Sziasztok,
Állandó probléma WP oldalaimnál, hogy a cikkekhez felkerülő és minden egyéb kép rengeteg verzióban készül el (thumbnail-ek) és ez rengeteg tárhelyet foglal. Ezt muszáj orvosolnom, mert nem vagyok milliomos.
Az alapvető megoldások nem sokat segítenek. A WP összes thumbnail méretét 0-ra állítottam, de maga a theme ettől még sok verziót elkészít. Azért sem megoldás az, hogy ne készüljön el ez vagy az a méret a képből, mert ezek használatban is vannak. Legalább is, amiket a theme elkészít, azokat használja is. Tehát olyan megoldás kellett, amivel a meglévő képeket tudom optimalizálni.
Az erre a célra használatos plugin-ek sem jelentenek nekem megoldást, mert sajnos ezekkel sem lehet eleget spórolni pl. egy Magazin esetében, ahol a képek tömkelegével kell számolni.
Tehát az egyetlen jó megoldás: a képeket máshol tárolni és onnan használni, így nem terhelik a tárhelyet és a szervert semmilyen formában.
Ehhez tudtok valamilyen plugint, ami ezt támogatja? Leginkább Google drive-hoz való lenne jó, mert én ott tudok nagy mennyiségben tárolni anyagokat, ezt használom.
Előre is köszönöm a helpet!