Két részből álló főoldal

Sziasztok!

Zöldfülű vagyok a WP-hez, már 3 napja olvasgatom a fórumot, de még nem találkoztam ilyen jellegű kéréssel. Szóval, van egy sablonom:http://88.198.60.17/images/paper-color-wordpress-theme/web.jpgAz ötlet, pedig az lenne, hogy van a sablon középső részének a tetején egy különálló rész, aminek sárgás színű “papír” a háttere. Ezt a részt szeretném én egy köszöntőnek, ahol leírok a blogomról 1-2 fontosabb dolgot és ez alá szertném a bejegyzéseket ( arra a világosabb színű “papír”-ra). Remélem érthetően fogalmaztam, gugliban nem igazán volt ötletem, hogyan kereshetnék rá erre, a fórumot végigolvastam, nem találtam rá választ. A PHP, CSS, HTML részben otthonvagyok, szóval várom a válaszotokat!Köszi, Umbro

2.7 alatt a bekszöntőt állítsd be hogy “Legyen folyamatosan a kezdőoldalon”. ennyi

Szia mano!Köszi a segítséget, de ezt a funciót én is tudtam, de nem erre gondoltam. A bajom az, hogy ilyenkor átmegy arra a bizonyos köszöntő oldalra, nem marad a Home-on. Nekem az lenne a célom, hogy a Home-on maradjon felül egy állandó cikkel alatta pedig a blog bejegyzéseivel.

Egyik megoldás lehet, hogy teljesen átszabod a CSS-t, és a Mano által ajánlott kiragasztást használod.A másik (nem elegáns) megoldásként lehetséges egy popup ablakot megjelentetni.Az is egy megoldás, hogy készítesz egy oldalt az elképzelésed szerint, és ezzel a statikus oldallal indul a honlapod (blogod). Ez is beállítás az admin felületenAmúgy pedig arra gondolok, hogy ez a köszöntő nem valószínű, hogy az idők végezetéig megmarad, tehát, inkább Manó javaslatát alkalmazzad. Szerintem…

Szia Győző!A CSS átszabását hogyan érted? Mert igazából nekem egy új “menüterület” kéne, ahova be tudok szúrni egy sima “Oldal” widgetet. Remélem érted mire gondolok és azt is, hogy ez lehetséges : )Szerkesztés:Valami ilyesmire gondoltam: http://wpsite.net/ Fönnt az a kép a linkkel meg az idézettel.

beleirod a theme index.php-jaba, ennyia ele beraksz egy tagot es azt irsz kozejuk amit akarsz eset leg kulon class-t adsz nekik es szepen megformazod css-ben

Köszönöm!!!Örök hála neked! Még egy kérdés: Hogyan tudnék bevinni ékezetet az oldalba kód által? Mert elég gáz, hogy a sablon angol, én meg nem tudom rendesen magyarosítani mert az ékezetes betűket kihagyja. DW-t használok…

A sablon magyarítását vagy a webes felületen, az adminisztrációs pultról csináljad, vagy közvetlenül a fájlokkal, de ne DW-vel, meg ilyesmivel, hane a PSPad-del, vagy Notepad-del, vagy ilyenekkel, és ügyelj az UTF8 előzetes beállítására (PSPad-nél automatikus).

Köszönök minden segítséget!Egyenlőre kimerültem a megvalósíthatatlan ötletekből, de majd még írok. : )

Ha jol ertettem az eredeti kerdest, akkor errol irtam regebben egy utmutatot:

http://moshublog.com/2007/09/10/static-frontpage-combined-with-dynamic-content/

(angol, de hatha van, aki erti…)

Szia,a leírás alapján megcsináltam, szuper, a statikus oldal jön be, viszont nem tudom megoldani azt, hogy, hogy az egyik oldal a blog legyen (mármint a menüben).itt a honlapom, szólok előre, nem értek hozzá és csak szombat óta rendezgetem. (pl még kevés a kép) + két wp-t szeretnék -egy magyar, egy angol, de a másodikat még nem sikerült megcsinálni, de azt megoldom, szerintem.:slight_smile:http://goodfellow-pointers.com/en/van még más kérdésem is, de megpróbálom már létező témában feltenni:)köszööm a segítséget előre is!


'goodfellows' wrote on '2010-02-28:
Szia,

a leírás alapján megcsináltam, szuper, a statikus oldal jön be, viszont nem tudom megoldani azt, hogy, hogy az egyik oldal a blog legyen (mármint a menüben).

http://goodfellow-pointers.com/en/
köszööm a segítséget előre is!
megtaláltam! :D

settings->reading->post page = itt megfelelő oldal megkeres es örül :))) (jól belémverték, hogy a settinget nem piszkáljuk :P) menüben gyönyörű, a roppant fantáziadús news nevet kapta :)

akkor -lehet, hogy csak magamnak- a kovetkező kérdés.

szeretném feltenni honlapra a kutyáim törzskönyveit. valahogy úgy, hogy a nevekre kattintva előjöjjön egy ablak, ahol pár kép (néhol 0 max 3), illetve adatok -törzskönyvi szám, eredmények, hasonlók találhatók. Jó lenne, ha kereshető lenne, marha sokat szenvedtem, mire az ősöket nagyjából összeszedtem, szeretném, hogy más megtalálhassa és mondjuk törzskönyv alapján ellenőrizhesse a kutyáimat. letöltöttem a lightboxot, mert a caption jónak tűnik, de ott a több kép már galéria, illetve nem tudom, mennyit ér, ha a caption részt teleírkálom. (?)

kerestem bővítményeket, de ha valaki tudna egy tutit, akkor nem is tudom, mi lenne. nekiállnék feltölteni az adatokat?

köszönöm.

goodfellows

most akkor mit is keresel? :blink:“szeretném feltenni honlapra a kutyáim törzskönyveit. valahogy úgy, hogy a nevekre kattintva előjöjjön egy ablak, ahol pár kép (néhol 0 max 3), illetve adatok -törzskönyvi szám, eredmények, hasonlók találhatók.”mi tart vissza? nem értem…


'hitetlen' wrote on '2010-03-02:
most akkor mit is keresel? :blink:

"szeretném feltenni honlapra a kutyáim törzskönyveit. valahogy úgy, hogy a nevekre kattintva előjöjjön egy ablak, ahol pár kép (néhol 0 max 3), illetve adatok -törzskönyvi szám, eredmények, hasonlók találhatók."

mi tart vissza? nem értem...
:) az, hogy olyan felugró ablakot szeretnék, és nem új oldalt, ami kereshető és lehet pakolni bele képet és szöveget. nézelődöm, természetesen, de gondoltam, hátha belefutott már más is hasonlóba.

és még egy ez talán technikai:

az aloldalaim nem jelennek meg ????

http://goodfellow-pointers.com/en/shows/2006/


http://goodfellow-pointers.com/en/shows/2007/

satöbbi. az aloldalak aloldalai viszont igen, ez hogy?