A profil beállításánál az áll: Teljes név (kötelező). Miért? Nem titkolom a nevem, de ha valaki a ráguglizik a nevemre, nem akarom, hogy az itt feltett sok bugyuta kérdésem előjöjjön. Nem elég egy kitalált név? Aztán ha valakit nagyon érdekel, ki van emögött, rákattinthat, ha nem kifejezetten titkos. Elég, ha a fórum adminisztrációjában tudják, hogy nem kamu. Így van ez minden fórumban.
Hogy lehet megakadályozni, hogy a keresőmotorok megtalálják a honlap címét, ha ide beírom azért, hogy tanácsot kérjek? Én például egy statikus honlapon bütykölök egy aldomainben, aminek ideiglenes címe van, egy-két ember tud róla. Ha kész, áttesszük a fő-domainbe. Addig ezerszer változtatgatom és sokszor olyan hibák vannak benne, hogy nem akarom senkinek se megmutatni. Nagyon rosszul jön ki, ha valaki rákeres a "városvédők" szóra és ezt találja meg.
Miért nem működi a notifikation? Eddig egyszer sem kaptam jelzést, hogy válasz érkezett.
Kedves Iván, <- látod mennyivel jobb, hogy tudjuk a nevedet. Írhatnám ezt is: Kedves Mivan (userneved),
“Így van ez minden fórumban.” Igen, de ez a WordPress Fórum és nem a többi.
Ha beírod az oldalad címét itt a fórumban, akkor a rendszer automatikusan átkonvertálja linkké, így ha bemásolod számolj azzal, hogy a Google beindexeli. Egyszerű ez… le kell tiltani , hogy a google indexelje az oldalt és a probléma meg van oldva.
Kedves László vagy Laci, azzal nem értek egyet, hogy a megszólításhoz a teljes név kell. Pl férjezett nőknek, akik az (egyenjogúság-tipró) hagyomány szerint felvették a férjük nevét meg különösen kínos lehet. Kedves Miklósné? Ők két személyt szerepeltetnek egyszerre az egész világ előtt. A nevemet nem tilthatom le a Google-nak, igaz? Szerintem az legyen a megszólítás, amit a belépő óhajt, akkor én is tudnám, hogy László vagy Laci vagy, azonkívül vannak, akiket egészen másképp szólítanak. Az nem baj, ha kideríthető a név, de a megszólításnak-használói névnek nem kell azonosnak lenni a teljes névvel. Azt hadd határozza meg, aki használja.
A te válaszodról se kaptam értesítést. Azt meg lehet javítani valahogy?
Ha nem adtál meg a weben fejlesztett honlapnak noindex, nofollow attribútumot, akkor a keresőmotorok indexelik. Ez nem függ attól, hogy ide beírtad-e. Legfeljebb ha ide beírod, akkor ne http-vel kezd a linket, hanem mondjuk hxxp-vel, akkor szöveges marad, nem lesz belőle semmiképp link.
Egyébként érdekes a véleményed Életemben sok mindenből kiéreztem az “egyenjogúság tiprást”, de abból, hogy felvettem a párom nevét, abból még soha… És még kérdésként is egyetlen egy embernél merült fel, hogy a -né meg az Andrea az most egy vagy két külön személy, pedig a hivatalos levelezésemben a -né-t használom, a weben meg csak “Andrea”-ként vagyok ismert.
Ha beírod a Google-ba a nevemet, akkor megérted az alapproblémát. Mintha az lenne a fő tulajdonságom, hogy bugyuta kérdéseket írok ebbe a főrumba. Az oldalt már letiltottam a Googlenak, de ha a nevemet keresik, majdnem minden kérdésemben ott a link. Nem értem, miért kell teljes néven szerepelni. Ez ténylegesen sérti a személyes integritást. Azzal nincs gondom, hogy a nevem kideríthető, de nem akarom, hogy a WP-kérdéseimet nyomja az orra alá annak, aki rám kíváncsi.
Andrea, neked nem kötelező teljes nevet használni? Pont úgy akarok itt szerepelni, mint te, vagyis keresztnévvel. A gyakorlatban sokan már így használják, én csak azt javasoltam, hogy a profilban ne legyen ott az a szöveg, hogy a teljes név kötelező. Miért olyan nehéz ezt megérteni?
Én 30 évig éltem Svédországban, ahol mindenki a keresztnevén szólítja egymást és tegeződik hivatalos levelezésben is. Érezhetően megkönnyíti a kommunikációt. Nem véletlen, hogy az interneten magyarul is ez honosodott meg. Micsoda kettősség! Magyarországon ezt mindenki érti, még akkor is, ha tulajdonképpen tudathasadásos állapot. Más vagy a neten, mint a hivatalos levelezésedben. Itt mintha a keresztnév valami bizalmas kapcsolatot jelentene. Külföldön a magyar asszonyoknak sokat kell magyarázkodniuk a nevük miatt.
De most nem ez a fő, ezt inkább a Facebookon kellene megbeszélni. Az tartozik ide, hogy semmi kedvem a kezdő kérdésekkel meg a lehetőleg rejtegetett honlap linkjével a kérdéseimben a Google-ban szerepelni. Pláne első helyen.
"ha nem szeretnél vizes lenni, akkor ne állj ki esernyő nélkül az esőre".
Pont erről van szó. A Google az eső, a vezetéknevemet meg szárazon akarom tartani. Nem elrejteni, csak éppen nem odatartani az eresz alá. Andreának szabad? :mrgreen: Attól nem komolytalan a fórum, meghatározhatjuk, milyen néven szólítsanak a többiek. A smileyk komolytalanabbak, mégis használhatjuk. Az nem érv, hogy a nevem akaratlanul is előjön a Google-ban, azért egy fórum ne kényszerítse oda készakarva .
Azt írtad, "szívesen meghallgatod az érveimet". Akkor kérlek, olvasd el őket megint, mert már érveltem. A személyes integritás elég komoly érv. Elhiszem, hogy szakértőként semmi kifogásod az ellen, hogy a te válaszaidat látja a Google. Az se lenne tilos, hogy teljes névvel szerepelj. Nem tudom, miért "nem tudunk segíteni" miért ne lehetne azt az egy mondatot megváltoztatni a profil-kérdések között. Ezt többen megbeszéltétek, onnan a többesszám a tudunkban? Azért ezt legalább vitára kellene bocsátani, mert elég fontos kérdés akkor is, ha még senki más nem vetette fel. Itt csak te válaszoltál, Andreán kívül, akinek a teljes nevéről semmit sem lehet tudni azon kívül, hogy azt csak hivatalos ügyekben használja. (De nem is érdekel, nehogy miattam ideírd)
A belépést követően menj a Profil – Szerkesztés részre, és ott írd át a nevedet arra, amit szeretnél megjeleníteni.
Andreának sem privilégium, hanem ugyanúgy lehetőség mint bárki másnak.
A mezők után a “kötelező” szó azt jelenti, hogy a mező kitöltése kötelező. Ez minden hasonló fórumnál, blognál így van.
Az integritás érintetlenséget, sértetlenséget, feddhetetlenséget, tisztességet, becsületet jelent ebben az olvasatban (itt semmiképpen nem egyesíthetőséget - ami még ennek a szónak a jelentéstartama -, ha jól gondolom). Feltehetően a személyes adatokhoz kapcsolódó jogokra, és azok kezelésére gondolhattál, amikor megemlítetted ezt a kérdést: itt is, mint bármilyen más, hasonló internetes felületen, van ismertető az adatvédelemről, az adatok kezeléséről, a megjelenésről, a láthatóságról, a közzétételről, a nyilvánosságról és egyéb szabályokról.
Itt is figyelmesen célszerű elolvasni, hogy mit írunk mi, mit kérünk mi, mi fog megjelenni, mit kezelhetsz te, és mit kezelünk mi.
Ahhoz, hogy értesítést kapj a témában történő hozzászólásokról, alul be kell jelölnöd az “Értesítés emailben a válaszokról” mezőt, és ha helyesen adtad meg az email címedet, meg még hozzáférésed is van, akkor érkezik is pillanatokon belül az értesítés.
Köszönöm Győző. Sejtettem, hogy nem a saját teljes név beírása kötelező, én már a vita előtt kijavítottam a teljes nevemet egy rövidítettre. Csak azt akartam szóvá tenni, hogy nagyon félreérthető a “Teljes név (kötelező)”. Annyi is elég lenne, hogy “Név (kötelező)” . Vagy kissé bővebben magyarázva “A hozzászólásokban megjelenő név (kötelező)”. Vagy “Válassz nevet hozzászólásaidhoz (kötelező)”. Egyébként nagyon örülök, hogy itt lehetek és tanácsot kérhetek, csak megírtam olyasmit, ami biztosan más is félreértett, csak nem jutottak el odáig, hogy szóljanak.
Még csak annyit, hogy olyan apró változtatást javasolok és annyira nyilvánvaló, hogy a “teljes” szó félreérthető, hogy nem értem, miért kell ekkora vitát csinálni belőle. Pöcköljétek ki onnan azt a szót és kész. Ha jobban szeretitek a teljes nevet, akkor még zárójelben oda lehet azt írni, hogya teljes név használata ajánlatos vagy kivánatos, de kötelezővé tenni nagyon furcsa.
Andreán kívül, akinek a teljes nevéről semmit sem lehet tudni azon kívül, hogy azt csak hivatalos ügyekben használja. (De nem is érdekel, nehogy miattam ideírd)
Pedig mindent lehet tudni :) Csak el kell vonulni hozzá a fő honlapomra (első aláírás link) és rá kell kattintani - milyen véletlen :) - a kapcsolat menüpontra. Nem írom ide miattad :)
Mi, a magunk részéről úgy gondoljuk, hogy úgy van jól, ahogyan van, nem szeretnénk rajta változtatni.
Aki félre akarja érteni, az úgyis elérti.
Nekünk ez így tetszik. (Esetleg, majd egyszer, ha nagyon unatkozunk, akkor litániát írunk hozzá, de addig marad a Szabályzat, az Adatvédelmi nyilatkozat, a Jogi nyilatkozat, meg a hagyomány.)
Győző, nem litániát kértem hozzá, hanem a “Teljes” szó kitörlését, amihez olyan sok idő nem kell. A “Teljes név (kötelező)” félreérthetetlenül a teljes nevet követeli. Csak “Név” lehet ez is, az is. Azt a legtöbben tudják, hogy a fórumokon választható a név, amely megjelenik a hozzászólásoknál, ahogy a gyakorlatban itt is, te magad írtad és ahogy most már használom is.
Igazad van, aki félre akarja érteni, úgyis félreérti, lám, sikerült még ezt a kis észrevételemet is félreérteni. :lol: Ettől függetlenül hálás vagyok, hogy vagytok és remélem, nincs harag, amiért egy szót megkérdőjeleztem. Részemről a vita lezárva, köszönöm, hogy válaszra méltattatok.