Kiemelt kép

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a következőkben. Van egy honlapom, és akármit állítok be kiemelt képnek, nem hajlandó azt a helyére (single.php,index.php) rakni. Egész este nézelődtem, és arra jutottam hogy ha egyedi mezőt használok akkor jó. Én nem szeretném minden bejegyzésnél töltögetni az egyedi mezőt… azt szeretném ha az a kép jelenne meg automatikusan amit beállítok kiemelt képnek. jelenleg a kód így néz ki:

<img src="<?php echo get_post_meta($post->ID, "resim", true); ?>" width=“130” height=“180” alt="<?php the_title(); ?>"/>arra rájöttem hogy ezt <?php echo get_post_meta($post->ID, "resim", true); ?> kellene átírnom (szerintem) de sajna nem tudom hogy mire… :frowning:

Kérlek titeket, írjátok meg nekem a kódot amire ki kell cserélnem…vagy ha ezt nem elég cserélni, akkor lépésről lépésre, mit hova. Válaszotokat előre is köszönöm, és nagyon várom!Üdv.: Tomi

Szia!Kiemelt kép így működik:


 1. Sablon functions.php ban kell ez: add_theme_support( ‘post-thumbnails’ );  Dokumentum erről: http://codex.wordpress.org/Post_Thumbnails  Igazából ennyi, ez az 1 sor legyen benne. Ha megvan, akkor már támogatja is a sablon a kiemelt képet. Megjelenik az editoban is, be tudsz állítani neki képet. Erre felesleges meta-t használni.


 2. A sablonfájlokban pedig a LOOP törzsén belül meghívod a the_post_thumbnail() függvényt. Ez teszi ki a kiemelt képet. (index.php, category.php stb)  A LOOP on belül olyan div be teszed, ahol szeretnéd, hogy megjelenjen. Itt írnak erről bővebben: http://codex.wordpress.org/Function_Reference/the_post_thumbnail  Ez az alap, mert lehet méretet megadni stb…  Mindenféleképp így használd, egyszerűbb mint “metákkal” bajlódni. Meg kell keresni a hibát, miért nem akarja a helyére tenni.

Köszi szépen a segítséget!

Ez add_theme_support( ‘post-thumbnails’ ); benne van a kódban, mégsem akarja az igazat… :confused: de nem gond vissza álltam a régi sablonomra…Még 1x köszönöm a segítséget!Üdv.: Tomi