Üdv mindenkinek!
Amikor wordpress bejegyzésbe próbálok képet illeszteni, vagy a média szekciónál, új médiaként ugyanúgy képet feltölteni, a következő hibaüzenet jelenik meg, mindkét esetben:
Quote:
A feltöltött fájlt nem tudtam átmásolni /var/www/web40/web/wp-content/uploads/2010/06.
Mi lehet a probléma okozója?
Köszönöm előre is a segítséget
Holgersson
Valószínüleg nincs megfelelően beállítva az uploads könyvtár írási jogosultsága. Ezt a legtöbb FTP programmal tudod állítgatni, csak olvass utána előbb.
Itt egy leírás erről. Angol, de elég egyértelmű, és ég képekkel is illusztrálja a folyamatot.
Beállítások > Egyebek:
Feltöltött elemek tárolása ebben a könyvtárban: wp-content/uploads
?
Thx Sneaky. De ez nekem eléggé kínai, szóval utánanézek.
Igen hitetlen, ez van ott.
Nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik. Feltelepítesz egy FTP klienst, én a FileZilla-t ajánlom, ingyenes, tud magyarul, meg mindent, amit kell. Azzal fellépsz az ftp könyvtáradba, megkeresed az uploads könytárad, jobb klikk -> engedélyek -> 755 (állítsd be, hogy az almappákra is érvényes legyen). Kb ennyi.
@hitetlen: Ezzel nem igazán értem, mire akartál utalni. Ez az alapértelmezett nem? Meg hát a hibaüzenet szerint oda is próbálta feltölteni.
hát nekem mostanában telepítéskor ez üres szokott lenni: Feltöltött elemek tárolása ebben a könyvtárban
ki szoktam egészíteni: wp-content/uploads
költözéskor meg bele teszi az előző feltöltés teljes szerver útját, ami meg azért nem jó, így ezért költözés után módosítom erre: wp-content/uploads
De ha a szerveren régi a PHP verzió, akkor igen, akkor igaz van SneakySnail-nak, módosítani kell a mappa írhatóságának jogát. Ezt ugye felesleges PHP5 verzió felett - vagy mi a fene, nagyon nem értek hozzá.
Ja, már értem. Bár én még nem tapasztaltam ilyet, nekem minig a “wp-content/uploads” az alapértelmezett hely telepítés után. Mondjuk a költöztetést még nem próbáltam.
Annyira én sem vagyok php guru, de szerintem php5 alatt is kell, csak elméletileg a telepítő magától beállítja. Már ha a szolgáltató szerver beállítási engedik.
nem nem, a php5-ből kivették ezt a védelmet…, már ha weblapról próbálod az írást. Külső szerverről persze nem írható a mappa.
Köszönöm a segítségeteket, a probléma elhárult.