Keresés a Wordpress teljes hálózaton

Hogy ne csak kérdezzek, hanem valamit adjak is a közösségbe, mutatok 2 módszert, amivel lehet keresni a Wordpress 3. rendszer összes oldalán.

Az egyik egy plugin: multisite global search.

A másik megoldás plugin nélkül is működik.

searchform.php fájlba:

Code:

search.php fájlba:

Code:

<?php

$searchfor = get_search_query(); // Get the search query for display in a headline

?>

Keresési találat:<?php echo $searchfor; ?>

<?php

$query_string=esc_attr($query_string); // Escaping search queries to eliminate potential MySQL-injections

$blogs = get_blog_list( 0,'all' );

foreach ( $blogs as $blog ):

switch_to_blog($blog['blog_id']);

$search = new WP_Query($query_string);

if ($search->found_posts>0) {

foreach ( $search->posts as $post ) {

setup_postdata($post);

$author_data = get_userdata(get_the_author_meta('ID'));

?>

>

<?php the_title(); ?>

<?php

the_excerpt();

?>

<?php

}

}

endforeach;

restore_current_blog(); // Reset settings to the current blog

?>

Értelemszerűen az oldal dizájnához alakítva használhatók div-ek, html elemek.

Ez utóbbi megoldás tökéletesen működik, csak nem nálam, és egyszerűen nem tudom már, hogy miért. Egy olyan wp rendszeren hoztam létre a hálózatot, ami kb. 1 éve működik már. Tehát adott egy domain, amin wp fut, és megy 1 éve. Itt aktiváltam a hálózat funkciót, feltelepítettem, stb.. és megy minden zökkenőmentesen. Létre lehet hozni új lapokat aldomain-en, stb..

De, ha egy aldomain-en próbálom a globális keresést használni, akkor a keresés csak és kizárólag a fődomain-re korlátozódik, az aldomain-eken még csak véletlenül sem keres. Mi lehet a probléma? Bármilyen sablonnál próbálom ki, beleértve a gyárit is, csak fődomain-en keres. Mutattam másnak, nála működik. Ha telepítenék egy szűz wp 3 hálózatot, akkor valószínűleg menne, gyanítom, hogy nálam azért nem megy, mert egy létező wp-n aktiváltam a hálózat funkciót. Ez persze csak tipp.

Szóval segítséget várok arra vonatkozóan, hogy mi lehet nálam a gond? Később tökéletesíteni akarom ezt a kereső kódot úgy, hogy legyen opció, hogy csak fődomain-en, csak aldomainen, vagy kiválasztva az aldomaint, csak ott keres. De ha az alap keresés funkció sem működik egyelőre, akkor hiába lépnék tovább.

Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?

Arni

azt, hogy miért nem működik, de érdemes erre figyelni:

http://codex.wordpress.org/WPMU_Functions/get_blog_list

ugyanis a következő verziókból már eltűnhet ez az opció (get_blog_list) és nem lesz mással helyettesítve…

Ez oké. Csak, hogy én pluginnal meg a kóddal is kipróbáltam. Tehát 2 különböző módon, és egyiknél se ment. Egyébként most 3.0.1 wp van fenn. Szóval az én bajom, hogy se a fenti kóddal, se a pluginnal nem működik rendesen a hálózatban való keresés.

Én ezt nagyon egyszerűen google domain kereséssel oldottam meg! :slight_smile:

Nos, nyilván egyszerű megoldás ez, de mindenképpen egy zárt kereső szükséges, hogy működjön. Ugyanis ha végre sikerül életet lehelni bele, akkor egy részletes kereső lesz rá programozva.

Tehát mindenképpen megoldást kell találnom a problémára.

Arni