egy megfelelő plugin hozzá. Ha sablonban kell módosítani hozzá, akkor az is jó, hogyha szájbarágósan le van írva hogy mit kell csinálni. Mert a sablon szerkesztéséhez ugyan eljutok, de nem tudom css és php nyelven megírni.

olyan megoldásom van, ami nem plugin, hanem functions bővítés, és sajnos nem variálható, melyik kép jelenjen meg, mindig az első lesz.*


  • persze egyedi mezőkkel kombinálva simán megoldható a választás is.

Végülis félig már megoldottam. Szerintem itt CSS segítség kell vagy mi.

Szóval felraktam a WP Smart Image II 0.2 bővítményt és a bekapcsolása után a bejegyzésnél már be tudtam állítani a kiemelt képet.

Aztán a sablonban az Index részhez kicsit módosítottam:

Igazából ez volt eredetileg ott: és ezt próbáltam elé és utána is rakni:

Mindhárom esetben megjelenik, de nem jól. Valahogy így:

[attachment=332:tarskereso.jpeg]A bejegyzésben hiába állítom, hogy jobb, középen vagy bal oldalon jelenjen meg, semmi változás nincs.

A szöveg css része elvileg ez:Code:

.entrybody

{

padding-bottom:6px;

overflow:auto;

}.entrybody a

{

border-bottom:1px dotted #CCC;

}

Nem tudom, hogy mit kell módosítanom, hogy működjön. Esetleg a kódot kéne css-sel megformázni. De szerintem ez hülyeség.


Pedig nagyon jó lenne ezt megcsinálni. :)

Megvan. A “Thumbnail for Excerpts” bővítmény tökéletesen megcsinálja, jó beállítási lehetőségekkel. A bővítmény telepítése, beállítása is sima ügy. A bejegyzések írásánál meg beállítható a megjelenő kép is. Mindenkinek csak ajánlani tudom. :slight_smile:

http://wordpress.org/extend/plugins/thumbnail-for-excerpts/