keresés eltüntetése jobb oldalról, hibás legördülő menü

Üdv!Lenne egy kis problémám. Tegnap kezdtem el használni a wordpress-t jól haladok az oldalammal. A gondom az, hogy a kép alatt a fejléc nél vannak a menüpontok ugye és mellette jobbra van 1 kereső doboz vagy mi. Ezt szeretném eltüntetni teljesen.Illetve valami miatt nem jó a legördülő menü. Ráviszem az egeret a menüpontra, mutatja rendesen a legördülő menüt de mikor leviszem róla az egeret az 1 ik menüpontra eltünik egyből. Akármerre viszem le.Köszönöm a válaszokat !Üdv.

Adj linket az oldaladhoz.A kereső eltüntetéséhez keresd meg a sablonodban a get_search meghívást és azt töröld.

Linket sajnos nem tudok adni mivel még csak 1 otthoni szervert hoztam létre és ott csinálom próba képpen.Közben rájöttem, hogy a legördülő menü hibája az, hogy a style.css ben átírtam a menü részét vékonyabbra és a legördülő menü picit lejjebb van, így ha ide húzom az egeret egyből eltünik. Ha valaki erre tud megoldást az jelezze légy szíves.Nem sikerült törölnöm a keresést még mindig. Nem találom sehol ezt a get_search meghívást. Most az alap sablont használom. Ezt melyik php ben kéne keresnem vagy merre, hogy megtaláljam ?Köszi a gyors választ.


'ankelfoot' wrote:
Nem sikerült törölnöm a keresést még mindig. Nem találom sehol ezt a get_search meghívást. Most az alap sablont használom. Ezt melyik php ben kéne keresnem vagy merre, hogy megtaláljam ?
Szia!

Az mondod, hogy az alap sablont használod. Abból 2 is van, 1. twentyeleven és a 2. twentyten.

A twentyeleven sablonban a header.php fájlban található - kettő helyen is - a get_search_form(); wp függvény, az jeleníti meg a kereső form-ot.

A twentyten sablonban, pedig a sidebar.php -ban található a get_search_form();

DE nem csak a sablonba lehet kereső mező, hanem lehet a widget területén is. WP-admin -> Megjelenés -> Widgetek menüpontban, ott látod, hogy a jobb oldalon, milyen widgetek aktívak, ott is lehet search (keresés) widget.

Ha így van, akkor az dinamikus widgetben van megoldva, akkor hiába törlöd ki a sablon fájljából a get_search_form ot, mert dinamikusan kiteszi. Ebben az esetben a keresés widget-et húzd el onnan, hogy ne legyen aktív.

Sikerült megcsinálnom a keresést. Köszönöm a segítséget.A legördülő menü megoldására valami ötlet ?:S Nem szeretném szélesebben hagyni az elsődleges menüt mert úgy ronda, de ha nincs más megoldás, vagy nagyon nehéz kivitelezni akkor kénytelen leszek :S :frowning: