Képek maximális mérete

Szeretném a sablonomnak beállítani a maixmum kép szélességet úgy, ahogy a twenty-eleven sablon esetében is van. Ha be teszek egy 2000px széles képet az akkor az lekicsinyíti méretarányosan. Ez kellene saját sablonba CSS max-width nem jó, mert ott nem lehet méretarányt számolni. Elméletileg erre van kitalálva a következő kód:Code:

/**

* Set the content width based on the theme's design and stylesheet.

*

* Used to set the width of images and content. Should be equal to the width the theme

* is designed for, generally via the style.css stylesheet.

*/

if ( ! isset( $content_width ) )

$content_width = 640;

De sajnálatosan nem működik. Gyárilag benne van a twenty-elevenben is, de még ott sincs hatással semmire, hiába állítgatom vagy próbálom elrontani. CSS overflow:hidden részben megoldja a problémát, mert eltünteti a felesleget, de nem kicsinyíti le a képet. Szóval, hogyan méretezik át a sablonok maguktól a képeket, még a fixen óriás képeket is?

ellentmondanék neked.

max width figyelembe veszi az arányt, én évek óta használom ily módon:Code:#gallery div {

max-width: 570px;

width: expression(this.clientWidth > 570 ? '570px': auto);

}

Kipróbáltam, de ezzel a képaránya torzul. Az kellene, hogy a magasságot a szélességhez viszonyítva méretezze, hogy a kép eredeti aránya megmaradjon.

akkor a hiba nálad lehet.

itt egy példa: http://www.kepregeny.net/a-csodalatos-pokember-57-elozetes/nézd meg a borító képadatait, arányosan kicsinyít.

Látom nálad tényleg működik, nálam nem:) Valamit még kifelejthettem. De rájöttem, hogy ez is átméretezi, az arányt megtartva:Code:

img {

max-width:570px;

height:auto;

}

Ezt, hogy nem tudtam... :S

Sziasztok, tudnátok segíteni, hogy pontosan hova, s mit írjak, szerkesszek, hogy az oldalra feltöltött képeket, videókat átméretezze automatikusan a publikálás után. Természetesen méretarányosan kicsinyítve /esetleg növelve/ a cuccot.

Nagyon köszönöm! /Megj. egyáltalán nem értek a wordpress-hez, pontos segítségre lenne szükségem! :smiley: /

www.hocsiga.hu