kezdőoldal probléma

sziasztok!

úgy érzem egy nagyon egyértelmű kérdést fogok feltenni, de sajnos nem találom rá a választ.

megírtam egy kezdőlapot az oldalamnak. beállítottam ezt a beállítások–>olvasási beállítások menüpontjában első oldalnak, de innentől kezdve a bejegyzések kilistázását (ami a blogom) úgy ahogy van elvesztettem. ezt hol tudnám megtalálni? elnézést kérek ha csak én vagyok vak, de nem sikerült sehogy sem megoldanom. esetleg még annyi kérdésem lenne, hogy megnyitok egy oldalt (pl. bemutakozás) és itt a jobb oldalsáv nem jelenik meg. csak a bejegyzés kilistázásakor. ez gondolom a sablon hibája. tudtok rá valami orvosságot? (pálinkán kívül… :slight_smile: )

a sablon amit használok a green-theme. köszönöm előre is a válaszokat!

Bence.

csinálsz egy másik (üres) oldalt, aztán azt állítod be, hogy bejegyzések (ott ahol a statikus kezdőlapot). ezután ha arra az oldalra hivatkozol, akkor jelennek meg a postok.

köszönöm szépen a gyors segítséget! a másik probléma meg csak viszonyítás kérdése… de megpróbálom a single.php lapján átalakítani… de ha van valakinek tippje szólhat… :slight_smile:hát ezt is megoldottam nem gondoltam volna hogy csak a kóddal megtudom oldani, de úgy tűnik sikerült. a témát lezártnak tekintem! ha kellene valakinek a fordítása ennek a témának csak szóljon! szerintem minden le lett magyarosítva, saját szóhasználat szerint.


végre van egy jó napom. :)

vmg9a wrote:

végre van egy jó napom. :)
WP-vel minden nap egy jó nap :lol:

hát azért már voltak elég ködös napjaim a WP-vel. de a mai esős szürke hétköznapomat mindenképpen feldobta.

vmg9a.Szerintem ez csak szerver kérdése - jó szerveren no problem. Eddig én még jó szerveren WP-vel még sosem szívtam.Vagy a másik eshetőség, hogy kezdőként valaki élből a közepébe akar evezni…, a kis létrán itt is fel kell mászni :wink:

Rákerestem, nem volt ilyen probléma még…, eddig.Tárhelyet váltottam - minden a régiben, csak más a tárhely…

Ám a lapot mégsem tudom megnyitni, egy üres lapra annyit ír ki:Karbantartás… (így, három ponttal a végén - forráskódban sincs más…)Az adminba bejutottam, de mi a fészkes fene kapcsolta le a lapot?

Meg egyáltalán, ilyet nem is tud alapból a WP…, vagy igen? És még egy költői kérdés: honnan veszi a Karbantartás… szöveget? Ilyen van, létezik a fordításban is?Hozzáteszem, nagyon láma nem lehetek, mert tegnap is tárhelyet váltottam egy másik lap esetében, és ott akkor csont nélkül sikerült…Megvan! :lol:

Volt a tárhelyen egy index.html fájl - az előző tárhelyen ez nem…, na a lényeg, a hostgator tárhelyen ha van index.php és van index.html fájl is, akkor a index.html részesíti alapesetben előnyben…, szóval ezt a fájlt jó pár éve még én tettem fel a korábbi tárhelyre :lol:

:tapsszmájli:

Sziasztok!Eléggé kezdő vagyok WP témában… Egy olyan (remélem) egyszerű kérdésem lenne, hogy…Oldal-ra kattintsatok légyszives… Itt van a főoldalam, és olyan kérdésem lenne, hogy a post-ok “méretét” hogyan lehet növelni? Arra gondolok, hogy ott van az “Élet varázslatos dolog”, de csak a post első 2-3 sorát jeleníti meg. Későbbiekben szeretnék képeket, videóket is betenni és szeretném, ha nem csak akkor jönnének be ezek, ha az ember rákattint, hanem alapból is bejönne…Remélem, hogy értitek, hogy mire gondolok. Köszi a segítséget! :wink:


'Losa wrote on '2011-02-17:
Sziasztok!

Eléggé kezdő vagyok WP témában... Egy olyan (remélem) egyszerű kérdésem lenne, hogy...

Oldal-ra kattintsatok légyszives... Itt van a főoldalam, és olyan kérdésem lenne, hogy a post-ok "méretét" hogyan lehet növelni? Arra gondolok, hogy ott van az "Élet varázslatos dolog", de csak a post első 2-3 sorát jeleníti meg. Későbbiekben szeretnék képeket, videóket is betenni és szeretném, ha nem csak akkor jönnének be ezek, ha az ember rákattint, hanem alapból is bejönne...

Remélem, hogy értitek, hogy mire gondolok. Köszi a segítséget! ;)

Honlap címe: LINK

Code:

1.6 [...] Saját magadat idézni nem kívánatos.


'hgrg' wrote on '2011-02-19:
Code:

1.6 [...] Saját magadat idézni nem kívánatos.
Elnézést kérek, csak a linket eltávolították a hozzászólásomból... Várom továbbra is a segítséget! Köszönöm!

ha eltávolították akkor arra okuk volt…


'hgrg' wrote on '2011-02-19:
ha eltávolították akkor arra okuk volt..

Ha már ennyire ezen csámcsogsz, akkor azért távolították el a LINK-et a hozzászólásomból, mert éppen a szolgáltató "weboldal" ellenőrzést tartott, amit csupán 2-3 óráig tartott, szóval kb annyira időre volt csak offline a honlap. ;)

a sablonod tulajdonsága, hogy így működik. angolul azt mondanák erre, “It’s not a bug it’s a feature”.

Szóval: a sablonod megfelelő(index,home) részletesen :http://codex.wordpress.org/Templates file-jában van egy rész ami a tartalmadat így kéri le… ha máshova akarod rakni a tovább gombot akkor a postba a szerkesztőn tedd be, hogy még gomb is van hozzá… ha teljesen el akarod tüntetni akkor a single.php-ban lévő megfelelő template tag-re cseréld ki a loopodban levőt…

Önálló munka: keresés:

wordpress loop

wordpress template tag

Nagyon szépen köszönöm, hogy segíteni próbálsz… Azonban lehet, hogy én fogalmaztam meg rosszul a problémámat. Szóval nem a tovább gombbal van a gondom, hanem azzal, hogy a főoldalon a posztok “mérete” nagyobb legyen. Van kint az a “bejegyzés”, hogy az Élet varázslatos dolog. Azt szeretném, hogy ott ne csak 2 sor látszódjon, hanem mondjuk az első 10 sor abból a bejegyzésből. Tehát valahogy a posztok méretére gondolok, csak nem tudom jobban megfogalmazni a problémámat. Köszönöm még1szer a segítséget!

Megoldás a functions.php-be van. Keresd ezt:Code:<? Php // Limit Post Word Count

function new_excerpt_length($length) {

return 30;

}

?>

A return 30; állítsd nagyobbra.

rubin: Nagyon szépen köszönöm!

de akkor te nem a tag-et használod hanem a kivonatot… a kivonat pedig elvileg 55karakterig limitál -ha jól emlékszem-…

Nincs mit, csak éppen meg van ez a template, de nem ugrottam bele.