Kiemelt hírek

Sziasztok!

Körbenéztem a pluginok között, de nem találtam kimondottan olyat, amelyik nekem kellene. Kérem a segítségeteket, hátha van valakinek tapasztalata ebben is. Szóval:

A weboldal felső részén lennének a kiemelt hírek kivonatai. (thumb + szöveg) Ezeket én határoznám meg valami alapján. (opció bekapcsolása post szerkesztéskor, megadott kategóriába helyezés, idő szerinti kiválasztás, mindegy…)

Az alsó részen pedig a nem kiválasztott hírek közül x darab jelenne meg, kivonatos formában.

Amiért nem jók azok, amit én találtam: nincs elválasztva a két blokk. Nekem külön stílusban, külön DIV-ben kellene a két rész.

Tudtok segíteni?

Köszönöm.

általánosságban véve adj a diveknek egy opciót, hogy másként nézhessenek ki, pl:

Code:

<div class="valamiID, "kiemelt", $single = true)) { ?>-kiemelt">

a css-edben a valami-ből csinálj egy másolatot valami-kiemelt néven, és ott változtasd meg a stílust kedved szerint.

ezután a ragadósnak kiválasztott hírnek adj meg egy új saját mezőt, melynek a neve kiemelt, az értéke meg mondjuk 1, de bármi lehet!

és kész is vagy, a ragadósnak berakott bejegyzéseid legfelül jelennek majd meg, más megjelenésük lesz, és nem kell vacakolni a beállítással hogy hányat jelenítsen meg, mert te adod meg mennyi legyen szerkesztéskor!

sok sikert.

kb ezt írtam le az adott oldalon egy téma hírei topicban, így most nem copyzom át, csak nagyvonalakban.

a bejegyzéseket kategóriákba rakod és csinálsz egy plussz kategóriát kiemelt néven.Amit meg akarsz jeleníteni az oldal tetején, azt berakod ebbe a kiemelt kategóriába IS, ha már nem akarod megjeleníteni, akkor kiveszed a pipát mellőle a kategória beállításoknál.

1.

az oldal tetején az egyik forma div-ben a

Code:

<?php query_posts( 'cat=x&showpost=y' );

(ahol az x a kiemelt kategória ID-je és az y a megjelenítendő cikkek száma, de ha mindet megjeleníted, akkor ez sem kell.) hívod meg a kiemelt cikkeket.

2.

majd a másik div-ben

Code:

<?php query_posts( 'cat=-x' );

(itt is az x a kiemelt kategória ID-je, így nem jeleníti meg a kiemelt cikkeket ezen belül) paranccsal kiegészítve jeleníted meg a cikkeket.