kezdőoldal átnevezése

Alapból a kezdőoldalra jön be a blog, ami rendjén is van. De én a kezdőoldalt blogként használom, így azt szeretném, hogy az “oldalak” részben “blog” cím szerepeljen. Azaz ugyanúgy más nevet akarok neki, mintha készítenék egy új oldalt és annak adnék meg egy nevet.

Az admin felületen az oldalak szerkesztésénél nincs ott az, hogy a kezdőoldalt is szerkeszthetem, ezért is kérdezem. Más beállításoknál sem láttam ilyet. Ha nem lenne fontos, akkor nem jönnék ezzel a segítség kéréssel.

a témát kell szerkeszteni


charlie wrote:

a témát kell szerkeszteni

Konkrétabban nem lehetne? Bejegyzés címe más. A sablonszerkesztőben sem találtam olyat, hogy "Kezdőlap". Az van, hogy az fblog sablont használom, ahol felül mutatja egy menüsorban az oldalakat és ott a kezdőoldal neve "Kezdőlap".

Home ilyet keress


charlie wrote:

Home ilyet keress

Ilyet csak a Fejléc (header.php) részben látok. De mivel a sablon angol nyelvű, ezért ki van zárva, hogy abban kéne turkálnom, hiszen "Kezdőlap" angol szó nem létezik. Engemet már az se érdekel ha az adatbázisban kell túrkálnom, csak tudjam átirni.

Hát ha ott van akkor írd át magyarra, nem értem mi a probléma. :slight_smile:

Megtaláltam. A header részben van olyan, hogy

“class=”"><a href="">"

A második “home” szot kellett átirni.

Én igazából azt nem értem, hogy mért nem Kezdőlap néven szerepelt itt. Egyáltalán hova mutat ez a változó. Mert gondolom ez is valami változó, ami hivatkozik valahova.

Hát azért nem kezdőlap néven szerepelt mert angol a sablon. Ez egy sima link a blogod főoldalára.