Keresőoptimalizálás Yoast SEO bővítménnyel

Sziasztok!

Telepítettem a yoast seo plugint, úgy látom jól is működik, az egyik bejegyzésemet már kijavítottam a javaslatai szerint, szerinte minden ok azzal a bejegyzéssel, de a google-be beírva mégsem jelenik meg. Mit rontottam el? Egyáltalán mit állítsak be ezen a pluginon?

Előre is köszönöm!

A seo nem a bővítményektől függ… Ne várd azt egy bővítménytől, hogy a Google mindjárt az első oldalon hozza a cikkeidet.

Régi vagy új bejegyzés (lehet, hogy még nincs indexelve)? Szerkezetileg minden rendben van a honlapoddal (esetleg nincs büntetésben)? Mennyire felel meg az oldalad a rangsorolási kritériumoknak (több száz van…)? Mekkora a kulcsszóverseny? Stb., stb., stb.

Maga a bejegyzés nem új, csak annyiban hogy a yoast tanácsai alapján frissítettem. Büntetés nincs, hogy ezen kívül szerkezetileg mire gondolsz, nemtudom, elég kezdő vagyok még. A rangsorolási kritériumokra se tudok válaszolni, ahogy a kulcsszó versenyre se :confused:

igen, beismerem, szinte semmit nem tudok a honlap készítésről, de valahol el kell kezdeni…

A SEO egy külön tiszteletteljes “szakma”, és tekintélyes felkészültséget igényel, vagy ahogyan Andrea mondotta volt, több száz feltételnek kell(ene) nagyjából egyidőben megfelelni.

Aki kezdő a wordpress-ben, vagy csak általában a honlapok világában annak arra jó ez a bővítmény (talán egyike a legjobbaknak), hogy a wordpress alapvetően pozitív SEO-hozzáállását még egy polccal magasabb szintre emelje.

Magyarán szólva: nagyon jól teszed, ha követed a javaslatait (még jobb, ha el is gondolkodsz a javaslatainak okán, célszerűségén), mert előbb-utóbb a kívánt elkelő helyeken találhatod a honlapodat/blogodat, és közben a honlapkészítés más részein is képezed magad (bár, szerintem, az én véleményem szerint, ez a képzés közelebb áll a szórakozáshoz, a szórakozva tanulni kifejezés tartalmához… :wink: :slight_smile:

A beállítástól el kell telnie időnek, míg azok a google adatbázisában és ezáltal a találati listában megjelennek.

Mennyi idő? Lehet csak napok, lehet hónapok.

“szakma”

hát igen, ez a legjobb kifejezés rá az tény.

6 éve nem sikerült első oldalra tennem a honlapom semilyen seo cuccal. Pedig probálkoztam mindenféle seo checker oldalakkal stb.

Az én honlapom mindíg jobb volt a konkurenciánál a seo cuccok szerint de a google le sem c@rja :frowning:

Végigolvastam annyi hozzászólást mit hogyan kell de eredmény az semmi szinte.

Türelem kell hozzá és jó sok vödör kávé meg cigi és némi fanatizmus hogy hajnali 3 kor arra ébredj, hogy lecsekkold a tegnapi posztokat hol kaptak helyet a találati listán. Elemezgesd mit nem csináltál jól, hogy a következő poszt jobb legyen, aztán rájössz az is kuka, majd kezdődik minden elölről.

És sosem fogod megérteni, hogy a konkurencia aki tojik magasról a seora, azt sem tudja mi az, első helyen van a googleban. Pedig no seo, no relevancia, se keyword, se backlink semmilye nincs. És mégis.

De Győző jól írja, egy fokkal magasabb szintre hozza azt amit lehet. Csak ez nem mindíg elég.

A seo nem a “seo cuccok”-ból áll. Lehet, hogy valami szerkezetileg nagyon nem jó a honlapodon. Lehet, hogy nem elég minőségiek a cikkeid, lehet, hogy nem elég minőségiek a backlinkjeid. Lehet, hogy a konkurenciádnak van olyanja, ami neked nincs… (lehet ám olyat csinálni, ami kívülről nem látszik, és még lehet, hogy backlinkje is van, akár baromi erős oldalról is, csak épp átirányítással).

Ha az “első” alatt a legelső helyezést érted egy-két alkalommal, akkor teljesen elhiszem és el is képzelem, mennyire dühösítő lehet, hogy már csak egy kis szőrszál hiányzik, de mindig odatolakszik az ember elé valamelyik konkurencia.

Egy idő után már csak az a szenvedély, hogy “csak egyszer, egy napig, de hadd legyek én az első!”. :slight_smile:

Nekem az az elégedettség, és a cél, hogy ami fontos, arra legyek benne néha az első 10-ben. A magam részéről a ráfordítás/haszon elméletet tartom szem előtt ilyenkor - és ezt tanácsolom minden honlap-gazdának; mennyi energiát fordítok arra (vödör kávé, lavórnyi fröccs, kötegnyi cigi, álmatlan-fáradt éjszaka), mit érek vele, hogy felvillanok az első helyen?

A stabil 1-10. helynek jobban örülök, és - ha valóban fontos - akkor nagy erőkkel küzdök, hogy ott legyek a top-on, és ezt a wordpress képes kis odafigyeléssel, alapból meghozni.

Ha elhanyagolom az oldalt (nem írok friss, releváns cikkeket, nem teljesen releváns írásaimban a kulcsszavak kicsit erőltetettek, stb.), akkor úgy járok, hogy “csak” az első 50-ben találom magamat. Felfelé mindig nehezebb az út, mint lefelé… :slight_smile:

Szerintem, ha nem SEO-bajnokság első helyezésére vágyik az ember, akkor a wp-vel bőven elegendő a tisztes-iparos cikkek folyamatos írkálása, a képillusztráció, a jól megválasztott fájlnevek és alt és title tagok. A többi már “SEO versenysport”. :slight_smile:

És majd akkor lesz izgalmas a top10, amikor nem is lesz értelme. Vannak arra utaló jelek, hogy a normál találati lista is olyan lesz, mint a képes, ahol nem csak 10-et tol az arcunkba, és csak alul kell azt a gombot megnyomni. Hogy mi fog ekkor számítani? A cikk címe és a description. (Feltéve, hogy ezután is a desc lesz, amit főképp átemel megjelenítésre.)

Ha ezeket a google translate-be beírod, a legtöbbjét meg fogod érteni. :slight_smile:

Kedves Kata!

Kissé hátrébb az agarakkal! :slight_smile:

Olyant kérdeztél, amire nem egymondatos válasz van, hanem sokfelé futnak a szálak. Igaza van Sykának; előbb utána kellene nézni alaposan, ha elakadsz valamivel, és amikor végképpen úgy érzed, hogy valami lényegi kérdésben megfeneklettél, akkor célszerű a Közösséghez fordulni.

Nem egy sültgalamb-röptető csapat vagyunk, hogy álljunk haptákban.

Ha tudod a kifejezéseket magyarul, akkor azokra tovább keresve megtalálod a jelentésüket és értelmüket. Sok tucat SEO blog van, amikben le vannak írva ezek.

Lépések sorozatából áll össze a megoldás, eredmény. Nem pedig egy lépésből, hogy “jajvalakimondjameg” és pont. Sajnos nincs annyi szabadidő(m), hogy az ilyen kérdésekre mindig kielégítő cikket lehessen írni.

Ha valakit mélyebben érdekel a WordPress SEO, annak szeretettel ajánljuk a körmönfont című, magyar nyelvű: WordPress SEOkönyvet.