Képek feltöltése, dátumozás, cikkek

Kedves FórumozókTöbb számomra nagy problémával találtam szembe magam, melyben szeretném a segítségeteket kérni, azonben előrevetíteném hogy kezdő vagyok.A Problémáim a következők:1, A wordpress blogmotort egy már meglévő honlap sitejához adtuk hozzá és a blogot a honlapon keresztül szeretnénk üzemeltetni, azonban valamilyen oknál fogva nem tudok képet feltölteni. Vagyis azt tudok, de nem jelenik meg, a kép helye és az elnevezése látszik ugyan de maga a kép nem. Mit csinálok rosszul?2, Miért van az, hogy nem reagál a blog a változtatásokra? Teszem azt, tegnap töltöttem fel cikkeket, mégis 2009. januári dátum jelenik meg, amit nemhogy átállítani nem lehet de még eltüntetni sem.3, Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy: létezik egy bejegyzés amit kettészeltem egy tovább funkcióval, azonban maga a bejegyzésem 99 részből állna és azt szeretném, hogy a kezdő oldalon a cikk introja legyen látható, a tovább gombra kattintva jelenjen meg a teljes cikk, majd azt elolvasva lehessen egy olyan lehetőség, hogy tovább tud menni a következő, témához kapcsolódó cikkre, de nem szeretném ha ezek a cikkek a főoldalon található témák oldalboxban megjelenjenek egyesével. Azt hiszem ez most egy cseppet zavarosra sikeredett, de remélem érthető mi a gondom.Tudom, hogy luzernek tűnik, de nézzétek el nekem, nem vagyok informatikus…:slight_smile:Előre is köszönöm a segítséget!

nincs jól beállítva a wp-d…

Köszi, most okosabb lettem :smiley:A dátumos dolgot időközben megoldottam, a másik kettő az ami még égető.Ha azt mondod nincs jól beállítva, akkor azt is mondd meg mit kell tennem, mert a kisujjamból nem tudom ki…ni.

csejo.Tipp: ha egyszerre csak egy kérdést teszel fel, bizonyára célzottabb választ kapsz.

wp-admin/options-misc.phpde csak végig kéne menni a beállításokon.

1

a könyvtár jogosultságával lehet gond, ahova feltöltöd a képeket.

vagy pedig NE wp-vel töltsd fel a használj ftp-t és úgy linkeld be a képeket!2

megoldva?3

igazad van, zavaros és érthetetlen.

Megpróbálom akkor megmutatni, h mire gondolok, úgy érthetőbb:http://www.pcszerviz.com/blog/?p=64#more-64van ez az oldal, ha megnézitek legalul van egy olyan, h következő tipp: Registry- ha erre rákattintotok akkor bejön új ablakban egy oldal amit a cég adminjában szerkesztettem megAzt szeretném kivitelezni, hogy a registry-s oldal ne a pcszerviz oldalán legyen hanem a blogban, de ily módon legyen csak elérhető…Még mindig zavaros?

csejo.Azt szeretnéd, hogy a pcszerviz.com/blog/Registry cikk ne jelenjen meg a főoldalon?

NemegészenAz a lényeg, hogy az alap cikk az, hogy 99 tipp a vistához

Namármost ez ugye 99 kissebb cikkből áll

Azt szeretném elérni, hogy a blog főoldalán az jelenjen meg ami már látható, a 99 tipp, ha rákattintasz a tovább gombra akkor bejön a bevezető szöveg. A bevezető szöveg után térnék ki mind a 99 tippre, de úgy, hogy a szöveg alján az lenne látható: Következő tipp: registry

Ha rákattintasz a registryre akkor bejöjjön a hozzá tartozó szöveg, majd ha azt is elolvastad ott is található legyen egy olyan, hogy következő tipp: xy és így tovább, míg a végére nem érsz mind a 99 tippnek.A problémám az, hogy ha bejegyzésként csinálom meg, akkor ugye mindegyik bejegyzést közzé teszi nekem a blog főoldalán, ha meg oldalként szerkesztem meg akkor a téma néven futó oldalbox mérete fog hihetetlenül megnövekedni a benne lévő tartalmak miatt. Márpedig én még millió egy cikket szeretnék feltölteni, ami akkor nem fog nekem elférni.Szóval, hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a registry és a többi cikk elérhető legyen de csak akkor ha rákattintasz, szóval ilyen láthatatlan jellegű megoldásként.Mondjátok , hogy most már érthető mi a nyavalyám.

csejo.Létezik cikk/lapozó plugin, de ekkor 1 bejegyzésbe kellene beraknod a 99 cikkedet - ami szerintem ez esetben nem járható út.Akkor ezt én talán úgy oldanám meg, hogy az első cikken kívül a többit cikket beraknám egy másik külön kategóriába, majd ezt a kategóriát letiltanám mind a főoldali megjelenéséről, mind a kategória kilistázásából is.Az ilyen kategória tiltáshoz példát találsz itt a fórumon.

pl: http://forum.word-press.hu/topic/1920/kategoriak/tehát a sablon részébe kellene belenyúlnod, vagy kérdezz rá, valaki nem e ismer olyan plugint, amivel az admin-pluginból zárhatod ki a kategória-cikkek főoldali megjelenítését.

Nah megtaláltam így talán érthető mit szeretnék én is csinálni:http://djz.hu/2007/06/14/szaguldo-motorosok-avagy-napilol/ha megnézitek így néz ki az övé: van egy cikk és utána egy ilyen, h hasonló bejegyzések, linkek rákatt szuper, de főoldalon nem látszik. nyah ezt hogyan kell?Most Árpa Attiláról és a Bomba! promóciós No Speed Limit szerveződésről meg inkább nem nyilatkozom. ő amúgy is egy külön állat faj.Hasonló bejegyzések


 • Pihi, relax és a vidék csendje
 • Gumi reklám gumiból. Avagy na ez aztán durex
 • Vicces karácsonyi üdvözlet!
 • Mókás játék
 • Egy betiltott Mercedes reklám
 • Átöltözés mi?
 • Jányok a wcben
 • Szent föld, mi? :slight_smile:
 • Web 2.0 kompatíbilis bolt
 • Péntek délutánra egy kis móka

“Hasonló bejegyzések” linkek listázásához én ezt a Related Posts Plugin használom:

http://fairyfish.net/2007/09/12/wordpress-23-related-posts-plugin/de több más hasonló is létezik:

http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=Related%2BPostsDe a főoldalról akkor is le kell tudnod tiltani azt az egy bizonyos kategóriát, amibe a “maradék 98” cikket teszed.

Aham…huh…Igaz, h nem vagyok szőke, de kb annyi kompetenciám van ehhez, mint a betonkeveréshez, de megnézem a linkeket aztán majd csak megoldom okosban.Nagyon szépen köszönöm a segítséget.

Kérdés:Rámentem a második linkre, kiválasztottam ezt:http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-related-posts/installation/letöltöttem, megnyitottam. ha bemásolom a bővítmények szerkesztőjébe akkor hülyeséget csinálok?

csejo.1 Upload the ‘related-posts.php’ file to the ‘/wp-content/plugins/’ directory (kicsomadolod, és feltöltötd a megfelelő mappába)

2 Activate the plugin through the ‘Plugins’ menu in WordPress (aktiváld a pugint)

3 Go to the ‘Settings’ menu and click on ‘Related Posts’ to see the plugin options. (beállítod)

megtörtént :slight_smile:most már csak azt árulja el nekem vki hogyan kell használni aztán nem zavargok itt többet :slight_smile:

Passz csejo.Lépj az Admin > Settings (Beállítások) > Related Posts menüpontra, és állítsd be… - sosem láttuk, honnan tudnánk, hogy hogyan? Esetleg ha nem megy, írd meg milyen beállítási lehetőségek léteznek, vagy készíts róla fotót…A több ezer plugin nem egyformán működik.Jahhh, valami van a készítő weblapján is:

http://www.phpbits.info/wordpress-plugins/wp-related-post-plugin/ez alapján próbálgasd egy kicsit.

Drága vagy nagyon szépen köszönöm még egyszer a segítséget :slight_smile:

Szerintem vagy én nem értettem meg valamit, vagy jól elbonyolítjátok… :slight_smile:Én úgy csinálnám, hogy


 1. Létrehozok annyi katgóriát, amennyi ügyben tanácsot adok (Ami nem kell azt az ACE bővítménnyel kizárom a főoldali megjelenésből


 2. A Kategóriák így néznek ki pl.  Vista

  99 Vista trükk

  86 Vista háttérkép  XP

  56 XP beállítás  Anyós

  101 megoldás anyós ellen

  Anyós viccek  stb.


 3. A bejegyzések végén az “Előző bejegyzés”-t, a “Következő bejegyzés”-t át lehet alakítani úgy, hogy az előző, illetve a következő bejegyzés címét mutatja (lehet, hogy tudja a sablon is, mindenesetre szabványos WP megoldás), és akkor úgy néz ki minden bejegyzésed vége, pl.
 4. A Related Post bővítmények jellemzően úgy működnek, hogy a megjelölt szavakat (címke) figyelik, és ezek azonossága alapján adnak tippet a látogatónak a kapcsolódó bejegyzésekhez.

  Tehát, csak egy jól kitalált címkézési metódus, és adja magát automatikusan.

  (Érdemes ötletért megnézni Charli Hogyan? honlapját megnézni.)

Győző.De hát nem azt szeretné, hogy előző cikk <<>> következő cikk

Hanem a hasonló cikkek linkjét szeretné kilistáztatni a cikkben.