Hogy ne csak kérdezzek, hanem valamit adjak is a közösségbe, mutatok 2 módszert, amivel lehet keresni a Wordpress 3. rendszer összes oldalán.
Az egyik egy plugin: multisite global search.
A másik megoldás plugin nélkül is működik.
searchform.php fájlba:
search.php fájlba:
$searchfor = get_search_query(); // Get the search query for display in a headline
?>
Keresési találat:<?php echo $searchfor; ?>
<?php
$query_string=esc_attr($query_string); // Escaping search queries to eliminate potential MySQL-injections
$blogs = get_blog_list( 0,'all' );
foreach ( $blogs as $blog ):
switch_to_blog($blog['blog_id']);
$search = new WP_Query($query_string);
if ($search->found_posts>0) {
foreach ( $search->posts as $post ) {
setup_postdata($post);
$author_data = get_userdata(get_the_author_meta('ID'));
?>
<?php
}
}
endforeach;
restore_current_blog(); // Reset settings to the current blog
?>
Értelemszerűen az oldal dizájnához alakítva használhatók div-ek, html elemek.
Ez utóbbi megoldás tökéletesen működik, csak nem nálam, és egyszerűen nem tudom már, hogy miért. Egy olyan wp rendszeren hoztam létre a hálózatot, ami kb. 1 éve működik már. Tehát adott egy domain, amin wp fut, és megy 1 éve. Itt aktiváltam a hálózat funkciót, feltelepítettem, stb.. és megy minden zökkenőmentesen. Létre lehet hozni új lapokat aldomain-en, stb..
De, ha egy aldomain-en próbálom a globális keresést használni, akkor a keresés csak és kizárólag a fődomain-re korlátozódik, az aldomain-eken még csak véletlenül sem keres. Mi lehet a probléma? Bármilyen sablonnál próbálom ki, beleértve a gyárit is, csak fődomain-en keres. Mutattam másnak, nála működik. Ha telepítenék egy szűz wp 3 hálózatot, akkor valószínűleg menne, gyanítom, hogy nálam azért nem megy, mert egy létező wp-n aktiváltam a hálózat funkciót. Ez persze csak tipp.
Szóval segítséget várok arra vonatkozóan, hogy mi lehet nálam a gond? Később tökéletesíteni akarom ezt a kereső kódot úgy, hogy legyen opció, hogy csak fődomain-en, csak aldomainen, vagy kiválasztva az aldomaint, csak ott keres. De ha az alap keresés funkció sem működik egyelőre, akkor hiába lépnék tovább.
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Arni