http://bogdany.malafree.hu/shop/
ezen az oldalon tudom prezentálni a problémámat, nem csak a woocommerce pluginnal, de pl a wp-property pluginnál is ugyan az jelentkezik, hogy ha a képet ki akarom nagyítani a kép elveszik a header mögött… mi lehet a baj, hogyan tudom orvosolni a hibát?
már nem tudom szerkeszteni, de közben rá jöttem, hogy ha a scroll nem az oldal tetejéig van húzva a kép normálisan jelenik meg (normálisan nagyítja ki!)
Összeakad a megjelenés képcserélős script-jével. Másikre kellene cserélni.
Összeakad a megjelenés képcserélős script-jével. Másikre kellene cserélni.
mit kell cserélnem?
alap wp sablon+woocommerce, semmi egyéb plugin és mégis ez az eredmény.
Ha Woocomerce akkor jár a support. Mivel ők készítették / építették be a script-et, így ők tudják megmondani miért csinálja ezt.
(Pü.m- tekintsd semmisnek.)
Az e-commerceban is ugyan ez van! Mikor rákattintok a képre, minden a háttérbe kerül (elsötétül) kivéve a fejléc és a menüsor. szerintem nem a pluginokkal van a gond, hanem a sablonokban keresendő a hiba… vagy ha nem akkor nagyon passz
Akkor próbáld meg másik megjelenéssel.
Bakker, a twenty elevennel van a probléma a twenty tennel simán megy! Akkor megvan a hiba forrása, újabb kérdés, hogy hogyan lehet ezt a hibát orvosolni?
A hibát szerintem a képcserélő okozza. Admin / Megjelenés / Fejléc beállítása / Kép törlése, így eltűnik az a kép fentről. Utána nézd meg.
A hibát szerintem a képcserélő okozza. Admin / Megjelenés / Fejléc beállítása / Kép törlése, így eltűnik az a kép fentről. Utána nézd meg.
úgy sem ok! ha leveszem a képeket akkor a fejléc "top border"-je a kereső box és a menüsor ugyan úgy kitakarja.
kicsit furán fogalmazva olyan mint ha photoshopban a header részei (az összes eleme) a legfelső rétegen lenne és az oldal összes más eleme is egy réteg lenne, csak alatta. Tehát a kinagyított kép mindent kitakar kivéve a hedaer elemeit!
így néz ki:
http://bogdany.malafree.hu/eredmeny.JPG
Ötleteim kifogytak, így este. Ha valóban a WooComerce-t használod, akkor az ő supportjuk segít majd megoldani a problémát.
rajta leszek az ügyön holnap is, mert ez nem csak a woocommerce-nél jelentkezik. akkor is fennáll, hogy ha alap (módosítás nélküli) twenty eleven és szintúgy originál wp 3.3.1 megy. egy oldalba vagy bejegyzésbe beillesztek egy képet és mondjuk a wp-lightbox 2 vel akarom megjeleníteni a képet, akkoris jelentkezik ez a hiba. de pl már a twenty ten sablonnál tökeletesen működik… nem értem…
Nem tudom biztosan, nálad ez nálad miért van, de amikor megláttam a képet, hogy a fejrész betakar, egyből a z-index “probléma” ugrott be.
A nagyított kép div tárolójának z index éréke mintha kisebb lenne, mint a header elemeinek a “z indexe” és ezért van ez fentebb.
Röviden: a nagyított kép div tárolójának a z indexe legyen a legnagyobb értékű! Ãgy az lesz legfelül.
Röviden: a nagyított kép div tárolójának a z indexe legyen a legnagyobb értékű! Ãgy az lesz legfelül.
és itt volt a gond! köszönöm!
ha esetleg másnak is ilyen gondja lenne:
themes/twentyeleven/style.css 507.sor z-indexet át kell írni 9999ről! eddig nem tapasztaltam, hogy más pluginnak okoz e problémát
#branding {
border-top: 2px solid #bbb;
padding-bottom: 10px;
position: relative;
z-index: 88;
aki nem értené, hozzá egy kis magyarázat:
CSS megjelenítéskor a z-index-el a koordináta rendszer z tengelyén tudjuk pozicionálni az elemeket. a z tengelyen való pozicionáláskor az elemeknek tehát mélységet állíthatunk, amelyet úgy kell felfogni mint pl a photoshopban a rétegket (avagy fóliákat, layereket ect.)
#branding {
border-top: 2px solid #bbb;
padding-bottom: 10px;
position: relative;
aki nem értené, hozzá egy kis magyarázat:
CSS megjelenítéskor a z-index-el a koordináta rendszer z tengelyén tudjuk pozicionálni az elemeket. a z tengelyen való pozicionáláskor az elemeknek tehát mélységet állíthatunk, amelyet úgy kell felfogni mint pl a photoshopban a rétegket (avagy fóliákat, layereket ect.)
hogy a google chrome is jól jelenítse meg:
(ha kérhetek egy admint szerkessze át az előzőt, ezt pedig törölje! elnézést!)
(ha kérhetek egy admint szerkessze át az előzőt, ezt pedig törölje! elnézést!)